ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Κουράστηκε», αλλά προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου

κουράστηκε-αλλά-προκρίθηκε-ο-ολυμπ-360467

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 στην παράταση την Αταλάντη

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί να κουράστηκε λίγο παραπάνω καθώς χρειάστηκε την ημίωρη παράταση για να κερδίσει στην Αταλάντη αλλά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κέρδισε 3-2 και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος …ενώ μπροστά του έχει και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League κι άλλη μια «έξοδο» στον Ασπρόπυργο …

Ο Ολυμπιακός χθες στην Αταλάντη προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε ισάριθμες, «σπατάλησε» ευκαιρίες, είχε δοκάρι, τέλειωσε το 90λεπτο στο 2-2 και τελικά δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης πήρε αυτό που ήθελε αλλά και δικαιούνταν.

Αν και γενικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε καλή εικόνα, πλήρωσε κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα αφού όταν ο Σκοπελίτης άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 10′ όλα έδειχναν περίπατο …αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ήταν τυχεροί ισοφαρίζοντας στο 12′ με τον Χαϊκάλη. Σχετικά γρήγορα στο 20΄έγινε το 1-2 με τον Κουτσιανικούλη που είχε και δοκάρι ενώ στην επανάληψη για την Αταλάντη ισοφάρισε ο Μαλισσόβας στο 53′ και το «χρυσό» ερυθρόλευκο γκολ πέτυχε ο Ράντι στο 118!

Πριν το πρώτο γκολ ο Ολυμπιακός πίεσε και είχε ευκαιρίες ενώ και πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα προηγήθηκαν δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του Καπετάνου σε προσπάθειες των Κουτσιανικούλη και Τσίτα και ο Σκοπελίτης με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Η αντίδραση της Αταλάντης ήταν άμεση καθώς μόλις τρία λεπτά (13′) αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα, σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ο Γεράσιμος Χαϊκάλης με σουτ έστειλε την μπάλα -που γκέλαρε στο τερέν και ξεγέλασε τον Μσακρτυωνίτη- στα δίχτυα.

Στο 20′ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με ωραία κίνηση πέρασε και τον τερματοφύλακα πριν πλασάρει στην κενή εστία, γράφοντας το 1-2 ενώ στο 31′ το σουτ Λαρισαίου μεσοεπιθετικού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 48′ το σουτ του Τσίτα εξουδετέρωσε ο Καπετάνος ενώ τρία λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μπουτζίκου κατέληξε άουτ και οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ήταν στο 53′ όταν ο Χαϊκάλης σέντραρε συρτά με τον Μαλισσόβα με προβολή να κάνει το 2-2 ενώ η Αταλάντη απείλησε και στο 65′ με τον Σακκά. Ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς ο Ολυμπιακός είχε στο 70′ ευκαιρία σε κεφαλιά του Φαζού και στο 81′ όταν ο Τσίτας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή όμως οι ερυθρόλευκοι με περισσότερες δυνάμεις στον έξτρα χρόνο της παράτασης και πιο «φρέσκο» τον Τζέφερσον είχε ευκαιρίες και λυτρώθηκε στο 118 όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα και ο Ράντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά κάνοντας το τελικό 2-3 της πρόκρισης με επόμενο αντίπαλο στην 4η φάση την Καλαμαριά εντός έδρας…

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Κάπος (108′ Τζιος), Λυτάκης, Τσακανίκας, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος (55’ Τζιβελέκης), Μαλισσόβας(65’ Σακκάς), Δήμος (46’ Σίδερης), Αντωνίου, Χαϊκάλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας (90’ Ρόκας), Σκοπελίτης (58’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (91’ Τζέφερσον), Ράντι (120′ Παπαϊωάννου), Τσίτας.

Austrian Boys: Εκδρομή στον Ασπρόπυργο

Εκδρομή στον Ασπρόπυργο διοργανώνει ο σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, Austrian Boys. Η ανακοίνωση: «Κυριακή ξεκινά η χρονιά με την επιστροφή μας σε επαγγελματικές κατηγορίες χρέος μας να ακολουθήσουμε και φέτος την ομάδα μας όπως κάνουμε κάθε χρόνο σε κάθε κατηγορία… Ο σύνδεσμός μας διοργανώνει εκδρομή για τον Ασπρόπυργο.

Πέμπτη και Παρασκευή δηλώσεις συμμετοχής 19:00-21:00 στα γραφεία του συνδέσμου.

Ωρα αναχώρησης την Κυριακή στις 10:30 μπροστά από τον σύνδεσμο.

Τιμή εκδρομής 15€ …Και όπου παίζεις ήρθαμε… Υ.Γ. εκδρομές παντού και για όλους!».

Κατοίκος στον Ασπρόπυργο

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 1ης αγωνιστικής στη Football League. Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και τον Ολυμπιακό Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο Ασπροπύργου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 4μ.μ., θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Γεώργιο Παναγιώτη Αραβίδη και Δημήτριο Αλέξανδρο Σταυρόγλου από την ίδια ΕΠΣ.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Χρήστος Χρυσάφης επίσης από την ΕΠΣ Αθηνών, ενώ παρατηρητής ο Γεώργιος Κωστάκος από την ΕΠΣ Πειραιά.

Κλείνει η Νεάπολη

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου κλείνει το δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης για επανασπορά, γεγονός που σημαίνει πως το γήπεδο θα παραμείνει κλειστό για 20 μέρες περίπου για εργασίες στον χλοοτάπητα.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και υπογραφεί η σύμβαση με τον Δήμο Βόλου για την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης, θα μπορεί να παίξει στο εν λόγω γήπεδο στις 20 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με Θεσπρωτό. Τα ματς με Καλαμαριά στο κύπελλο και με Βέροια στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα τα δώσει πιθανόν στον Αλμυρό.

H ομάδα έχει έδρα τη Νεάπολη

Τη δική του απάντηση δίνει ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου για το θέμα του γηπέδου της Νεάπολης, καθησυχάζοντας τους φιλάθλους. Οπως τονίζεται «μετά από παρέμβαση του δημάρχου Βόλου σε ραδιοφωνική εκπομπή, σχετικά με το γήπεδο της Νεάπολης, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει τους φιλάθλους τα εξής: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή των 30.000 ευρώ από την τράπεζα και αμέσως μετά θα κατατεθεί στο Δήμο Βόλου. Οι φίλαθλοι της ομάδας να μην ανησυχούν, το θέμα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου πως η ομάδα μας θα έχει ως έδρα φέτος το γήπεδο της Νεάπολης».

Ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής

Μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή που «έτρεξε» από τον Ιούνιο τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Αναλυτικά:

«Η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή της υπό σύσταση ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 μετά το τέλος των διαδικασιών και των εντολών που έλαβε ομόφωνα από τα μέλη της γενικής συνέλευσης του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, στις 12 Ιουνίου 2019, προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και αφού πλέον έχουν περαιωθεί οι εργασίες της, ευχαριστεί:

Τα μέλη του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στα πρόσωπά μας.

Τα μέλη του Δ/κου Συμβούλιου του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 για την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειές μας.

Τους νομικούς μας συμβούλους Λίβα Αργύρη και Μπιλίρη Παναγιώτη για τις ενέργειές τους.

Τους επώνυμους και ανώνυμους, για τη συμβολή τους, ώστε να αρθούν εμπόδια και αγκυλώσεις που διέπουν το ελληνικό δημόσιο.

Τους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για το ενδιαφέρον και τη διακριτικότητα που επέδειξαν κατά το χρονικό διάστημα των διαδικασιών για την ίδρυση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας για την υπομονή τους.

Από σήμερα και μετά η θέση μας είναι εκεί που ήταν πάντα, στις κερκίδες.

Καλή επιτυχία στην ομάδα της καρδιάς μας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μεταφτσής Αλέξανδρος, πρόεδρος

Εξαρχος Απόστολος, αντιπρόεδρος

Ζάχος Πολυχρόνης, γραμματέας

Πέγιος Δημήτριος, ταμίας

Φουντούλης Νικόλαος, μέλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου