ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιοι χάλκινοι Χρηστομάνος – Λουλούδης

παγκόσμιοι-χάλκινοι-χρηστομάνος-λο-426611

Αλλη μια μεγάλη βολιώτικη επιτυχία σημειώθηκε, στην κωπηλασία αυτή τη φορά, από τους νεαρούς κωπηλάτες του ΝΟΒΑ Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Αλέξανδρο Λουλούδη στο Ίτον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο αποτέλεσε και test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε για τα ελληνικά κουπιά που κατέκτησαν με το βολιώτικο δίδυμο ακόμη δυο μετάλλια , στην τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων στο Ίτον της Αγγλίας, φτάνοντας τα τρία (συν ένα χάλκινο χθες) στο σύνολο στη διοργάνωση.

Το βολιώτικο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από τη δίκωπο άνευ των ανδρών. Οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Αλέξανδρος Λουλούδης του ΝΟΒΑ ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου χάρη στο πολύ καλό δεύτερο χιλιάρι που έκαναν στον τελικό. Οι δυο Βολιώτες πρωταθλητές ήταν 4οι ως τα μισά της κούρσας. Στα 1.500 μ. μπήκαν σε τροχιά μεταλλίων και παρέμειναν στην 3η θέση μέχρι και τον τερματισμό, χαρίζοντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά κουπιά.

Ακόμη ο Αλέξανδρος Δαφνής πήρε τη 2η θέση στον τελικό του σκιφ των Εφήβων και η Ελλάδα έφτασε τα τρία μετάλλια, αφού είχαν κατακτήσει το χάλκινο η Βασιλική Νταλαμάνγκα και η Ελένη Διαμάντη στη δίκωπο άνευ.

Άκρως επιτυχημένη παρουσία για την τετράκωπο άνευ των εφήβων. Οι Ηλίας Χατζηηλίας – Πασχάλης Κωνσταντάς – Ηλίας Κούρος – Θανάσης Τσαλιός πήραν την 1η θέση στο μικρό τελικό και την 7η στη γενική.

Στον Γ΄ τελικό του σκιφ Νεανίδων η Κατερίνα Καλαμαρά πήρε την 1η θέση και κατετάγη 13η στη γενική του Παγκοσμίου. Στον αντίστοιχο τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων πήραν μέρος οι Ζωή Φίτσιου – Στέλλα Κουμπλή που τερμάτισαν στην 5η θέση και πήραν την 17η στη γενική.

 

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης απευθύνει τα συγχαρητήριά του στους Βολιώτες αθλητές του ΝΟΒΑ Κων. Χρηστομάνο και Αλ. Λουλούδη, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ίττον της Αγγλίας, καθώς και στις αδελφές Αλεξανδρή, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης (Comen Cup) στην Ιταλία, συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα της χώρας μας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε κορυφαίες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις οι Βολιώτες αθλητές συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους και να ενισχύουν όλο και περισσότερο τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές του ΝΟΒΑ Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Αλέξανδρο Λουλούδη, οι οποίοι, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων, κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να δικαιώσουν τους κόπους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αποτελεί σπουδαία διάκριση, η οποία κάνει οπωσδήποτε υπερήφανους τον προπονητή των δυο αθλητών μας Γ. Κουρκούμπα, τις οικογένειές τους, το αθλητικό τους σωματείο, αλλά και όλους τους Βολιώτες που καμαρώνουν για την εκπροσώπηση της πόλης μας σε διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Επίσης, συγχαίρουμε τις αδελφές Αλεξανδρή, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο (κατηγορία Comen) στο Μεσογειακό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης (Comen Cup) που διεξήχθη στην ιταλική πόλη Busto Arsizio, εκπροσωπώντας την Εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στον τελικό του Ντουέτο. Η Άννα – Μαρία και η Ειρήνη Αλεξανδρή (με αναπληρωματική την αδελφή τους Βάσω) κατέλαβαν την πρώτη θέση και έφθασαν στην κορυφή της διοργάνωσης, χαρίζοντας μια σημαντική διάκριση στην ελληνική αποστολή.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της πόλης μας σε σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου