ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγινε η… εκκίνηση

εγινε-η-εκκίνηση-425560

Η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε χθες την πρώτη της προπόνηση για την συμμετοχή της στην Β’ Εθνική μπάσκετ. Με χαμόγελα και αισιοδοξία οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ζαφειρούδη σε χαλαρούς ρυθμούς στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν.

Με δυο νέα πρόσωπα στις τάξεις τους, τους Πάνο Παπούλια και Μιχάλη Φρουσκλιά και με όλους τους παλιούς να δίνουν το παρών, η ομάδα της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε την εκκίνησή της, την ώρα που η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία αναζητούν το τελευταίο κομμάτι του παζλ και συγκεκριμένα τον πλέι μέικερ που θα κλείσει το ρόστερ.

Παρών στην προπόνηση ήταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Κώστας Λάζος, ενώ την παρακολούθησαν και έδωσαν παρουσία και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του μπάσκετ.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με έντεκα καλαθοσφαιριστές, ενώ εκκρεμεί και η προσθήκη ακόμη ενός πλέι μέικερ. Νεαροί αθλητές τελικά δεν θα στελεχώσουν την ομάδα, αφού το εφηβικό τμήμα δόθηκε στους Νέους Αθλητές Νίκης και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα…

Χθες το παρών στην προπόνηση της Νίκης που πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ζαφειρούδη και του συνεργάτη του Απόστολου Καμακά, παραβρέθηκαν οι Τσώλης, Χρηστομάνος, Ζαρογιάννης, Σαμαράς, Θυμνιός, Μυστηλιάδης, Κουτίνας, Αναγνωστόπουλος, Στάμος, Φρουσκλιάς και Παπούλιας.

Γ. Ζαφειρούδης

«Με δυνατή έδρα διεκδικούμε άνοδο»

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ενόψει της νέας σεζόν ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαφειρούδης. Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή της Νίκης θα παίξει η έδρα και η δυναμική της: «Εμάς στόχος μας είναι οι 30 νίκες. Αν παρουσιάσουμε την ίδια δυναμική στα παιχνίδια της έδρας πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε την άνοδο. Εδώ μέσα νιώθουμε κάπως και θα είναι δύσκολα να περάσει κάποιος αντίπαλος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλέψω στο παιχνίδι της ομάδας. Γιατί εμείς θα παίξουμε με δέκα γκαρντ. Θα παίξουμε ένα «άναρχο» θα λέγαμε μπάσκετ, που είναι επιλογή μας και αν μας βγει θα μπορούμε να κάνουμε κάτι υψηλό.

Περιμένουμε να δούμε την κλήρωση του κυπέλλου και θα φανεί πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Παίζουμε το πρώτο μας ματς για το κύπελλο στις 10 Σεπτεμβρίου. Οπότε αυτό μας δεσμεύει. Θεωρώ πως ό,τι σπείρουμε στην προετοιμασία, θα θερίσουμε στο πρωτάθλημα. Ό,τι γίνει θα γίνει αυτές τις δυο μήνες. Οπότε σε δύο μήνες θα ξέρω τι θα μπορεί να κάνει η ομάδα και που βρισκόμαστε».

Επιπλέον ο Θεσσαλονικιός προπονητής θεωρεί ότι πολλά θα κριθούν και από την οικονομική κατάσταση των ομάδων: «Μεγάλο ρόλο θα παίξει η οικονομική κατάσταση. Οι ομάδες που θα πληρώνουν και θα είναι νοικοκυρεμένες δεν θα έχουν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν στις τάξεις τους ούτε ένα παίκτη ακόμα, όπως ο Κοροιβός και η Νήαρ Ηστ. Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έτσι, αμέσως υπάρχουν δυο ομάδες που υποβιβάζονται. Ετσι ο στόχος της παραμονής θα είναι πολύ εύκολος. Θα πληρώνουν οπότε μόνο οι σύλλογοι που πάνε για άνοδο και οι υπόλοιπες θα προσπαθούν να γλυτώσουν, αφού θα έχουν σωθεί. Θα είναι χάος το πρωτάθλημα. Η δική μας διοίκηση είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ, που ουσιαστικά εκκρεμεί για να κλείσει το ρόστερ, ο Γιώργος Ζαφειρούδης σχολίασε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους παίκτες για να ενταχθούν στην ομάδα. Απ’ ό,τι ξέρω θα έρθει στην προπόνηση ο Αντώνης Γκοντόπουλος αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Συνεχίζουμε να μιλάμε και με τον Πολίτη. Αν δεν πέσουν όμως οι οικονομικές απαιτήσεις των παικτών δεν πρόκειται να προχωρήσουμε.

Χ. Ζαρογιάννης

«Μπορούμε μια καλή πορεία»

Ο 34χρονος σέντερ της ομάδας Χρήστος Ζαρογιάννης δήλωσε σχετικά με το νέο ξεκίνημα της ομάδας και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Θα αγωνιστούμε σε μια καινούρια κατηγορία και τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα από πέρυσι. Με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η ομάδα μπορεί να κάνει μια καλή πορεία και στη συνέχεια βλέπουμε πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Η Β’ Εθνική είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» τις περισσότερες ομάδες και δεν έχουν ενισχυθεί. Ενα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια. Περιμένουμε να δούμε και την κλήρωση και το πρόγραμμά μας κι αν μας βοηθήσει λίγο η τύχη μπορούμε να κάνουμε μια δυναμική αρχή. Υπάρχουν ομάδες που θα αγωνιστούν μόνο και μόνο για να κατέβουν στο πρωτάθλημα και πιστεύω τουλάχιστον ότι για το θέμα της παραμονής δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν θέλω να βάλω την δική μας ομάδα στην ίδια μοίρα με αυτές που πάνε για υποβιβασμό. Να ευχηθούμε να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου