ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δίκαιη… Νίκη στην επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες

δίκαιη-νίκη-στην-επιστροφή-της-στις-ε-356416

Με τους τρεις βαθμούς ξεκίνησε το φετινό ταξίδι της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League, για την πρεμιέρα του οποίου οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν με 2-1 του Θεσπρωτού, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τα δύο παιχνίδια ανόδου του Μαΐου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου έπαιξε και το 2010 σε τέσσερις αγώνες, είχε τη συμπαράσταση του κόσμου της και με δύο τέρματα του Αντόνιο Ροχάνο στο 45+2’ και στο 62’, έκαμψε την αντίσταση της ομάδας της Ηγουμενίτσας, που μείωσε στο τελικό 2-1 με τον Νταλά Κόστα στο 75’, με την ομάδα του Ισαάκ Χοβέ να έχει σε εξαιρετική μέρα και τον Απόστολο Τσιώλη.

Το α’ μέρος

Η Νίκη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Θεσπρωτού. Οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους, που έδινε την απαραίτητη ώθηση, απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 10ο λεπτό, όταν ο Κρούθ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Από το 20’ και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκεθ από τα δεξιά ο Μπαλάφας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, προσπαθώντας ανεπιτυχώς αλλά θεαματικά να σκοράρει με γυριστό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο 5λεπτο και αφού η Νίκη δεν είχε πρόβλημα αμυντικά, με τον Θεσπρωτό να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια, ο Τσιώλης βρέθηκε έξω από την περιοχή κάνοντας έξυπνα την κάθετη πάσα στον Ροχάνο, ο οποίος βγήκε από τα αριστερά απέναντι από τον τερματοφύλακα Κωνσταντάκο, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς και με τα πόδια σε κόρνερ.

Η φάση αυτή ξεσήκωσε ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Νίκης στην Νεάπολη, ο οποίος άρχισε να πιέζει με τη φωνή του, ζητώντας το πρώτο τέρμα στο πρωτάθλημα της Football League.

Αυτό δεν άργησε να έρθει και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού ο Νόνης έκανε λάθος εκτίμηση ο Κρουθ με τον Ροχάνο έπαιξαν το ένα-δύο, ο πρώτος πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έσπασε την μπάλα στα δεξιά του, με τον Ροχάνο να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Το β’ μέρος

Στο β’ μέρος η Νίκη συνέχισε να τροφοδοτεί τον Ροχάνο, ο οποίος φεύγοντας ταχύτατα στην κόντρα επίθεση και στο 57’ λίγο έλειψε να πετύχει το 2-0, όταν απέναντι από τον Κωνσταντάκο και από τα δεξιά πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Τρία λεπτά μετά ο Γώγος από τον Θεσπρωτό βγήκε απέναντι από τον Αποστολίδη και από τα δεξιά, αλλά ο πορτιέρε της Νίκης έκλεισε σωστά τον χώρο, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης.

Η Νίκη πέτυχε τελικά και το 2ο τέρμα που δικαιούνταν με τον Κρουθ να απομακρύνει την μπάλα από την άμυνα. Ο Ροχάνο διεκδίκησε με τον Νόνη ο οποίος έπεσε στο έδαφος χωρίς να μπορεί να σταματήσει τον Αργεντινό, που ταχύτατα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Κωνσταντάκο, και αφού τον πέρασε πλάσαρε σε κενή εστία, κάνοντας το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Ο Θεσπρωτός παρότι έδειχνε ακίνδυνος επιθετικά κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 75’ με τον Γώγο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Αργεντινό Νταλά Κόστα να βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μπορεί οι κυανόλευκοι να έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, δείγμα και της βραχύχρονης προετοιμασίας τους, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους, την επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

NIKH-ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2-1

Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: (45+2’, 62’ Ροχάνο, 75’ Νταλά Κόστα)

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας) Βρούζος (Πιερίας)

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Παγώνης, Αλιατίδης, Βοσνιάδης, Μπαλάφας (76’ Μπιτσάκος), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Τσιώλης (87’ Λούκας Γκαρσία), Ροχάνο (79’ Καπός)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ε. Κων/νου (41’ Γ. Καρβούνης), Βιγιαφάνε, Σταυρίδης, Νόνης, Κολτσίδας, Ευθυμίου (70’ Μπίκας), Ραμίρες, Γώγος, Β. Κων/νου, (62’ Νταλά Κόστα), Κολλάς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου