ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει

αναμένεται-να-ξεκαθαρίσει-426973

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Στράτος Γιδόπουλος θα «ζυγίσει» τις πιθανότητες που έχει η Νίκη για δικαίωση, θα βάλει κάτω τα δεδομένα που υπάρχουν -αν τελικά δεν δικαιωθεί- ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στην Football League 2 και θα ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας στην κυανόλευκη ΠΑΕ ή όχι.

Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου, που φαίνεται ότι αν όλα πάνε καλά από την ερχόμενη εβδομάδα θα «πιάσει δουλειά». Ακόμα και έτσι όμως να μην γίνει, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και αναμένονται εξελίξεις από τις οποίες θα εξαρτηθεί το μέλλον της ομάδας και η παρουσία της τη νέα σεζόν.

Οι οργανωμένοι πάντως συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος και κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις τους γύρω από την ομάδα αλλά και τις κινήσεις που ίσως κάνουν στο παρασκήνιο. Κανείς δεν ξέρει αν επιμένουν στη θέση τους για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό κι αν προτιμούν η ομάδα να κάνει νέα αρχή από μικρότερη κατηγορία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση και δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους.

Το σίγουρο είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν και η Νίκη πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται κι αν θα συνεχίσει ο Γιδόπουλος. Επειτα θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις με το ρόστερ και να ξεκινήσουν κινήσεις ενίσχυσης.

Περιμένουν

Αρκετοί παίκτες από το περσινό ρόστερ είναι αυτοί που περιμένουν. Οκτώ συνδέονται με συμβόλαιο με την ομάδα, κυρίως νεαροί, αλλά παρ’ όλα αυτά και ποδοσφαιριστές που έχουν λήξει τα συμβόλαια τους όπως οι Μπουσινάκης, Τσάγγαρης, Στουρνάρας, Μαϊστρέλλης, Βλάχος, βρίσκονται στην αναμονή και δεν έχουν κινηθεί κατά της ΠΑΕ για τα δεδουλευμένα τους, ενώ παράλληλα κι ο Πετράς που έχει κάνει προσφυγή, δηλώνει διατεθειμένος σε περίπτωση που τον πλησιάσουν οι άνθρωποι της ομάδας και βρεθεί η χρυσή τομή, να την αποσύρει. Ακόμα και ο Ντάνισιτς επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον Στράτο Γιδόπουλο για να τον ρωτήσει το τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα. Ο Κροάτης αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο, η περίπτωση του θεωρείται ιδιαίτερη. Αν στις προθέσεις της διοίκησης είναι να διατηρήσει το βασικό κορμό από πέρυσι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το κάνει, κάτι που αναμφίβολα θα είναι θετικό για να μην ξεκινήσει η ομάδα να χτίζεται από το «μηδέν». Από κει και πέρα όμως υπάρχει σε εκκρεμότητα και το θέμα του προπονητή, που θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό.

Πιο εύκολα

Ολα πρέπει να μπουν σε μια σειρά. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που επιζητούν λύση. Αλλά το σίγουρο είναι ότι αν αποφασίσουν να κάνουν ομάδα φέτος οι άνθρωποι της Νίκης μπορούν πιο εύκολα και πιο οικονομικά από κάθε άλλη χρονιά. Είναι τέτοια η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ακόμα και Αύγουστο μήνα και καλοί παίκτες υπάρχουν στην αγορά και μπορείς να τους αποκτήσεις με λιγότερα χρήματα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.

Να θυμίσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής αποφασίστηκε η σέντρα του πρωταθλήματος της Football League 2, να πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 5 του ίδιου μήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στη συνέχεια βάσει των αποφάσεων που θα προκύψουν, αφού υπάρχουν σημαντικές δικαστικές εκκρεμότητες.

Και η Νίκη έχει τις δικές της υποθέσεις με τις οποίες ουσιαστικά κυνηγά να ανέβει μερικές θέσεις στην βαθμολογία και να βρεθεί να διεκδικεί άνοδο σε περίπτωση που αδειάσουν κι άλλες θέσεις στη Β’ Εθνική.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου