ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρεσαν οι «ρεζέρβες»

αρεσαν-οι-ρεζέρβες-425376

Την νίκη με 3-0 κόντρα στην ομάδα του Βατανιακού πήρε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι ερυθρόλευκοι άρεσαν κατά διαστήματα, με τον Χάβι Γκράθια να χρησιμοποιεί αρκετές αλλαγές, αφήνοντας εκτός βασικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι όμως προπονήθηκαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Τα ερυθρόλευκα τέρματα σημείωσαν οι Νάκας στο 30’, Ακόστα στο 38’ και Ντολεζάι στο 69’.

Με σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου με τον προπονητή Χάβι Γκράθια να χρησιμοποιεί κάτω από τα δοκάρια τον Ισπανό Ρόκα. Στην άμυνα, θέση δεξιού μπακ πήρε ο Ζέρης και αριστερού ο Ζαραδούκας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ανδρίκος και Ντολεζάι.

Στην μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Κάσιο και Μητρόπουλος, ενώ στην αριστερή πλευρά για τα πρώτα 24 λεπτά χρησιμοποιήθηκε ο Νάκας και στα δεξιά ο Ακόστα. Στην επίθεση ο Αναστασίου είχε ως συμπαραστάτη τον Σκέμπρι ο οποίος αποχώρησε στο 24’ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Την θέση του Μαλτέζου πήρε ο Αραμπατζής ο οποίος κάλυψε την αριστερή πτέρυγα και στην επίθεση πέρασε ο Νάκας. Μάλιστα ο νεαρός ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ όταν μετά από φάση διαρκείας και σουτ αρχικά του Μητρόπουλου πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το δεύτερο τέρμα των ερυθρόλευκων πέτυχε ο Νόε Ακόστα στο 38’ με τον Ισπανό να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με συρτό σουτ από τα δεξιά με ανάποδο πόδι έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να φθάσουν κοντά και σε άλλα τέρματα είχαν όμως μοιραίο παίκτη τον Αναστασίου ο οποίος στο 52’ μετά από ατομική προσπάθεια βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που έπιασε σταμάτησε πάνω στον Σακελαρίδη.

Επίσης μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 62’ όταν ο Κάσιο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ακόστα και ο Ισπανός παρότι πλάσαρε με το αριστερό είδε τη μπάλα να περνά μόλις άουτ γλείφοντας το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Τελικά το 3-0 επιτεύχθηκε στο 69ο λεπτό όταν ο Ντολεζάι με σουτ λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό γάμα κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας σημειώνοντας το ωραιότερο τέρμα της αναμέτρησης.

Μπορεί η δυναμικότητα του αντιπάλου να μην ήταν ισάξια με αυτή του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ωστόσο σοβαροί και πειθαρχημένοι δημιουργώντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος. Στον πάγκο έμεινε δίχως να χρησιμοποιηθεί ο τερματοφύλακας Σταυράκης που αναμένεται να αποκτηθεί ως τρίτος πίσω από τους Γιακούποβιτς και Ρόκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 3-0

Σκόρερ: 30’ Νάκας, 38’ Ακόστα, 69’ Ντολεζάι

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Τασόπουλος, Τσιγγινές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρόκα, Ζέρης, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος(79’ Κοτζαθανάσης), Ανδρίκος, Ντολεζάι, Ακόστα, Σκέμπρι (24’ λ.τρ. Αραμπατζής), Νάκας, Αναστασίου, Κάσιο.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Σακελαρίδης(75’ Ίτσιος), Νίκου(46’ Μπέης), Δερμίσης, Καρτσάμπας(90’ Παπύρας), Σκέντος, Γιάξης(82’ Ανδρονικίδης), Κατσούλης(86’ Μιχαηλίδης), Μποταΐτης, Ντούλας(82’ Σταυρογιάννης), Ποτουρίδης(64’ Σαββίδης), Ραπτόπουλος(75’ Μίγκος).

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου