ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πόλο

αντίστροφη-μέτρηση-για-το-παγκόσμιο-π-427223

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών που θα φιλοξενήσει η Μαγνησία και τα δύο κολυμβητήρια του Βόλου από τις 27 έως τις 4 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει. Χθες στο Δημαρχείο Βόλου δόθηκε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα σύμβολα της διοργάνωσης, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, που για λίγες ημέρες θα στρέψει τα φώτα του Παγκοσμίου αθλητισμού στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος του νέου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με αρμοδιότητα τον αθλητισμό, Παύλος Μαβίδης, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Απόστολος Καζάκης και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Αλέκος Μεταφτσής, ο οποίος και συντόνισε τη συνέντευξη, έδωσαν το στίγμα της διοργάνωσης.

Π. Σκοτινιώτης: «Η πόλη γιορτάζει»

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας για τη διοργάνωση τόνισε τη σημαντικότητα της για την πόλη και το γεγονός ότι αναπτύσσεται και πάλι το εθελοντικό κίνημα: «Αυτό που πρέπει από σήμερα να γίνει αντιληπτό και η πόλη να γιορτάζει είναι ότι σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε ένα Παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Μια μεγάλη διοργάνωση που επιβεβαιώνει ότι ο Βόλος συνεχίζει να δίνει το παρών στον Παγκόσμιο Αθλητικό χάρτη. Παρά τις αντιξοότητες και την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε μεγάλες διοργανώσεις, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές μας και το ανθρώπινο δυναμικό.

Τα οφέλη για την πόλη θα είναι σημαντικά. Θα αξιοποιηθούν και τα δύο κολυμβητήρια της πόλης. Ο Βόλος είναι η μόνη επαρχιακή πόλη που έχει δύο κολυμβητήρια με 50αρες πισίνες και αυτό μας δίνει συγκριτικά πλεονέκτημα έναντι άλλων περιοχών. Ευχόμαστε η τελετή λήξης να συνδυαστεί με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στον ιστό και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οικονομικά κινούμαστε στα όρια και στηριζόμαστε μόνο σε δεσμεύσεις για χρήματα. Παρ’ όλα αυτά η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί. Η τελετή έναρξης θα γίνει στην παραλία, ενώ το πιο χαρμόσυνο είναι ότι αναπτύσσεται για άλλη μια φορά το εθελοντικό κίνημα».

Π. Μαβίδης: «Πρόκληση για εμάς»

Ο Παύλος Μαβίδης από την πλευρά του χαρακτήρισε πρόκληση την ανάληψη της διοργάνωσης: «Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης και των εξετάσεων που έχει δώσει η περιοχή μας διαχρονικά στον αθλητισμό. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μας. Τα δύο κολυμβητήρια θα πρέπει να είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια των αγώνων για να αποδείξουμε ότι ο Βόλος διαθέτει όλες τις απαραίτητες προοπτικές. Παράλληλα ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο για τη στήριξη των διοργανώσεων και την ανάπτυξη του τόπου μας. Ευχομαι να ζήσουμε στην πόλη μας την ίδια χαρά με την επιτυχία των κοριτσιών του πόλο».

Ικανοποίηση στην ΚΟΕ

Εκπροσωπώντας την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Απόστολος Καζάκης, τόνισε την ικανοποίηση της ομοσπονδίας για το πρακτικό μέρος της διοργάνωσης: «Χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή στο Βόλο του Παγκόσμιου αυτού γεγονότος. Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι από το πρακτικό μέρος και τη δουλειά των εργαζομένων για την επιτυχία του εγχειρήματος. Χωρίς τη δουλειά και το μεράκι όλων αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν για τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε τη συμβολή του κ. Σκοτινιώτη και του κ. Μαβίδη».

Οι εθελοντές

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο νέων θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο σε εθελοντές. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις και το ενδιαφέρον είναι ικανοποιητικό. «Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών. Θα θέλαμε τη συμβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στους αγώνες», τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Αλέκος Μεταφτσής.

Ξεκαθαρίστηκε ότι οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ώρες που μπορούν, ενώ από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσωπικές συνεντεύξεις, βάσει των οποίων θα προκύψουν τα προσόντα τους και θα κατανεμηθούν σε διάφορες θέσεις. Τους εθελοντές θα ενισχύσουν και η ομάδα διάσωσης και η λέσχη ειδικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι στην τελετή έναρξης που θα γίνει στην παραλία θα δοθεί εορταστικός χαρακτήρας και την διοργάνωση της έχει αναλάβει ο διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σπύρος Μαβίδης.

Η μασκότ και οι αριθμοί

Η μασκότ της διοργάνωσης είναι ένα χαρούμενο μωβ χταπόδι, το όνομα του οποίου είναι Υδρανός. Το χταπόδι συνοδεύει και το επίσημο σήμα της διοργάνωσης. Παρουσιάστηκε χθες κατά την συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί των αγώνων. Θα διαρκέσουν εννιά ημέρες, θα μετέχουν σε αυτούς 20 ομάδες μεταξύ τους και η Ελλάδα, θα χρειαστούν 160 εθελοντές, 500 συντελεστές της διοργάνωσης και οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι θα περάσουν από τα δύο κολυμβητήρια περί των 28.000 θεατών στο σύνολο. Να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου