ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμοι για το πρώτο βήμα

ετοιμοι-για-το-πρώτο-βήμα-425346

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θέλουν να κάνουν σήμερα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους πρώτους αγώνες για τη φάση των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει στις 8.30 μ.μ. (Conex tv )τη Μακάμπι Τελ Αβίβστο Ισραήλ, η ΑΕΚ υποδέχεται στις 9.45 (Conex tv) τη Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία, και νωρίτερα (9 μ.μ. NOVASPOR) ο ΠΑΟΚ παίζει με την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ, ενώ οι αγώνες – ρεβάνς είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 18 και 25 Αυγούστου.

Το άκουσμα του ονόματος Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, δεδομένου του «κάζου» που είχε υποστεί στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν ο «αιώνιος» αντίπαλος Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν αποκλειστεί στη γ’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μακάμπι, η οποία δεν φημίζεται τόσο για τις ποδοσφαιρικές όσο για τις μπασκετικές αρετές της.

Ισπανική χροιά θα έχουν οι μονομαχίες της ΑΕΚ με την Ντινάμο Τιφλίδας καθώς την μπαγκέτα των δύο ομάδων κρατούν δύο ίβηρες προπονητές. Από τη μία ο κ. Μανόλο Χιμένεθ και από την άλλη ο συμπατριώτης κ. Αλεξ Γκαρσία, πρώην τεχνικός στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Από την Ισπανία προέρχεται και το μεγάλο αστέρι της ομάδας από τη Γεωργία, ο νεοαποκτηθείς ακραίος μεσοεπιθετικός Χίσκο Μουνιόθ, ποδοσφαιριστής με αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Πριμέρα Νιβισιόν όπου αγωνίστηκε με τις Βαλένθια (40 ματς – 5 γκολ) και Μπέτις (73 ματς – 8 γκολ).

Τελος μια από τις μικρομεσαίες ομάδες του ουκρανικού πρωταθλήματος είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η Καρπάτι που εδρεύει στην πόλη Λβιβ (πρώην Λβοβ) δεν έχει να επιδείξει διακρίσεις στην ιστορία της με εξαίρεση την κατάκτηση έκπληξη του Κυπέλλου της Σοβιετικής Ενωσης το 1969, αν και δεν αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία. Μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία από το 1991 ενώ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική το 2004 για να επιστρέψει το 2006 στα ουκρανικά σαλόνια.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου