ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίσημα Σταυράκης… και συνέχεια

επίσημα-σταυράκης-και-συνέχεια-425232

Την… μετά Ευρώπη ενίσχυσή του ξεκίνησε και επίσημα ο Ολυμπιακός Βόλου με την απόκτηση του Άγγελου Σταυράκη, που είναι παράλληλα και επένδυση για το μέλλον…

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αγωνιζόταν στον Εθνικό Φιλιππιάδας, προπονούνταν αρκετό καιρό στο Βόλο με τον Ολυμπιακό και χθες πήγε στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, όπου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Άγγελου Σταυράκη με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών χρόνων».

Ο Άγγελος Σταυράκης είχε τρεις καλές χρονιές στην Γ΄ εθνική με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ ξεκίνησε από τη Δόξα Αρμενίου όπου αγωνιζόταν και ο πατέρας του ως γκολκίπερ και στη συνέχεια αγωνίσθηκε για άλλα δυο χρόνια με τον Ηρακλή Χάλκης στη Δ΄ εθνική.

Ο Άγγελος Σταυράκης συμπληρώνει την τριάδα των γκολκίπερ του Ολυμπιακού με τους Ρόκα και Γιακούποβιτς για τον οποίο δεν έχει φθάσει επίσημα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός καμία πρόταση παρά την φημολογία που υπήρχε τελευταία για την περίπτωση του Ελβετού…

Ο τερματοφύλακας Έλντιν Γιακούποβιτς, που πριν το καλοκαίρι η φημολογία τον ήθελε στη μεταγραφική λίστα του Βαλβέρδε, της Σεντ Ετιέν, ισπανικών ομάδων, αλλά και της σκωτσέζικης Ρέιντζερς… τώρα “έπαιξε”… δυνατά στην Αγγλία, αλλά καμία ομάδα δεν εκδήλωσε το ενδιαφέρον της επίσημα… αφού έτσι κι αλλιώς το θέμα είναι ξεκάθαρο με δεδομένο πως στο συμβόλαιο του Γιακούποβιτς, υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 500.000 ευρώ.

Εν ολίγοις, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να καλύψουν το ποσό της ρήτρας και να αποκτήσουν τα δικαιώματά του Ελβετού τερματοφύλακα και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Κύκλοι της βολιώτικης ΠΑΕ ανέφεραν ότι περίμεναν πρόταση που δεν ήρθε, ενώ δεν αποκλείεται αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες 10 μέρες μπορεί να γίνει το Δεκέμβρη.

Πέρα πάντως από τη μεταγραφή του Άγγελου Σταυράκη υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα στον Ολυμπιακό Βόλου στέλνουν τον Ματίας Καρντάτσιο, ενώ

μία από τις περιπτώσεις που προτάθηκαν στη βολιώτικη ομάδα είναι ο Μαμαντού Μπαγκαγιόκο, το όνομά του οποίου έχει «παρελάσει» στο παρελθόν από τα ρεπορτάζ αρκετών ελληνικών ομάδων.

Ο 32χρονος επιθετικός (1.90μ. – 79κ.) από το Μάλι εξετάζεται χωρίς πάντως να αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή. Ο Μπαγκαγιόκο προέρχεται από μία… φτωχή σεζόν στην Γαλλία με την φανέλα της Νις (είχε μόλις 5 συμμετοχές χωρίς να βρει δίχτυα), ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από το Στρασβούργο, την Αζαξιό, την Ναντ. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν την περίοδο 2007-08 με την Ναντ όπου έγραψε στο… κοντέρ 20 συμμετοχές και 10 γκολ.

Τα άλλα δημοσιεύματα από την Ουρουγουάη αφορούν τον 24χρονο Ουρουγουανό με ιταλικό διαβατήριο Ματίας Καρντάτσιο.

Ο γεννημένος στις 2/10/1987 ποδοσφαιριστής το 2008 είχε υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τη Μίλαν, αλλά έκανε μόνο μία συμμετοχή στη Serie A και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2009 ενώ την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στη Μεξικανική Ατλάντε έχοντας 10 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα Απερτούρα και 7 στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα.

Οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας φαίνεται πως παρακολουθούν μεγάλο χρονικό διάστημα τον Ουρουγουανό μέσο Καρντάτσιο, αφού ήταν καιρό στη μεταγραφική ατζέντα, αλλά λέγεται πως είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τελειωμένη μεταγραφή – όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ στην Ουρουγουάη – και συμφωνία ενός χρόνου με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μίλαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου