ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μειωμένη η ποινή, αλλά εκτός Ευρώπης

μειωμένη-η-ποινή-αλλά-εκτός-ευρώπης-426114

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι αήττητος στην Ευρώπη, αλλά λέει πρόωρα αντίο αν και τελικά είναι «μαλακότερη» από ότι αρχικά είχε διαρρεύσει η ποινή που του επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η UEFA αποφάσισε την αποβολή της βολιώτικης ομάδας από το Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 όπως γνωστοποίησε χθες Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Παράλληλα αναφέρει ότι στον Ολυμπιακό Βόλου θα επιβληθεί επιπλέον ποινή τριετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που υποπέσει σε ανάλογο αδίκημα μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το Europa League αυτής της σεζόν και του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή τριετούς αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της UEFA, η οποία αναβάλλεται για μια δοκιμαστική περίοδο πέντε σεζόν, ύστερα από την παραβίαση του Άρθρου 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η απόφαση πάρθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA σε συνεδρίαση την Τετάρτη.

Ο ελληνικός σύλλογος έχει διορία έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου να καταθέσει έφεση βάσει του ‘Αρθρου 49 των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA.

Η διοίκηση της UEFA θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα πλέι οφ στις 18 και 25 Αυγούστου».

Λίγο αργότερα μάλιστα ανακοινώθηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και μέσω της ιστοσελίδας της ότι η Ντιφερντάνζ, η ομάδα δηλαδή που είχε αποκλειστεί από τους Βολιώτες στον προηγούμενο γύρο του Europa League,χάνοντας δυο φορές (0-3 στο Λουξεμβούργο και 3-0 στο Βόλο) θα πάρει τη θέση τους στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Έτσι ο σύλλογος από το Λουξεμβούργο καλείται πλέον να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να προχωρήσει σε έφεση, ενώ από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ εξετάζεται με προσοχή και το ενδεχόμενο να προσφύγει ο σύλλογος στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο). Μεγάλες θα είναι άλλωστε και οι οικονομικές απώλειες του Ολυμπιακού Βόλου από την μη τέλεση του αγώνα με την Παρί σεν Ζερμέν.

Η διοίκηση θα χάσει, εκτός τα 300.000 ευρώ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακόμα 150.000 ευρώ από τις διαφημίσεις και τους χορηγούς του συγκεκριμένου παιχνιδιού αλλά και όλα τα έσοδα των εισιτηρίων.

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουμε έφεση, γιατί θεωρούμε ότι στη διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα χθες που είχαμε και την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση.

Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA. Όσο για τις τελευταίες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αθλητική ή όχι. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη», τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μιχάλης Μιτζίκος.

 

 

 

Ανακοίνωση ΣΦΟΒ

«Με ανάμικτα συναισθήματα πληροφορηθήκαμε τις γνωστές αποφάσεις ΕΠΟ και ΟΥΕΦΑ.

Εν μέρει δικαιωθήκαμε και ο αγώνας μας για την πλήρη δικαίωσή μας θα συνεχισθεί. Η ΠΑΕ μαζί με το νομικό της επιτελείο να κάνουν τα πάντα ώστε να αρθεί πλήρως η αδικία και των -10 βαθμών αλλά και η απόφαση της ΟΥΕΦΑ.

Τώρα χρειάζονται:

1. Συσπείρωση και πολύ FUN του κόσμου. Ο Βόλος να γίνει μια σκληρή οπαδική πόλη, με την έννοια της φανατικής στήριξης της ομάδας και της ΠΑΕ χωρίς προκλήσεις και τιμωρίες.

2. Ούτε ένα εισιτήριο σε φιλοξενούμενους οπαδούς και το Πανθεσσαλικό να «καίγεται» από χιλιάδες οπαδούς μας.

3.Περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τον πόνο και την έχθρα των αθηναϊκών καναλιών, εφημερίδων και ψευτοδημοσιογράφων και των γειτόνων παραγόντων. Ομαδούλες που συγκέντρωσαν 25-27 βαθμούς, δικαιωματικά να παίζουνε στα χωριά της Β’ Εθνικής με το Θρασύβουλο και τον Αγροτικό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός αν δεν ανατρέψει τις αποφάσεις στις δικαστικές αίθουσες θα τις ανατρέψει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με τη δύναμη και τη συσπείρωση του κόσμου αλλά και με την ψυχή και την ποιότητα των παικτών μας.

Όλοι μαζί, μια γροθιά ενάντια στην ποδοσφαιρική χούντα της Ελλάδας και της ΟΥΕΦΑ και στέλνουμε την στήριξή μας και την συμπαράσταση μας στον Αχ. Μπέο «που σύντομα θα είναι κοντά μας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου