ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξαντλεί κάθε πιθανότητα για δικαίωση!

εξαντλεί-κάθε-πιθανότητα-για-δικαίωσ-425385

Την κάθε πιθανότητα για δικαίωση και διεκδίκηση διαφυγόντων ευρωπαϊκών κερδών φαίνεται να εξαντλεί ο Ολυμπιακός, με τον νομικό Μιχάλη Μιτζικό από την Ελβετία να έχει γίνει φόβητρο στην έδρα της UEFA. O Βολιώτης δικηγόρος με έδρα τη Γενεύη δείχνει πως δεν το βάζει κάτω, αφού μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε στο CAS και αίτηση αναθεώρησης των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της UEFA.

Ο Μιχ. Μιτζικός σήμερα πιθανότατα θα είναι στο Βόλο και όπως και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής θα έχει σύσκεψη με τους άλλους νομικούς του Ολυμπιακού για τις επέμενες κινήσεις, ενώ χθες κατατέθηκε τυπικά και η αίτηση αναθεώρησης των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της UEFA στο CAS.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ελπίδα αλλαγής αλλά πίεσης, αφού η απάντηση του δικαστηρίου θα είναι απορριπτική, ο Μ. Μιτζικός εξήγησε την κίνηση ως «ένα μήνυμα πως έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν καταθέτουμε τα όπλα».

Να τονίσουμε πως η κύρια προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA εκκρεμεί και θα εκδικαστεί αργότερα. Οι Βολιώτες θα συνεχίσουν τις δικαστικές ενέργειες κατά της ποινής του αποκλεισμού, ζητώντας αποζημίωση για λάθος απόφαση από την UEFA.

Μάλιστα αν η UEFA δεν έθετε εκτός συνέχειας με τιμωρία για φέτος τους Βολιώτες ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα του προσέφερε σε πρώτη φάση εγγυημένα έσοδα από την UEFA ύψους περίπου 2,3 με 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία προκύπτουν: από τις 640.000 ευρώ του μπόνους πρόκρισης, τις 360.000 ευρώ της συμμετοχής του στα 6 παιχνίδια του ομίλου (60.000 ευρώ το ματς) και το περίπου 1,3 με 1,5 εκατ. ευρώ από το market pool (ανάλογα με την πορεία των άλλων ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση).

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός υπολόγιζε και ένα ποσό κοντά στο1 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια των αγώνων και τις διαφημιστικές πινακίδες του Πανθεσσαλικού χρήματα που χάνονται και θα διεκδικηθούν ως αποζημίωση κατά την κύρια προσφυγή στο CAS…

Από το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνει αναλυτικός υπολογισμός των διαφυγόντων κερδών με 640.000 ευρώ (μπόνους πρόκρισης στους ομίλους), 360.000 ευρώ: (Συμμετοχή στα 6 ματς του ομίλου), 140.000 ευρώ (κάθε νίκη στον όμιλο), 70.000 ευρώ (κάθε ισοπαλία στον όμιλο) και ακόμη 200.000 ευρώ (πρόκριση στους «32), αλλά και 300.000: (πρόκριση στους «16») όπως και έσοδα από το Market Pool.

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου