ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αντίποινα» με πετροπόλεμο στην Ιωλκού

αντίποινα-με-πετροπόλεμο-στην-ιωλκ-427372

 

«Στόχος» οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου έγιναν χθες το βράδυ τα γραφεία του Club του Παναθηναικού στο Βόλο στην οδό Ιωλκού.

Εξαγριωμένοι από την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν στην Αθήνα, οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, αφού επέστρεψαν από την πρωτεύουσα μετέβησαν χθες το βράδυ έξω από το club του Παναθηναϊκού στην οδό Ιωλκού. Για αρκετή ώρα ακολούθησε πετροπόλεμος εκατέρωθεν ενώ η κυκλοφορία στην Ιωλκού διεκόπη για περίπου μία ώρα.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 περίπου χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ιωλκού με Σωκράτους. Αγανακτισμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου εφοδιασμένοι με πέτρες και άλλα αντικείμενα, επιτέθηκαν στο club του Παναθηναϊκού όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα περίπου 40 περίπου μέλη του Συνδέσμου της αθηναικής ομάδας.

Η επίθεση ήρθε ως «απάντηση» όπως τόνιζαν χθες οπαδοί της βολιώτικης ομάδας, στον τραυματισμό τριών φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου στην Αθήνα, από φιλάθλους τους Παναθηναϊκού.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μόλις δέχτηκαν την επίθεση βγήκαν από το club και ξεκίνησαν τον «πόλεμο» με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, στην Ιωλκού, την Κ. Καρτάλη αλλά και στα παρακείμενα στενά.

Κατά τη διάρκεια της «μάχης» εκσφενδονίζονταν παντού πέτρες, ξηλώθηκαν πλακάκια και κάδοι απορριμμάτων, ενώ από τον πετροπόλεμο προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για μολότοφ που έπεσαν κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η οδός Ιωλκού είχε ήδη μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» ενώ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που έσπευσαν στο σημείο χρησιμοποίησαν χημικά προκειμένου να διαλύσουν τους οπαδούς. Οι άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους φιλάθλους και έπειτα από μία περίπου ώρα η κατάσταση εκτονώθηκε. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από όπου όλοι λίγο αργότερα αποχώρησαν . Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρέμειναν στο σημείο για την αποφυγή νέας συμπλοκής.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προσήχθησαν δύο φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου