ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον αέρα το πρωτάθλημα

στον-αέρα-το-πρωτάθλημα-425609

Στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να προσφύγει η ΑΕΛ, προκειμένου να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Super League. Τον ίδιο δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Ηρακλής προκειμένου να μην αγωνιστεί τη νέα περίοδο στη Football League κάτι που ίσως μπλοκάρει την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Οι «βυσσινί» θεωρούν ότι η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τις δύο ομάδες δεν προβλέπεται και ευελπιστούν ότι το διαιτητικό θα διατάξει την επανεξέταση της υπόθεσης. Τόσο ο Βόλος όσο και η Καβάλα παραπέμφθηκαν για δωροδοκία και στοιχηματισμό από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει του άρθρου 21, το οποίο προβλέπει υποβιβασμό. Βάσει αυτού του άρθρου, λοιπόν, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πρωτοδίκως, τιμώρησε τις δύο ομάδες με υποβιβασμό. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ από την άλλη, αποφάσισε ότι δεν προκύπτει υπαιτιότητα για τις ομάδες, τιμώρησε μόνο τα πρόσωπα (Μπέο, Ψωμιάδη) και, βάσει του άρθρου 5, επέβαλε την ποινή αφαίρεσης βαθμών στους «ερυθρόλευκους» και στους «αργοναύτες». Τώρα, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, στην ΑΕΛ κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «μαγείρεμα» και για μία απόφαση την οποία την χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδη».

Μεγάλο σκάνδαλο τονίζουν επίσης πως είναι η καθυστέρηση του σκεπτικού της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έχουν βάσιμες υποψίες πως το σκεπτικό θα εκδοθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «το σκεπτικό μίας απόφασης δεν είναι Άρλεκιν για να χρειαστεί μία μακρά περίοδο συγγραφής».

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και με αυτά τα δεδομένα δεν παραδίνονται και ευελπιστούν ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους, οπότε, ακόμα και την ύστατη στιγμή ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Έτσι μετά τις δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών ήρθε και η αντίδραση της ΑΕΛ, που όπως όλα δείχνουν θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με σκοπό την ανατροπή της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τους βυσσινί, δεν στηρίζεται πουθενά.

Είναι άγνωστο ακόμα που θα πατήσουν οι βυσσινί, όμως το γεγονός πως και ο Ηρακλής προσφεύγει στον ίδιο θεσμό ίσως μπλοκάρει ακόμα και την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αποφασισμένος να μπλοκάρει την έναρξη του πρωταθλήματος είναι ο Ηρακλής που, μετά την προσφυγή στο CAS, προτίθεται να κάνει κάτι ανάλογο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ιδια ρότα και ο Ηρακλής

Αποφασισμένος να μπλοκάρει την έναρξη του πρωταθλήματος είναι και ο Ηρακλής που, μετά την προσφυγή στο CAS, προτίθεται να κάνει κάτι ανάλογο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη ακολουθώντας τον δρόμο της ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο «Γηραιός» έχει καταγγείλει στο Δικαστήριο της Λοζάνης την επικύρωση της βαθμολογίας της Superleague και περιμένει σήμερα την επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το αν μπορεί να προσθέσει και νέα στοιχεία στον φάκελο.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής θα προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να επανεξεταστεί η ποινή υποβιβασμού που του επιβλήθηκε.

Οι «κυανόλευκοι» υποστηρίζουν ότι υπήρξε εσφαλμένη εφαρμογή των νόμων, αφού αντί να τιμωρηθούν σύμφωνα με το άρθρο 20 για πλαστογραφία, τιμωρήθηκαν βάση του άρθρου 26 για δυσφήμιση του αθλήματος.

Η διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι ότι, το μεν άρθρο 20 προβλέπει ποινή χρηματικού πρόστιμου, το δε 26 υποβιβασμό.

 

Στις 23/8 η εκλογή προέδρου

Για την Τρίτη (23/8) ορίστηκε από τη Super League η εκλογή του νέου προέδρου μέσα από το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 14:00, ενώ μία ώρα αργότερα προγραμματίστηκε η Γενική Συνέλευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής: Τα θέματα έχουν ως εξής: Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο 1. Εκλογή Προέδρου. 2. Πρόσφατες Εξελίξεις στο Χώρο του Ποδοσφαίρου. 3. Ενημέρωση επί Οικονομικών Θεμάτων. 4. Έγκριση Αγωνιστικού και Τηλεοπτικού Προγράμματος 1ης Αγωνιστικής. 5. Συνεργασία με ΟΠΑΠ. Α.Ε. 6. Διάφορα. Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1. Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα. 2. Έγκριση Προκήρυξης Αγώνων Κατάταξης. 3. Έγκριση Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομής (Κ20 – Κ17). 4. Αντικατάσταση Εκπροσώπων στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου