ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ευθύμιος Πολιτόπουλος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

ο-ευθύμιος-πολιτόπουλος-πρόεδρος-της-362428

Ο κ. Ευθύμιος Πολιτόπουλος, δικηγόρος με καταγωγή από την Πάτρα, είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου όπως και ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο κ. Πολιτόπουλος μιλώντας στα ΜΜΕ τόνισε: «Με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο μας συνδέει φιλία ετών. Εδώ και τρεις μήνες μου παρουσίασε το πρότζεκτ της ομάδας και αποφάσισα να ασχοληθώ με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου. Μου άρεσε η φράση που είπε “θέλω να θωρακίσω την ομάδα, όπως τότε με τις ομάδες που αγωνιζόμουν ως σέντερ μπακ”. Ο Ολυμπιακό Βόλου είναι μία ιστορική ομάδα, από την οποία πέρασαν στο παρελθόν ο Βασίλης Μποτίνος, ο Τάκης Συνετόπουλος, ο Βασίλης Καραΐσκος και πολλοί άλλοι σπουδαίοι παίκτες. Κατάγομαι από την Πάτρα, άρα η πρώτη μου αγάπη ήταν η Παναχαϊκή. Είχα σχέση με το ποδόσφαιρο, όταν ήμουν πρόεδρος στα λατομεία Μαρκοπούλου για 10 χρόνια τη δεκαετία 2000-2010. Είχαμε την ΠΑΕ Μάρκο, που ήταν υπόδειγμα. Είπαμε να βγούμε και λίγο από τη ναφθαλίνη, να βρούμε κάποιο ερέθισμα. Για τον κόσμο να πω ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι, η ομάδα είναι καθ’ όλα έτοιμη για να μπει στον μαραθώνιο της Φούτμπολ Λιγκ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν διοικητικά με κάποιο σύλλογο σημείωσε πως «έχω ασχοληθεί, όπως προανέφερα, με την Μάρκο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου» ενώ αναφερόμενος στον στόχο της ομάδας είπε πως «ο στόχος που θέτει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η άνοδος. Θέλουμε να παίζουμε σωστό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει η ομάδα στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί όπου ανήκει».

Ερωτηθείς για το θέμα του γηπέδου ο κ. Πολιτόπουλος σημείωσε πως «θα έχουμε ως έδρα το γήπεδο της Νεάπολης. Το προπονητικό κέντρο της ομάδας, όπως γνωρίζετε, είναι στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου. Εξοπλίστηκε και θα εξοπλίζεται συνεχώς. Και το δεύτερο γήπεδο ετοιμάζεται και θα είναι και αυτό σύντομα στη διάθεση της ομάδας».

Η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, Αλίκη Φωτιάδου, συμπλήρωσε για το γήπεδο της Νεάπολης πως «ήδη έχουν γίνει ραντεβού με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ κ. Ζέρβα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, και την περασμένη εβδομάδα και σήμερα είχε ραντεβού με τον κ. Ζέρβα. Από πλευράς ΠΑΕ έχει κατατεθεί το ποσό των 30.000 ευρώ, ως εγγυητική, η οποία έχει ζητηθεί από τον Δήμο Βόλου και όλα είναι εντάξει. Από εδώ και στο εξής είναι θέμα διαδικαστικό, της τράπεζας προφανώς, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ο κ. Πολιτόπουλος μιλώντας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος δήλωσε πως η ομάδα μας είναι έτοιμη αγωνιστικά και «πάμε για την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα στο παιχνίδι κόντρα στον Ασπρόπυργο» ενώ το μήνυμα του στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι: «αντίπαλος της ομάδας είναι η ιστορία της. Θα πρέπει να κάνουμε βήματα αργά, σταθερά, αλλά σίγουρα. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίξουν την προσπάθεια. Είναι καλή ομάδα και η Κ17, σιγά σιγά θα ανεβαίνουν παιδιά και στην πρώτη ομάδα, για να έρχονται στο γήπεδο οι γονείς και οι φίλοι τους, να τα χαίρονται και να τα καμαρώνουν. Πιστεύω, ότι σταδιακά θα φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα και θα κριθούμε όλοι μας».

Το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Ευθύμιος Πολιτόπουλος, απαρτίζεται από τους: αντιπρόεδρος – Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης και μέλη οι Δημήτρης Πέγιος, Ευριπίδης Τσιμπανάκος και Νικόλαος Σπυριδάκης.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς για το κατά πόσο η ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, απάντησε: «Η ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά και στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Όσον αφορά τα γήπεδα είμαστε καλυμμένοι. Το γήπεδο της Νεάπολης θα είναι η έδρα μας. Στις μεταγραφές κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Κάναμε κινήσεις ουσίας για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της» ενώ αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας τόνισε πως υπάρχει μία καλή ροή και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Εν μέρει είμαστε ευχαριστημένοι και έπεται και συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου