ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Στόχος του ΟΕΑ/ΝΑΒ να επανδρώσει τις εθνικές»

βασιλησ-κατσικοπουλοσ-στόχος-του-οε-362416

Πολύπειρος καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής κολύμβησης, συντονιστής άλλωστε του προγράμματος κολύμβησης στα σχολεία, που έτρεξε και πέρσι με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο Βασίλης Κατσικόπουλος, εδώ και τρία χρόνια αρχιπροπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία με το σωματείο, που φέτος μεταφράστηκε και σε σημαντικές διακρίσεις, για τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σταθερή δύναμη στη Θεσσαλία, ο ιστορικός σύλλογος του ΟΕΑ/ΝΑΒ διαγράφει ανοδική πορεία, χρόνο με το χρόνο, στο άθλημα της κολύμβησης, όντας άλλωστε και στις καλύτερες επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας.

Ο περσινός απολογισμός περιλαμβάνει σπουδαία στοιχεία για την εξέλιξη του ΟΕΑ/ΑΝΒ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τον Κατσικόπουλο να επισημαίνει: «Εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει ένας προγραμματισμός, ο οποίος πάει πολύ καλά. Την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν τα πρώτα δείγματα, φέτος ήταν ακόμα καλύτερη χρονιά, ξεκινώντας από τους Χειμερινούς και σαν βασικό στόχο είχαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ημασταν από τις λίγες ομάδες που τον χειμώνα, αυτά που πήραμε τα πιστοποιήσαμε το καλοκαίρι, ενώ, πανελλαδικά, πολλές ομάδες ενώ ήταν σταθερές το χειμώνα, το καλοκαίρι δεν έδειξαν αντίστοιχα αποτελέσματα», με τον έμπειρο προπονητή να προσθέτει: «Είμαστε δεύτεροι στη Θεσσαλία, είμαστε στις επτά – οχτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’-Β’, υπάρχουν παιδιά που είναι ένα βήμα από την είσοδό τους στα κλιμάκια της Εθνικής».

Αναφερόμενος στην τρίχρονη θητεία του στο σύλλογο και στη λειτουργία της ομάδας, ο ίδιος υπογραμμίζει: Είμαστε ικανοποιημένοι 101% από την ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Το θέμα είναι να υπάρχει συνέχεια, που με τον τρόπο που λειτουργούμε ως σωματείο θα υπάρχει. Είμαστε ευχαριστημένοι και από τις μικρότερες κατηγορίες, τα παιδιά 9-12 ετών, ενώ γίνεται και μια σημαντική προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους. Το μόνο που θέλουμε, είναι οι εδώ υπεύθυνοι να κατανοήσουν ότι όταν γίνεται διαχωρισμός των διαδρομών πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις επιτυχίες κάθε ομάδας. Είμαστε το μοναδικό σωματείο στον Βόλο, που την ώρα της αγωνιστικής ομάδας, κολυμπά μόνο η αγωνιστική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό», για να σημειώσει:

«Λειτουργούμε συνεκτικά, έχουμε άριστη συνεργασία, τόσο μεταξύ μας ως προπονητικό δυναμικό, όσο και με τη διοίκηση που μας στηρίζει. Οι γονείς, που είναι βασικός πυλώνας, μαζί με τη διοίκηση και τους αθλητές, για να λειτουργήσει ένα σωματείο είναι δίπλα μας, στηρίζουν την προσπάθεια και έχουμε πολύ καλή σχέση. Πάντοτε, αυτό λειτουργεί υπέρ των παιδιών. Αλλωστε, ως σύλλογος, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει συνέπεια και ιστορία στον υγρό στίβο και δίνει και σε όλους όσοι εργαζόμαστε σε αυτόν, τα εχέγγυα, ώστε να λειτουργήσουμε απερίσπαστοι στο έργο μας».

Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας τη νέα κολυμβητική περίοδο αναφέρει: «Στόχος, για τη νέα κολυμβητική χρονιά είναι τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα κλιμάκια της Εθνικής και τις Πολυεθνείς συναντήσεις. Θα βάλουμε και ένα στόχο την ανοιχτή θάλασσα, όπου πέρσι είχαμε κάποιες προσπάθειες, με καλά αποτελέσματα. Στόχος μας φέτος είναι να ενδυναμωθούν και οι μικρότερες κατηγορίες, από πλευράς ποιότητας και ποσότητας των παιδιών. Γενικά, μόνο όταν υπάρχει στέρεο υπόβαθρο από κάτω, θα μπορέσει και η αγωνιστική ομάδα να έχει διάρκεια. Ο έτερος στόχος αφορά τη στήριξη των παιδιών που ήταν κοντά στις 8άδες ή στους μικρούς τελικούς, ώστε να υπάρχει μία συνέχεια».

Τονίζοντας τη σημασία της σωστής λειτουργίας των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στον Βόλο, για τα τοπικά σωματεία και τη συνέχεια του κολυμβητικού τους έργου προς όφελος των 1000 και πλέον παιδιών που επιλέγουν το άθλημα της κολύμβησης σε τοπικό επίπεδο, ο Κατσικόπουλος υπογραμμίζει: «Αν οι άνθρωποι που λειτουργούν τα κολυμβητήρια αφουγκραστούν τις ανάγκες μας -καθώς στον Βόλο υπάρχουν πάνω από 1000 παιδιά που κολυμπούν, υπάρχει η πρωταθλήτρια ομάδα στα age group, υπάρχουν πολύ ιστορικοί σύλλογοι, όπως ο ΟΕΑ/ΝΑΒ-, αν υπάρξει σωστή οργάνωση, έγκαιρη ενημέρωση και όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι δίπλα μας, τα σωματεία του Βόλου συνολικότερα θα έχουν καλύτερο έργο και η δουλειά τους θα γίνει πιο εύκολη. Φυσικά, οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν και για την απαιτούμενη συντήρηση, στις εγκαταστάσεις, συνακόλουθα και με τις μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται στην πόλη. Οι βατήρες, οι διαδρομές, μια κουβέρτα για το κολυμβητήριο του ΕΑΚ το χειμώνα είναι αναγκαία, ώστε και οι διοργανώσεις αυτές -που είναι εξαιρετικές ομολογουμένως για την πόλη, τον τουρισμό και την αίγλη της- να έχουν αντίκρισμα στην κοινωνία».

Συνοψίζοντας, ο πολύπειρος προπονητής σημειώνει: «Είμαστε συνολικά πολύ χαρούμενοι που το πλάνο που έχουμε θέσει λειτουργεί. Αν και η Κολυμβητική Ομοσπονδία ακούσει τα σωματεία -καθώς το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν πολύ εξαντλητικό οικονομικά για τους συλλόγους και τις οικογένειες των παιδιών- θα μπορέσουμε, συνολικά, ως χώρα να παράγουμε ακόμα καλύτερους αθλητές, με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης».

Την εμπιστοσύνη του Βολιώτικου κοινού, όντας έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο υψηλότερο επίπεδο για τους αθλητές και αθλήτριές του ζητά ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, παρουσιάζοντας το προπονητικό δυναμικό της νέας περιόδου. Σε ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται: «Η νέα κολυμβητική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο ιστορικός σύλλογος του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι απόλυτα έτοιμος ακόμη μια χρονιά να συνεισφέρει τόσο με αγωνιστικές επιτυχίες όσο και με την εκμάθηση της κολύμβησης σε παιδιά των ευαίσθητων προσχολικών και σχολικών ηλικιών. Είναι απόλυτα έτοιμος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο αγκαλιάζοντας κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας που χρήζουν αποκατάστασης τραυματισμών, ανθρώπων που επιθυμούν να γυμνάζονται ερασιτεχνικά αλλά και συμπολιτών μας που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αγωνιστικές εκδηλώσεις ενηλίκων.

Η περσινή χρονιά σημαδεύτηκε από σπουδαίες επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο ξεκινώντας από τις ηλικίες των τμημάτων υποδομών και αρχαρίων και φτάνοντας μέχρι τις αγωνιστικές κατηγορίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρόοδο εκμάθησης όλων των κολυμβητικών τεχνικών των μικρών αθλητών μας κάτι που είδαμε σε όλες τις συμμετοχές τους σε εσωτερικές ημερίδες αλλά και αγώνες με συμμετοχή άλλων σωματείων. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες των Προαγωνιστικών κατηγοριών συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες τόσο στην Περιφέρειά μας όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, κατέκτησαν πλήθος μεταλλίων, πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις και απλά επιβεβαίωσαν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στις κατηγορίες 9, 10,11 και 12 ετών. Η κολυμβήτρια των προαγωνιστικών κατηγοριών Ιωνά Ελένη με τις επιδόσεις της εντάχθηκε στους επίλεκτους αθλητές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές των αγωνιστικών κατηγοριών μετά από μια χρονιά έντονης προσπάθειας και προσήλωσης στον στόχο που δεν ήταν άλλος από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησαν 7 μετάλλια(5 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο) κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη Θεσσαλία όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα. Χρήζει αναφοράς το χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική συμμετοχή σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας(Παπαδημητρίου Αναστασία, Ασήμου Ελένη, Σταματίου Δημήτρης, Μακρής Θανάσης) αλλά και η συμμετοχή των κολυμβητών Μακρή Θανάση, Φλαμπούρη Δημήτρη και της κολυμβήτριας Προβίδα Πηνελόπης στους επίλεκτους αθλητές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Προπονητές του ομίλου μας είναι για τη μικρή πισίνα, τα τμήματα υποδομής και αρχαρίων οι Μακρής Στάμος, Καρύδας Λάμπρος και Καρύδα Κατερίνα. Στις προαγωνιστικές κατηγορίες ο Κώστας Ιωάννου και η Ιωάννα Τσιτσέ και στις αγωνιστικές κατηγορίες ο Βασίλης Κατσικόπουλος και η Στέλλα Μπέμπη. Εφοροι κολύμβησης είναι η κ. Μανουσάκη Ηλέκτρα και οι κ. Παπαδημητρίου Αλέξανδρος, Φλαμπούρης Ζήνων και Τελώνης Κώστας. Καθημερινά τις απογευματινές ώρες η κ. Δώρα Καρβουνιάρη(6989206014) είναι υπεύθυνη για τις εγγραφές αλλά και παροχή κάθε πληροφορίας. Επίσης τις πρωινές ώρες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο του ΟΕΑ.ΝΑΒ (2421030237)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου