ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σωτήρης Πάστρας: Κολύμπησε για καλό σκοπό

σωτήρης-πάστρας-κολύμπησε-για-καλό-σκ-372068

Ο Σωτήρης Πάστρας στον διάπλου Καστελόριζου – Ρω, που ήταν αφιερωμένος στους μαθητές ακριτικών νησιών

Ενα ακόμη παράτολμο εγχείρημα επιχείρησε ο Βολιώτης κολυμβητής Σωτήρης Πάστρας, ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα «Pastra Cretonoxiosa» στον διάπλου διάπλου Καστελόριζου – Ρω για καλό σκοπό. Ο βραβευμένος κολυμβητής, προπονητής και μέλος της ελληνικής ομάδας της Μάγχης, όπως είναι διεθνώς γνωστή, κολύμπησε συμβολικά, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, προκειμένου να δοθεί υποτροφία σε μαθήτρια του ακριτικού Καστελόριζου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Βολιώτης κολυμβητής περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα συναισθήματα που αποκόμισε από μια πολύ δυνατή εμπειρία, ενώ υπογράμμισε ότι το ποσό, που συγκεντρώνεται από τις χορηγίες, διατίθεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η ομάδα διήνυσε κολυμπώντας απόσταση έξι χιλιομέτρων το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ξεκινώντας από το νησάκι Ρω και τερματίζοντας στο Καστελόριζο.

«Ηταν πολύ όμορφη η εμπειρία και το συναίσθημα που νιώσαμε. Εχουμε κολυμπήσει σε διάφορες θάλασσες και στη θάλασσα της Μάγχης και στον Βόσπορο και στο στενό Κυθήρων – Αντικυθήρων και στο στενό Λήμνος – Αη Στράτης. Είναι πάντα πολύ όμορφο να κολυμπάς σε μια περιοχή και δη με ιδιαίτερη συμβολική αξία για εμάς τους Ελληνες, το Καστελόριζο» είπε.

Στον διάπλου για καλό σκοπό συμμετείχαν οι κολυμβητές της ομάδας Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης, Σωτήρης Πάστρας, Ευγενία Τζαννίνη, Απόστολος Τσαγκαράκης και Κωνσταντίνος Μίχος.

H Pastra Cretonaxiosa εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία έχει βάλει πλώρη για τον μακροπρόθεσμο στόχο της, την ενίσχυση της γνώσης και την ακαδημαϊκή θωράκιση των ακριτικών μας νησιών. Ετσι, έχουν ήδη εξασφαλίσει οκτώ υποτροφίες, μέσω του φορέα Excellen Seas (Θάλασσες Αριστείας). Κάθε μια ύψους 6.000 ευρώ ετησίως και μάλιστα για όλα τα χρόνια των σπουδών. Μεταξύ άλλων για μια μαθήτρια του Καστελόριζου, αλλά και άριστων μαθητών από τη Νίσυρο, τους Φούρνους, την Αστυπάλαια, τον Αη Στράτη και το Μεγανήσι. Ολοι τους θα τιμηθούν με τις υποτροφίες της Excellen Seas.

Η ΑΜΚΕ Excellen Seas (Θάλασσες Αριστείας) ιδρύθηκε από τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας και είναι φορέας με αποκλειστικό σκοπό την επιβράβευση άριστων μαθητών – φοιτητών των ακριτικών μας νησιών μέσω της παροχής υποτροφιών. Υποτροφίες που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών σπουδών. Από την έναρξη ως την ολοκλήρωση τους.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Πάστρας υπογραμμίζει ότι είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα και η επικοινωνία με τους ακρίτες της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τους κατοίκους και τις αρχές του Καστελόριζου για όλη τη συνδρομή τους και τη βοήθειά τους στη δράση μας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου