ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ψάχνουν σενάρια και μεθοδεύσεις κατά του Βόλου

ψάχνουν-σενάρια-και-μεθοδεύσεις-κατά-424981

Το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν τελικά οι ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και της Καβάλας αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Σύμφωνα με αυτό, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ με αφορμή τη προσφυγή του Ιωνικού, μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στο πρωτάθλημα, αφού με βάση το σκεπτικό της, Πολιτεία, ομάδες και φίλαθλοι, μπορούν να προσβάλουν τις αποφάσεις της, για τις οποίες δεν έχει δημοσιοποιήσει το σκεπτικό της. Συγκεκριμένα, το Διαιτητικό Δικαστήριο πήρε την εξής απόφαση: Για να έχει ισχύ οποιαδήποτε απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί και το σκεπτικό που οδηγεί σε αυτήν. Στις περιπτώσεις παραμονής του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα, το σκεπτικό δεν έχει γίνει γνωστό, κάτι που σημαίνει πως οποιαδήποτε ομάδα ή φορέας ή ακόμη και φίλαθλος θεωρήσει ότι θίγεται από την απόφαση να μην υποβιβαστούν οι δύο σύλλογοι, τότε μπορεί να την προσβάλει. Η εφημερίδα μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις από ανώτερο στέλεχος της ΕΠΟ που τονίζει ότι «λύνονται» τα χέρια της Πολιτείας που έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την μείωση των ποινών των δύο ομάδων, καθώς μπορεί να ζητήσει να ακυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να εκδώσει οριστική και αμετάκλητη απόφαση εντός 48 ωρών, καθώς το πρωτάθλημα έχει οριστεί να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου. «Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, του ΓΓ Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, του αθλητικού δικαστή κ. Φάκου, να αποδείξουν πως αυτά που έλεγαν όταν βγήκε η απόφαση – πρόκληση μπορούν και θέλουν να τα υλοποιήσουν» συμπληρώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ.

Μιτζίκος: «Πολιτικές μεθοδεύσεις»

Από την μεριά του ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου Μιχάλης Μιτζικός μιλώντας στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τονίζει ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο Διαιτητικό Δικαστήριο αποτελούν πολιτικές μεθοδεύσεις. «Την παρούσα στιγμή με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου προσκαλείται ο καθένας να βάλλει κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής αλλά και των ομάδων που δικαιώθηκαν από αυτή και μέσα σε αυτές βρίσκεται και ο Ολυμπιακός Βόλου». Στη συνέχεια ο κ. Μιτζικός τονίζει πως θα πρέπει να παρέμβουν οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, αλλά και όχι μόνο, μιας και οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ξεκάθαρα πολιτικές μεθοδεύσεις. «Νομίζω ότι την παρούσα στιγμή θα πρέπει οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Μαγνησίας να πάρουν άμεσα θέση, μιας και είναι ξεκάθαρο πως οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πολιτικές μεθοδεύσεις. Οι βουλευτές του Νομού, αλλά και όχι μόνο, θα πρέπει να λάβουν θέση μιας και το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις». Μάλιστα ο κ. Μιτζικός εμπλέκει την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και της ΕΠΟ να πιέσει την UEFA να αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη το Europa League. «Μέχρι στιγμής υπάρχουν φήμες και πληροφορίες ότι η κυβέρνηση και η ΕΠΟ πίεσαν την UEFA ώστε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα θέλαμε να είναι ψέμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί τίποτα από τα παραπάνω. Ούτε η UEFA διέψευσε κάτι, αλλά ούτε και οι Έλληνες αξιωματούχοι της UEFA ότι δέχθηκαν πιέσεις από ελληνική πλευρά».

Πλήρης ο φάκελος

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό Βόλου και εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την ερχόμενη Τρίτη. Όπως υποστήριξε μάλιστα σε αθηναϊκή εφημερίδα ο δικηγόρος των «ερυθρόλευκων» Θανάσης Χαρμάνης, από την ΕΕΑ εστάλη στα γραφεία της ομάδας έγγραφο όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο φάκελο. «Μας το έστειλαν και εγγράφως. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και θα πάρουμε κανονικά άδεια» τόνισε ο Θ. Χαρμάνης, που περιμένει το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων για την αφαίρεση των 10 βαθμών. «Μόλις το πάρουμε θα προσφύγουμε στο CAS για το -10. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε. Μετά θα καταθέσουμε αγωγή στην UEFA για διαφυγόντα κέρδη με αφορμή τον αποκλεισμό μας από το Γιουρόπα Λιγκ».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου