ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελπίζει… και “βλέπει” πρωτάθλημα

ελπίζει-και-βλέπει-πρωτάθλημα-425833

Ελπίζοντας πως μπορεί αύριο να επανέλθει και στην Ευρώπη, αφού κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA και θα συζητηθεί Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει και τα πλάνα του για το νέο πρωτάθλημα…

Μετά την εντός συνόρων… ανατροπή και την αλλαγή της τιμωρίας, ο Ολυμπιακός Βόλου ελπίζει σε κάτι παρόμοιο και εκτός.

Μάλιστα από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ εξετάζεται με προσοχή και το ενδεχόμενο να προσφύγει ο σύλλογος στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο),αφού μεγάλες θα είναι άλλωστε και οι οικονομικές απώλειες του Ολυμπιακού Βόλου από την μη τέλεση του αγώνα με την Παρί σεν Ζερμέν.

Η διοίκηση θα χάσει εκτός τα 300.000 ευρώ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακόμα 150.000 ευρώ από τις διαφημίσεις και τους χορηγούς του συγκεκριμένου παιχνιδιού αλλά και όλα τα έσοδα των εισιτηρίων.

Για την αυριανή έφεση ο νομικός Μιχάλης Μιτζίκος αισιοδοξεί πως υπάρχει ελπίδα δικαίωσης -παρά το γεγονός ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα- μας και τα στοιχεία είναι υπέρ του Βόλου «Θεωρούμε ότι στην πρωτοβάθμια διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα όταν είχαμε και την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση. Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA», τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μιχάλης Μιτζίκος.

Να σβήσει το μείον

Στο μεταξύ στον Ολυμπιακό ρίχνουν πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 28 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο χωρίς θεατές ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός σκέφτεται το καλό ξεκίνημα καθώς η νέα χρονιά είναι εντελώς διαφορετική στη Σούπερ Λίγκα με την βολιώτικη ομάδα να ξεκινά με μείον 10 βαθμούς… και να θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αρχίζει να σβήνει…

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα της ομάδας, καταλαβαίνει κανείς ότι οι πρώτες δύσκολες αγωνιστικές και η συγκομιδή βαθμών σε αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στην ανατροπή της όλης κατάστασης για την οποία καλούνται να παλέψουν ο Γκράθια και ο παίκτες του για να μπορέσουν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή τους.

Θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι την 1η αγωνιστική παίζει εκεί όπου πέρσι είχε πετύχει το επιβλητικό 0-4, αλλά σίγουρα η πρώτη φετινή πεντάδα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας με αντιπάλους τους τρεις μεγάλους ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, τον Άρη στο Βόλο αλλά και εκτός τον ΟΦΗ…

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ΑΕΚ στην Αθήνα θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Π. στο Βόλο, μετά πάει στην Κρήτη να παίξει με τον ΟΦΗ …και έρχεται στην 4η αγωνιστική ο Άρης στο Βόλο, ενώ την 5η παίζει στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθεί επαρχιακή τετράδα στην Τρίπολη με Αστέρα, με Παναιτωλικό στο Βόλο, στην Κέρκυρα και με τα Γιάννενα στο Βόλο…10η και 11η αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει στο Περιστέρι με Ατρόμητο και Βόλο με Καβάλα, ενώ στην 12η παίζει πάλι στο Βόλο.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές παίζει στην Ξάνθη, υποδέχεται στο Βόλο τον Εργοτέλη, ενώ στο φινάλε του α΄ γύρου παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ…

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου