ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττήθηκε στη Λάρισα αλλά παίρνει και Μπαλάφα η Νίκη

ηττήθηκε-στη-λάρισα-αλλά-παίρνει-και-μ-373053

Την πρώτη της ήττα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας γνώρισε το περασμένο Σάββατο η Νίκη Βόλου, αλλά ετοιμάζει μια ακόμη δυνατή μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του πολύπειρου αμυντικού Σωτήρη Μπαλάφα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 2-1 από μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας, αλλά έδειξαν καλά στοιχεία, όταν ξεπέρασαν το σοκ του 2-0 από τα πρώτα κι όλας λεπτά της αναμέτρησης, και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και την ισοφάριση.

Από τη φαρέτρα του Ισαάκ Χοβέ έλειπαν και δύο από τους πολύτιμους των κυανόλευκων, ο Λούκας Γκαρσία αλλά και ο Τόνι Κρουθ, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Πλέον η Νίκη κοιτάζει την αμυντική της ενίσχυση, θέλοντας να προσθέσει στο δυναμικό της τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Σωτήρη Μπαλάφα.

Καλή εικόνα παρά την ήττα

Η Νίκη μπορεί να ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-1, αλλά η εικόνα που έδειξε άφησε ικανοποιημένους τους κυανόλευκους, δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και της προετοιμασίας των ομάδων, με την ομάδας της Λάρισας να ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τη Super League 2 σε λίγες μέρες και να μετρά πολλές περισσότερες μέρες προετοιμασίας από την ομάδα του Βόλου.

Η Βολιώτικη ομάδα στην Φιλιππούπολη δεν μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 5′, αλλά στη συνέχεια κέρδισε τις εντυπώσεις, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και το πρωτάθλημα της Football League, που θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα άνοιξαν το σκορ και συγκεκριμένα μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Γκουστάβο, ο οποίος με πλασέ έπειτα από προσωρινή απομάκρυνση του Αποστολίδη σε σουτ του Νούσιου, πέτυχε το 1-0. Μετά από τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Αποστολίδη να ανατρέπει τον Σουλιώτη. Η φάση συνεχίστηκε με τον Απόλλωνα να σκοράρει, αλλά ο ρέφερι Αγγελούλης είχε υποδείξει την παράβαση και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Χατζής, με τον πρώην μέσο της Νίκης να σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα για το 2-0 στο 5’.

Η Νίκη πήρε τα… πάνω της στο β’ μέρος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει. Ο Ροχάνο είχε χαμένο τετ-α-τετ στο 47’, και η Νίκη έχασε νέες ευκαιρίες τόσο στο 50’ με κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ και πάσα του Ιορδανίδη στον Ντομίνγκεθ ο οποίος δεν σκόραρε από θέση τετ-α-τετ, όσο και στο 51’ και σε νέο τετ-α-τετ του Ιορδανίδη με τον Γκέκα να επεμβαίνει σωτήρια για την ομάδα του Απόλλωνα.

Σε μία από τις πολλές ευκαιρίες της η Νίκη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 69′ με τον Ροχάνο σε κενή εστία, μετά από εξαιρετική ασίστ και κάθετη πάσα του Τσιώλη. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να ισοφαρίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν, όταν στον 84’ ο Μασκουνιάν μετά από απόκρουση της αντίπαλης άμυνας έκανε σουτ από τον άξονα με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να αποτυγχάνει και δύο λεπτά αργότερα σε φάση τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Ντομίνγκεθ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Λίταινας, Χατζής, Νούσιος, Βαγενάς, Μπαστακός, Γκουστάβο.

Aγωνίσθηκαν και οι: Βασιλειάδης, Κούλπας, Καρίκι, Ναζίμ, Μπρέμπος, Μπιμάι, Σιφναίος, Ζανάκης, Νύκταρης, Καμπέρης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Χοβέ): Αποστολίδης, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος (85’ Κ. Κυριακίδης), Βοσνιάδης (62’ Αλιατίδης), Μπιτσάκος, Τσιώλης (75’ Λίτσιος), Ντομίνγκεθ, Μασκουνιάν, Καρβούνης (46’ Ιορδανίδης), Ροχάνο.

Μπαλάφας προ των πυλών

Κοντά σε μία μεταγραφική βόμβα βρίσκεται η Νίκη Βόλου που θέλει να ταράξει τα νερά στη Football League με την απόκτηση του Σωτήρη Μπαλάφα. Ο 33χρονος πλέον Μπαλάφας έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, Βέροια, Κέρκυρα αλλά και από στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας όπου φόρεσε τη φανέλα της Χοβέρλα και αύριο Τρίτη αναμένεται στον Βόλο προκειμένου να πέσουν και οι υπογραφές.

Ο Μπαλάφας μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως κεντρικός αμυντικός και χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια. Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του το έκανε μεταπηδώντας από την Αναγέννηση Αρτας στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 19 ετών.

Σε επίπεδο Super League μετρά 190 συμμετοχές, ωστόσο την περσινή περίοδο δεν αγωνίστηκε, ξεκινώντας φέτος προετοιμασία με την ομάδα των Χανίων του Αλέκου Βοσνιάδη.

Δύο άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί στους κυανόλευκους, είναι αυτές του Δημήτρη Σιαλμά και του Στέργιου Τσιμίκα. Ο πρώτος αγωνίζεται ως επιθετικός έχοντας περάσει από Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου μεταξύ άλλων, ενώ ο δεύτερος είναι μέσος, έπαιξε σε Πανσερραϊκό (6 σεζόν) και Τρίκαλα, με ενδιάμεση στάση τις ΗΠΑ και. Είναι 25 χρονών και στον Πανσερραϊκό μέτρησε 141 συμμετοχές, 6 γκολ και υπήρξε και αρχηγός του.

Ο Αετός Ορφανού πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Θεσπρωτό

Ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για το Αετό Ορφανού που πέταξε εκτός τον Θεσπρωτό, που θα είναι και πρώτος αντίπαλος της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο Αετός Ορφανός προκρίθηκε στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς νίκησε 2-1 τον Θεσπρωτό και τον άφησε εκτός συνέχειας! Στην Ελευθερούπολη Καβάλας, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21’ με αυτογκόλ του Σερβιλάκη, ενώ ο Βασ. Κωνσταντίνου ισοφάρισε στο 47′.

Το ιστορικό τέρμα πέτυχε ο Αποστολίδης στο 62’ από λάθος της άμυνας κι αφού ο Θεσπρωτός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Ευθυμίου και Ραμίρεζ στο 51’.

Στα μεταγραφικά νέα η ομάδα του Θεσπρωτού ήρθε σε συμφωνία με τον 21χρονο αμυντικό Κωνσταντίνο Κολτσίδα. Ο γεννημένος το 1998 ποδοσφαιριστής, αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αμυντικός χαφ. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Φωστήρα κι έπειτα κατηφόρισε στον Πειραιά όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα υποδομών με τον Ολυμπιακό (Κ17 το 2015 και Κ20 το 2016). Ο υψηλόσωμος στόπερ (1,90) μεταπήδησε στη συνέχεια στην ισπανική Κομποστέλα. Τον Γενάρη του 2018 υπέγραψε στην ΑΕ Σπάρτη και με την ομάδα της Λακωνίας κατέγραψε 25 συμμετοχές σε Football League και Κύπελλο Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου