ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αφιέρωμα των Γάλλων στο Βόλο

αφιέρωμα-των-γάλλων-στο-βόλο-426646

Οι Γάλλοι… άνοιξαν το φάκελο με τις ευρωπαϊκές «μάχες» των ομάδων τους και επέλεξαν να ξεκινήσουν από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον προσεχή αντίπαλο της Παρί Σεν Ζερμέν, για τα play offs του Europa League!

«Ενώ οι επικεφαλής τού ελληνικού πρωταθλήματος θεωρούνται ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, φέτος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μας… συστήνεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι Βολιώτες πανηγύρισαν πρόσφατα την άνοδο από τη Β’ Εθνική στη Super League και παρότι νεοφώτιστοι τερμάτισαν στην 5η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από Ολυμπιακό Πειραιώς, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ» τονίζει μεταξύ άλλων στις πρώτες της γραμμές η γαλλική ιστοσελίδα sportvox.fr.

«Και τώρα Ευρώπη» συνεχίζει στο αφιέρωμά της, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα περσινά κατορθώματα των «ερυθρόλευκων» του Βόλου στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας ειδική μνεία στις νίκες επί του Παναθηναϊκού!

Επίσης, παραλληλίζει τον Ολυμπιακό Βόλου με μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, εξηγώντας ότι διαθέτει παίκτες από διάφορες εθνικότητες, μεταξύ των οποίων τους «άγνωστους» για εκείνους Γάλλους, Ξαβιέ Τομάς και Στεφάν Νταρμπιόν, αλλά και έναν Ισπανό τεχνικό, τον Χάβι Γκράθια, ο οποίος έχει σκοπό να αποδείξει ότι διαθέτει ένα πολύ δυνατό και αξιόμαχο σύνολο και ότι δίκαια «κέρδισε» μία θέση στη δεύτερη -κατά σειρά- μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ακόμη, γίνεται λόγος ότι η ομάδα από το Βόλο δεν αποτελεί φόβητρο για την Παρί Σεν Ζερμέν, απεναντίας θεωρούν καλή την κλήρωση για δύο λόγους: Πρώτον, διότι οι Βολιώτες δεν έχουν καμία εμπειρία στην Ευρώπη, κάτι που αυτομάτως σημαίνει τα για τα «αστέρια» της Παρί θα πρέπει να είναι πιο εύκολη υπόθεση. Και δεύτερον, διότι υπάρχει ανησυχία για το μέλλον τους, το οποίο χαρακτηρίζουν «ομιχλώδες» λόγω της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια που φέρεται να εμπλέκονται.

Ωστόσο, όπως καταλήγει στο αφιέρωμα, μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι στο μυαλό των Γάλλων, όμως «το ποδόσφαιρο δεν είναι στατιστική και σε καμία περίπτωση δεν είναι νικητές, προτού παίξουν. Η αλήθεια θα φανεί στο χορτάρι και αξιόπιστος μάρτυρας είναι η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που έχουν συμμετάσχει σε πολλές ευρωπαϊκές μάχες, δεν έχουν κατορθώσει να νικήσουν αυτή την ομάδα στο Βόλο»!

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου