ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gym Way: 30 χρόνια γράφει ιστορία στον Βόλο

gym-way-30-χρόνια-γράφει-ιστορία-στον-βόλο-356959

Βάσω Φυτιλή – Αποστόλης Κοσμάς το λαμπερό «δίδυμο», που άλλαξε τα standards στην πόλη και ενέταξε την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμα των Βολιωτών

Γ νωρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 18 ετών, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), όπου έμελλε να ενώσουν τις μοίρες τους και μαζί ως ένα λαμπερό δίδυμο να αλλάξουν τα standars στον χώρο της εκγύμνασης στην πατρίδα τους στον Βόλο, που επέστρεψαν με την αποφοίτησή τους. Η Βάσω Φυτιλή και ο Αποστόλης Κοσμάς, δημιουργοί και «ψυχή» των γυμναστηρίων Gym Way, μέσα από την αγάπη τους για το επάγγελμα που επέλεξαν και κυρίως την αγάπη τους για τον άνθρωπο, έκαναν σύνθημά τους την άσκηση ως μέσο πρόληψης για την υγεία και επί 30 χρόνιαδημιουργούν όχι πρωταθλητές, αλλά υγιείς και χαρούμενους ανθρώπους, γράφοντας ιστορία στον χώρο τους. Μία ιστορία που καλείται να συνεχίσει η νέα γενιά των Gym Way, η Κέλυ και η Νένη Κοσμά, που αρχίζουν σταδιακά να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το 2020 τα γυμναστήρια GymWay κλείνουν 30 χρόνια ζωής στον Βόλο. Το ξεκίνημα έγινε από μία μικρή γωνία στην Εθνικών Αγώνων στη Ν. Ιωνία, όπου η Βάσω Φυτιλή και ο Αποστόλης Κοσμάς άνοιξαν το πρώτο γυμναστήριο το 1987 όπου δίδασκαν ενόργανη γυμναστική, aerobic και βάρη.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα θα συνέδεαν το όνομά τους και την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη με την επωνυμία Gym Way που επί 30 χρόνια πλέον δείχνουν… τον δρόμο της άσκησης στους Βολιώτες.

Το πρώτο γυμναστήριο άνοιξε στη Μακρινίτσης 50 και από εκεί ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία. Χαρακτηριστικό ότι η Βάσω Φυτιλή παραιτήθηκε από το δημόσιο που διορίστηκε και επέλεξε τον δύσκολο δρόμο του ιδιωτικού τομέα για να αφιερωθεί σε αυτό που αγαπούσε και συνεχίζει να αγαπά.

Στήθηκε ο χώρος που συνεχώς αναβαθμίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο στον χώρο της εκγύμνασης, στελεχώθηκε από προσωπικό που μολονότι αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, η ομάδα πάντα καταφέρνει να γίνεται πιο δυνατή και πάντα υπάρχει αυτό το έντονο οικογενειακό στοιχείο, καταρτίστηκαν τα προγράμματα άσκησης που κάθε φορά ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και επιταγές.

Καθώς τα χρόνια περνούν το γυμναστήριο συνεχώς αλλάζει και αναβαθμίζεται, νέα όργανα, νέα προγράμματα και βρίσκει το Gym Way διαρκώς στην πρωτοπορία. Το Gym Way ήταν το πρώτο γυμναστήριο που έφερε το Power Plate, που παρακολουθεί διαρκώς συνέδρια και σεμινάρια για να φέρει ό,τι πιο καινούριο στον χώρο της εκγύμνασης στους κλειστούς χώρους.

Λίγα χρόνια αργότερα, ήρθε ο χώρος στη Νικηταρά 4 και την τελευταία περίοδο, στο λιμάνι του Βόλου όπου η φιλοσοφία ήταν να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χώρος στον οποίο δεν θα παρέχεται η δυνατότητα μόνο της εκγύμνασης αλλά θα μπορεί να συνδυάζεται η άσκηση με την διατροφή και την ομορφιά.

Υγιείς και χαρούμενοι ασκούμενοι

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι οι Βολιώτες στηρίζουν για τρεις δεκαετίες το Gym Way, με άμεσα οφέλη στην υγεία τους. «Θέλουμε υγιείς και χαρούμενους ασκούμενους» η φιλοσοφία του Gym Way και αυτό ακριβώς κάνει στους πιστοποιημένους χώρους του.

Τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, πολλές φορές άτομα με προβλήματα υγείας έχουν απευθυνθεί στο εξειδικευμένο προσωπικό του γυμναστηρίου αναζητώντας το κατάλληλο για την πάθησή τους πρόγραμμα για να βρουν την υγεία τους. Η αισθητή βελτίωση της υγείας, σωματικής και ψυχικής, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση της Βάσως Φυτιλή και του Αποστόλη Κοσμά που καμαρώνουν για κάθε ένα από τα «παιδιά» τους που εμπιστεύονται στα χέρια τους ό,τι πολυτιμότερο: το σώμα και την υγεία τους.

«Στόχος τους πάντα ήταν η γυμναστική για την υγεία. Τους ακούω και τους θαυμάζω για την αγάπη που έχουν για τη δουλειά τους και για τον άνθρωπο που θέλουν να βλέπουν υγιή και χαρούμενο. Η δική τους φιλοσοφία είναι η ταυτότητα των γυμναστηρίων Gym Way και εύχομαι ως συνεχιστές να πάρουμε λίγη από τη δική τους λάμψη», αναφέρει η Νένη Κοσμά που μαζί με την αδερφή της Κέλυ Κοσμά αποτελούν τη διάδοχη κατάσταση.

Στο κατώφλι της νέας περιόδου

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής, το Gym Way φαίνεται να βρίσκεται σε ένα νέο κατώφλι. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει προσαρμόζεται όμως στις σύγχρονες ανάγκες που δεν είναι άλλες από τις εξατομικευμένες υπηρεσίες. «Στόχος μας είναι να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στον ασκούμενο με εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα προσαρμόζονται στο δικό του πρόγραμμα και στις προσωπικές του ανάγκες για καλύτερη υγεία, ποιότητα ζωής. Για τον λόγο αυτό επενδύουμε και στα personal και ολιγομελή τμήματα», εξηγεί η Νένη Κοσμά.

Χρονιά εκδηλώσεων

Τα γενέθλια των 30 χρόνων λειτουργίας του Gym Way θα γιορταστούν με πληθώρα happenings που είτε θα είναι ανοιχτές για το κοινό, είτε να έχουν μία συμβολική είσοδο για φιλανθρωπικό σκοπό. Η αυλαία της γιορτής των 30χρονων άνοιξε χθες στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, όπου δεκάδες Βολιώτες έκαναν spinning με θέα τη θάλασσα και υπό τους ήχους ξεσηκωτικής μουσικής, συμμετείχαν σε ένα outdoor party με στόχο την υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου