ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπαλάφας: «Στόχος ο πρωταθλητισμός»

μπαλάφας-στόχος-ο-πρωταθλητισμός-371246

Για πρώτη φορά με τα κυανόλευκα της νέας του ομάδας προπονήθηκε χθες Τρίτη ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος πριν υπογράψει… μπήκε στο γήπεδο προκειμένου να ενσωματωθεί όσο γίνεται νωρίτερα με τους νέους τους συμπαίκτες και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρ’ ότι φέτος το καλοκαίρι είχε ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας των Χανίων, ο Μπαλάφας θέλει ακόμη… δουλειά όπως δήλωσε και ο ίδιος, προκειμένου να βρεθεί στο 100% των δυνατοτήτων του.

Οι κυανόλευκοι επέστρεψαν και πάλι από χθες στις προπονήσεις και το «παρών» έδωσε και ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος πριν πατήσει χορτάρι μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναφερόμενος στον λόγο που είπε «ναι» στη Νίκη σχολίασε: «Εγινε μία πρόταση από τη διοίκηση. Είχα ένα χρόνο ν’ αγωνιστώ. Ηθελε και η πλευρά της Νίκης, αλλά κι εγώ να συνεχίσω εδώ την καριέρα μου».

Σχολιάζοντας το διάστημα που θα είναι έτοιμος: «Χρειάζομαι δέκα με δεκαπέντε μέρες, για επαφές με την μπάλα, γιατί κατά τα άλλα είμαι έτοιμος. Από άποψη φυσικής κατάστασης είμαι καλά».

Σχετικά με τις θέσεις που προτιμά να αγωνίζεται, καθώς και στο παρελθόν τον έχουμε δει τόσο ως στόπερ, όσο και ως αμυντικό μέσο είπε: «Η βασική μου θέση είναι αμυντικός χαφ και εκεί έχω την εμπειρία, αλλά μπορώ να παίξω και στόπερ».

Οταν ρωτήθηκε για τους στόχους του σχολίασε: «Ο στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός, οπότε κι εγώ ήρθα να κάνω πρωταθλητισμό. Χωρίς φιλοδοξίες δεν πάω πουθενά».

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μετά το 2005 και την τελευταία του χρονιά με την Αναγέννηση Αρτας, αγωνίστηκε πάντα από τότε στην Α’ Εθνική είτε της Ελλάδος είτε της Ουκρανίας, με τον ίδιο να αναφέρει πως δεν του είναι πρόβλημα… λέγοντας: «Από τη Γ’ Εθνική ξεκίνησα, οπότε δεν μου λέει κάτι».

Ο 33χρονος πλέον Μπαλάφας έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Αναγέννηση Αρτας, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, Βέροια, Κέρκυρα αλλά και στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας που φόρεσε τη φανέλα της Χοβέρλα για δύο σεζόν, καταγράφοντας στην Α’ Κατηγορία 42 συμμετοχές και τρία τέρματα. Όσον αφορά την εν Ελλάδι παρουσία του, μετρά 190 συμμετοχές και 11 γκολ στην Α’ Εθνική και ακόμη 21 συμμετοχές με δύο γκολ στη Γ’, με την φανέλα της Αναγέννησης, πριν μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ.

Η περίπτωση του Μπαλάφα ωστόσο δεν είναι η μόνη για τους κυανόλευκους, καθώς στον Βόλο αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Στέργιος Τσιμίκας. Ο 25χρονος μέσος από τις Σέρρες, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, κυρίως ως «οχτάρι», θα βρίσκεται με τη σειρά του στον Βόλο, ολοκληρώνοντας ακόμη μία μεταγραφή.

Στη χθεσινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Σάββας Κυριακίδης και Τάσος Παγώνης λόγω μικροενοχλήσεων σε δικέφαλο και γόνατο αντίστοιχα, ενώ απών ήταν ο Λούκας Γκαρσία. Το παρών στις προπονήσεις δίνει τις τελευταίες ημέρες και ο τερματοφύλακας Κώστας Καρακώστας, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης, Ηλία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρόκριση για Αιολικό

Την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι πανηγύρισε ο Αιολικός στη Σάμο στην αναμέτρηση με την ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού για την Α’ φάση του Kυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε στο ισόπαλο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, αλλά επικράτησε στη ρωσική ρουλέτα με 2-4. Ο Αιολικός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Κόρινθο (25/09) και ο νικητής θα παίξει με την Νίκη Βόλου. Ο νικητής που θα προκύψει θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη συνέχεια.

Τα ζευγάρια της 4ης φάσης

Αετός Ορφανού -Απόλλων Λάρισας

Ασπρόπυργος ή Ελασσόνα-ΠΑΣ Γιάννινα

Τρίκαλα-Δόξα Δράμας

Καβάλα -Χανιά

Ιωνικός -Παναχαϊκή

Πανθηραϊκός-Πλατανιάς

Αιγάλεω-Εργοτέλης

Πανσερραϊκός (περνά άνευ αγώνα)

Καλαμάτα-Καραϊσκάκης Άρτας

Αταλάντη ή Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου

Βέροια ή Διαγόρας-Λεβαδειακός

ΠΣ Σπάρτη ή Ιάλυσος-Κέρκυρα

Αιολικός/Κόρινθος ή Νίκη Βόλου-Απόλλων Σμύρνης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου