Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Βαριά η πρώτη ήττα στο Καραϊσκάκη

ολυμπιακός-βόλος-5-0-βαριά-η-πρώτη-ήττα-374670

Πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο και έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-0 του Βόλου και πηγαίνει γεμάτος αυτοπεποίθηση στην πρεμιέρα του Champions League με την Τότεναμ, με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ευνόητο είναι να αντιληφθεί κάποιος πως ο βαθμός δυσκολίας ενός αγώνα κόντρα στον Βόλο και αυτού απέναντι στην Τότεναμ διαφέρει αισθητά. Έτσι, όταν μια τέτοια δοκιμασία για το πρωτάθλημα προηγείται μιας αληθινής δοκιμασίας στο υψηλότερο επίπεδο, οι απαιτήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες: νίκη με καλή εμφάνιση, πολλά γκολ, ροτέισον, χωρίς τραυματισμούς κι απρόοπτα. Το 5-0 απέναντι στους Θεσσαλούς βάζει «τικ» σε όλα τα κουτάκια του Πέντρο Μαρτίνς, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3Χ3 στη Super League 1 και να πιάνει «κορυφή» στη βαθμολογία με εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων (7-0).

Ο Πέντρο Μαρτίνς δεν άλλαξε σχήμα, κάτι που ούτως ή άλλως δεν κάνει, αλλά πρόσωπα, δίνοντας «ανάσες» στους διεθνείς Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Μασούρα ενόψει Τότεναμ, με τους Κούτρη, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς να παίρνουν τις θέσεις τους.

Απ’ την πλευρά του ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-1-4-1 και τους Γκαραβέλη, Λύρατζη, Διαμαντή, Δημόπουλο και Φεράρι στην άμυνα, τον Τσοκάνη μπροστά τους και τους Ζοάο, Μπαλογιάννη, Μουνίθ και Μυστακίδη πίσω από τον προωθημένο Γέντρισεκ.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΗΡΕΜΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες, που βρήκαν ό,τι έψαχναν για μια βραδιά χωρίς… δράματα πριν το σπουδαίο παιχνίδι με τα «σπιρούνια». Μόλις στο 12’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ που παραχώρησε ο Γκαραβέλης σε εντυπωσιακό σουτ του ίδιου και ο Γκιλιέρμε σκόραρε για ακόμα μια φορά με κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο.

Η κατοχή της μπάλας (71%) συνέπιπτε απόλυτα με τον έλεγχο του ρυθμού από πλευράς «ερυθρόλευκων», παρότι ο Βόλος φάνηκε επικίνδυνος στο γρήγορο τρανζίσιον, κυρίως από αριστερά με τον Φεράρι. Σημαντικότερη ήταν η φάση του 25’, όταν ο Ραντζέλοβιτς έκανε λανθασμένη πάσα πίσω στον Ελαμπντελαουί, ωστόσο ο Αργεντινός μπακ έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε για τον Γέντρισεκ, με τον Μεριά να διώχνει έγκαιρα και σωτήρια για τον Ολυμπιακό.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα εξαντλήθηκαν και οι καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, με ένα σουτ του Γκιλιέρμε πάνω από το δοκάρι και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του μέτριου Ραντζέλοβιτς από δεξιά. Συνολικά ο ρυθμός δεν ήταν καλός και το θέαμα μέτριο για τους θεατές.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Η αναζήτηση του δεύτερο γκολ, που θα απλοποιούσε τα πάντα για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση στην επανάληψη. Ούτε ο Καμαρά, ούτε, σε μικρότερο βαθμό, ο Γκιλιέρμε, μπορούσαν να προωθήσουν εύστοχα και γρήγορα το παιχνίδι στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ ο Ραντζέλοβιτς σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο 64’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ελ Αραμπί και τον Ποντένσε στα αριστερά του, αλλά έκανε κάκιστο γύρισμα μέσα από την περιοχή.

Το… αγχολυτικό πρόσέφερε για ακόμα μια φορά ο Ελ Αραμπί, που δεν συγχώρεσε την αδράνεια των αμυντικών του Βόλου στον 72’. Ο Κούτρης γύρισε όμορφα από αριστερά, ο Βαλμπουενά με τακουνάκι πάσαρε στον Μαροκινό κι εκείνος με κοντινό πλασέ πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του στη Super League 1, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

«ΖΕΣΤΟΙ» ΓΚΕΡΕΡΟ, ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΝΤΑΡΑ»

Έκτοτε ο Πορτογάλος τεχνικός μπορούσε να δοκιμάσει ό,τι περνούσε απ’ το κεφάλι του ως σκέψη ενόψει Τότεναμ, ενώ ο καταβεβλημένος Βόλος ουσιαστικά «παραδόθηκε», δίχως να αποφύγει τελικά τη βαριά ήττα. Ο Γκερέρο πέρασε στο παιχνίδι στο 74’ και λίγο αργότερα (79’) ευτύχησε να σκοράρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με ωραία κίνηση και σουτ μέσα απ’ την περιοχή, μετά την πάσα του Ποντένσε.

Λίγο αργότερα (84’) ήρθε ο Βαλμπουενά με εύστοχο πέναλτι, αφού ο Πορτογάλος εξτρέμ ανατράπηκε από τον Λύρατζη, στη φάση της αποβολής του Έλληνα αμυντικού. Το γκολ του Γάλλου, δεύτερο στη Super League 1 και μάλιστα συνεχόμενο με τον ίδιο τρόπο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Σουντανί, που μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει μετά την πάσα του εξαιρετικού Κούτρη για το τελικό 5-0, που ξεσήκωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού στις κερκίδες και άνοιξε την… όρεξη ενόψει Τότεναμ.

MVP: Ποντένσε και Βαλμπουενά μοιράζονται τον «τίτλο», έχοντας μια και δυο ασίστ αντίστοιχα, ένα κερδισμένο πέναλτι και συνολικά συνεχή κίνηση και δημιουργία. Οι δυο τους ήταν για ακόμη μια φορά καταλυτικοί για την απόδοση της ομάδας τους, που παρήγαγε 15 τελικές και κυριάρχησε στο γήπεδο.

Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί για ακόμα μια φορά φώναξε «παρών» στο… ραντεβού με το γκολ, απλοποιώντας την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους» με το 2-0. Δίχως να απειλήσει πολλές φορές, όταν χρειάστηκε ο Μαροκινός φορ έκανε τη δουλειά του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαξ πέρασε στο παιχνίδι για να «φρεσκάρει» τον άξονα του Βόλου, όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του.

Η «γκέλα»: Στο 64’ ο Ραντζέλοβιτς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι, όμως λύγισε από την πολλή σκέψη και τελικά τα έκανε όλα λάθος. Δεν χρεώθηκε την πιο εύκολη ασίστ που θα μπορούσε και άφησε τον Μαρτίνς με παράπονα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη φάση, αλλά συνολικά για την απόδοσή του στο παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις για τον Φωτιάδη, σωστή η υπόδειξή του για πέναλτι εις βάρος του Λύρατζη στον Ποντένσε.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Επαγγελματική νίκη που στο τέλος πήρε έκταση και «χρώμα» πέτυχε ο Ολυμπιακός, που πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ξεκουράζοντας βασικούς, δίνοντας χρόνο σε παίκτες που τώρα μπαίνουν στο ροτέισον, όπως ο Μπενζιά και σκοράροντας αρκετά, οι Πειραιώτες έζησαν ένα ιδανικό βράδυ πριν από μια μεγάλη «μάχη».

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Γκιλιέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο)

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιάτ), Γέντρισεκ

Πηγή: Gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου