ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ..το μεγάλο εμπόδιο

η-παρί-σεν-ζερμέν-το-μεγάλο-εμπόδιο-426994

Ένα μεγάλο εμπόδιο θα βρει μπροστά του στην Ευρωπαϊκή και με ρεκόρ πορεία του ο Ολυμπιακός Βόλου που μετά την Ραντ από το Βελιγράδι που την απέκλεισε με νίκη στη Σερβία (0-1) και ισοπαλία στο Βόλο (1-1) καθώς και την Ντιφερντάνζ που την κέρδισε 0-3 στο Λουξεμβούργο και 3-0 στο Βόλο καλείται αν θέλει να περάσει στους ομίλους του Europa League να κάνει την υπέρβαση και έκπληξη απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Παρί Σεν Ζερμέν !

Χθες στη Νιόν της Ελβετίας βρέθηκαν από πλευράς Ολυμπιακού ο Κώστας Θεόδωρου και ο Ανδρέας Κικίλιας που έκανε όλες τις επαφές με τους Γάλλους προσεχείς αντίπαλους που πάντως ήξεραν για την Βολιώτικη Ευρωπαϊκή πορεία, το Πανθεσσαλικό στάδιο .. το αεροδρόμιο …αλλά και την εμπλοκή της ομάδας στη λεγόμενη υπόθεση koriopolis …

“Στα 56 μου χρόνια έζησα κι εγώ μια εμπειρία που δικαιούμουν με την αγαπημένη μου ομάδα, μια ευρωπαϊκή εμπειρία, ένα όνειρο μακρινό που νομίζω ότι αξίζει κάθε φίλαθλος από τις περιφερειακές ομάδες αφού αυτό είναι κυρίως προνόμιο των φιλάθλων ομάδων του κέντρου.

Άλλωστε τέτοιες στιγμές για να ζήσει κάποιος πρέπει η ομάδα του να τερματίσει στις θέσεις 1-5. Η δική μου ομάδα το κατάφερε αυτό για πρώτη φορά κι εύχομαι να το ξαναπετύχει και να ζήσουν την εμπειρία και οι ποιο νέες γενιές φιλάθλων “δήλωσε από την Ελβετία ο αντιπρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ Κώστας Θεοδώρου .

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης μιλώντας στον Σπορ fm για την κλήρωση και την επόμενη αντίπαλο, την Παρί Σεν Ζερμέν τονισε :

«Δεν είναι μεγαθήριο. Είναι ένα κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου τώρα φτιάχνει ιστορία και έχουμε όλα τα εχέγγυα. Τίποτα δεν είναι δύσκολο, ποδόσφαιρο είναι.

Είναι θετικό που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας. Θα πιέσουμε για τη νίκη, ώστε η ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση, στους ομίλους».

Πάντως η Παρί Σεν Ζερμέν που θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στα play off του Europa League, είναι γνωστή και στο Βόλο την περιμένουμε στην πρώτη προγραμματισμένη για τις 18 Αυγούστου αναμέτρηση και ο αγώνας ρεβάνς γίνεται μια εβδομάδα αργότερα στο Παρίσι.

 

Η Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν τερμάτισε τέταρτη στο γαλλικό πρωτάθλημα και ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο. Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ένα γκρουπ επιχειρηματιών από το Κατάρ και προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές όπως των Παστόρε, Σισόκο και Ματουιντί.

Δυσκολότερος αντίπαλος δεν μπορούσε να τύχει στον Ολυμπιακό Βόλου, αν και ειχε υποψηφιες και τις Ρομα, Ρόζεμποργκ, Ντιναμο Βουκουρεστίου. Η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει αποφασισμένη να… γυρίσει σελίδα από φέτος και να ανέβει επίπεδο. Η νέα ιδιοκτησία (με προέλευση από το Κατάρ) άλλαξε τα πάντα στο «Παρκ ντε Πρενς», όπου το… χρήμα ρέει πλέον άφθονο.

Οι Παριζιάνοι έκαναν γερό… μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι (ξόδεψαν πάνω από 85.000.000 ευρώ και συνεχίζουν…) και από φέτος τη φανέλα της Παρί θα φοράνε οι Παστόρε (αποκτήθηκε έναντι 42.000.000 ευρώ από την Παλέρμο), Γκαμερό (επιθετικός από Λοριάν), Μενέζ (επιθετικός από Ρόμα), Μ. Σισοκό (μέσος από Γιουβέντους), Ματιϊντί (αμυντικό χαφ από Σεντ Ετιέν) Μπίσεβατς (στόπερ από Βαλενσιέν), Σιρίγκου (τερματοφύλακας από Παλέρμο)! Όλους αυτούς θα βρουν απέναντί τους οι Μπρέσκα, Μάρτιν και Σολάκης…

Στον πάγκο τους συνεχίζει -από το Μάιο του 2009- τελικά ο 48χρονος Αντουάν Κουμπουαρέ, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Λεονάρντο, ο οποίος θα ‘χει και το γενικό κουμάντο.

Η Παρί ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα το Σάββατο (6/8) κόντρα στη Λοριάν στο «Παρκ ντε Πρενς», ενώ στα σπουδαιότερα φιλικά της νίκησε τις Ρόμα (3-0) και Μπόκα Τζούνιορς (3-0).

Στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν δύο πρωταθλήματα, οκτώ Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ Γαλλίας, ενώ έχει στεφθεί και μία φορά Κυπελλούχος Ευρώπης (το 1996).

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου