ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 7 Σεπτέμβρη κληρώνει για την Ε.Π.Σ.Θ.

στις-7-σεπτέμβρη-κληρώνει-για-την-ε-π-σ-θ-425794

Στις 7 Σεπτεμβρίου γίνεται η κλήρωση και στις 17/9 θα ξεκινήσει το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Θ., ενώ σε 10 μέρες λήγει και η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής από τις ομάδες.Έτσι από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας γίνεται γνωστό ότι τα σωματεία πρέπει να παραλάβουν από τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Θ. (Ροζού 17 – Ερμού 2ος όροφος) την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και κυπέλλου της περιόδου 2011-2012.
Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας αλλά και του κυπέλλου πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν την έντυπη δήλωση συμμετοχής (δίνεται μαζί με την προκήρυξη της Ε.Π.Σ.Θ.) μέχρι την 23/8/2011 ημέρα Τρίτη στην ‘Ένωση (δήλωση – παράβολο συμμετοχής – ετήσια συνδρομή παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου).
 Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων έχει ορισθεί για το σαββατοκύριακο 17 – 18 Σεπτεμβρίου 2011 για την Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και το σαββατοκύριακο 3 – 4 Οκτωβρίου 2011 για την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία. Η α’ φάση του κυπέλλου θα γίνει 10 – 11 Σεπτεμβρίου Η κλήρωση των αγώνων Α’ , Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την 7 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00’ στο χώρο του ξενοδοχείου ΠΟΡΤΑΡΙΑ.
Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση (άρθρ.21 παρ. 7 του ΚΑΠ) , άλλως αποκλείονται από το πρωτάθλημα.
Επίσης δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις – ΕΠΟ).
 
Μείον βαθμοί
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές λόγω των αλλαγών στον ΚΑΠ στην προκήρυξη προβλέπεται
ότι ο αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:
 Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει.
Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών από το τρέχον και πέντε (5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα,   καθώς και χρηματική ποινή   έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του.
Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε τρεις (3) συνολικά αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου από δική της υπαιτιότητα, θεωρείται ότι αποχώρησε με την θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα.
 
 
Εξοδα διαιτησίας
 
Τα έξοδα διαιτησίας του κάθε αγώνα βαρύνουν εξολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο αν δεν εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας (αποζημίωση –  έξοδα μετακίνησης και διαμονής), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή. Μέχρι την εξόφληση τής ως άνω δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται οι αγώνες της ομάδας αυτής, κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
 
 
 
 
Συμμετοχή παικτών
 
 Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π.
Τα σωματεία της Α΄, Β΄, και Γ΄ Κατηγορίας δύναται να διατηρούν στην δύναμή τους μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών.
Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. ‘Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύνανται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.
 
Ορια ηλικίας
 Τα σωματεία της Α΄, Β’ και Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα, σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος, να χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο (2) ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες το έτος 1990 και νεότερους, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Τα σωματεία Α’ Β’ και Γ’ Κατηγορίας σε κάθε αγώνα Πρωταθλήματος μπορούν να δηλώνουν στην 18άδα μόνο μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1.1.1975 και πριν, εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δύο (2) ποδοσφαιριστές στην 11άδα και με δικαίωμα αλλαγής του ενός σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του αγώνα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αγωνίζονται συγχρόνως τρεις (3) ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής στην 11άδα.
 
 
Αριθμός ομάδων
Κάθε κατηγορία της Ε.Π.Σ.Θ. θα έχει 16 ομαδικής αλλά αριθμός συμμετοχής των 16 ομάδων στην Γ’ Κατηγορία είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή. Δ ικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ κατηγορία έχει κάθε νεοσύστατο σωματείο, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμίας, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.
 
 
Ανοδος – υποβιβασμός
 
Στην Α’ Κατηγορία πρωταθλήτρια ομάδα προβιβάζεται. Εάν αποκλειστεί στα μπαράζ τότε επιστρέφει στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την περίοδο 2012-2013 μετά από μπαράζ στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία για την περίοδο 2012 – 2013.
Οι ομάδες που θα είναι στην 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2012 – 2013.
Σε περίπτωση όμως που υποβιβαστεί μία (1) ομάδα της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ΄ Εθνική τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 14η, 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ Κατηγορία ,ενώ αν υποβιβαστούν δύο (2) ομάδες της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ ‘Εθνική τότε υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η, 14η, 15η, 16η θέση.
 
Στην Β’ κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα καθώς και η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία για την περίοδο 2012 – 2013.
Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ανέλθει στην Δ’ Εθνική Κατηγορία τότε και η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζεται και αυτή στην Α’ Κατηγορία.
Σε περίπτωση που καμία ομάδα δεν υποβιβαστεί από την Δ’ Εθνική τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Γ΄ κατηγορία για την περίοδο 2012 – 2013. ‘Ετσι στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την περίοδο 2012-2013 θα υποβιβασθούν απευθείας δύο (2) ομάδες.
Σε περίπτωση που υποβιβαστεί μία (1) ομάδα της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ’ Εθνική τότε υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 14η, 15η και 16η θέση, ενώ αν υποβιβαστούν δύο (2) ομάδες από τη Δ΄ τότε θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες.
Τέλος από τη Γ΄ Κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα καθώς και η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζονται απευθείας στη Β΄ Κατηγορία για την περίοδο 2012 – 2013.
 
 
Αδειες εισόδου
Εκτός από τον προπονητή που θα πρέπει να κατέχει ειδική ταυτότητα προπονητή, ο εκπρόσωπος ομάδας και ο δηλωμένος ως φυσιοθεραπευτής θα πρέπει επίσης υποχρεωτικά να επιδείξουν ταυτότητα διαπίστευσης – πιστοποίησης εισόδου ώστε να έχουν δικαίωμα παραμονής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ταυτότητα θα ισχύει για όλη την ποδοσφαιρική περίοδο και θα εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Θ. με την καταβολή του ποσού των 50 ευρώ έκαστος.
Όλα τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με διπλωματούχο προπονητή, ο οποίος θα φέρει την ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ε.Π.Ο. Για τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ τοπικής Κατηγορίας διευκρινίζονται τα εξής : α) Η πρόσληψη διπλωματούχου Ε.Π.Ο. προπονητή δεν είναι υποχρεωτική β) Όποια ομάδα επιθυμεί να συνεργαστεί με διπλωματούχο Ε.Π.Ο. προπονητή θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για την ανώτερη τοπική κατηγορία για την έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή. γ) Όποια ομάδα δεν επιθυμεί συνεργασία με διπλωματούχο προπονητή, θα πρέπει να δηλώσει στην Ένωσή μας πριν την έναρξη των τοπικών διοργανώσεων, ένα (1) άτομο που θα φέρει τον τίτλο Υπεύθυνος Αγωνιστικής Λειτουργίας της ομάδας. Το συγκεκριμένο άτομο θα εφοδιαστεί, με ευθύνη της οικείας Ε.Π.Σ. με το ειδικό δελτίο (με φωτογραφία του), μετά από αίτησή του και την καταβολή του ισχύοντος παραβόλου. Τα ειδικά δελτία θα τα παραλάβουν οι Ε.Π.Σ. από την ΕΠΟ.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου