ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το παλεύει μόνη της

το-παλεύει-μόνη-της-427432

Η βαθμολογία της Football League 2 επικυρώθηκε χθες με τη Νίκη να καταλαμβάνει την 11η θέση του Βορείου Ομίλου με 40 βαθμούς, όμως η απόφαση συνοδεύεται από την υποσημείωση ότι αν προκύψουν αποφάσεις που μεταβάλλουν την βαθμολογία θα τροποποιηθεί.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν η Νίκη το Σεπτέμβριο δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες τότε η βαθμολογία θα αλλάξει. Ομως το κατά πόσο θα έχει ελπίδες αν επανοριστεί το ματς με τους Πόντιους Κατερίνης, αίτημα το οποίο εκκρεμεί, θα εξαρτηθεί από το αν θα προκύψουν νέες κενές θέσεις στην Football League. Από το χθεσινό ΔΣ και τους μέχρι σήμερα υποβιβασμούς πάντως δεν προκύπτει πιθανότητα για τη Νίκη.

Οσο εκκρεμούν όμως αποφάσεις, ο αγώνας θα συνεχίζεται και ο Γιδόπουλος το παλεύει για να μπορέσει η κυανόλευκη ομάδα να κερδίσει ότι της στέρησαν εσκεμμένα στους αγωνιστικούς χώρους. Η Νίκη πάντως παλεύει μόνη της παρότι είναι θύμα του σκανδάλου με τα στημένα. Χωρίς φορείς στο πλευρό της, χωρίς αιρετούς, χωρίς διαμαρτυρίες και επιστολές. Και όμως οι κυανόλευκοι έχασαν σημαντικό έδαφος για την άνοδο τους στην Football League από τα εις βάρος τους στημένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν… Αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν έχει στηρίξει την ομάδα ή δεν την έχει βοηθήσει για να δικαιωθεί…

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής πάρθηκε παράλληλα μια απόφαση, που καταχωρήθηκε με τον αριθμό 100 στα αρχεία της. Οσες ομάδες έχουν υποβιβαστεί αγωνιστικά δεν μπορούν να παραμείνουν, παρότι οι ομάδες που τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό καταλήγουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας όπως η Ηλιούπολη και η θέση τους θα καλυφθεί από ομάδες των μικρότερων κατηγοριών. Κι όμως η τελευταία Καλλιθέα πήρε την 13η θέση στην βαθμολογία και ουσιαστικά παραμένει στην Football League! Το μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τελειωμό.

Ετσι μετά τον υποβιβασμό από την Β’ Εθνική όπως αποφασίστηκε των Τρικάλων, του Εθνικού, του Ιωνικού, της Αναγέννησης Καρδίτσας, της Ηλιούπολης, θα υπάρξουν επιπλέον δύο θέσεις κενές στην Football League για να καλυφθούν από ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους δύο πρώτους, την πρωταθλήτρια δηλαδή του Νοτίου Ομίλου και την πρωταθλήτρια του Βορείου θα ανέβουν άλλες δύο ομάδες απευθείας. Συγκεκριμένα η Καλλονή και ο Βύζαντας ενώ θα γίνει μπαράζ για την άνοδο ακόμα μιας ομάδας μεταξύ Φωκικού και Ηρακλή Ψαχνών.

Παράλληλα εκκρεμούν αποφάσεις για την Παναχαϊκή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ασκηθούν νέες διώξεις για Εθνικό Αστέρα και Πιερικό για το μεταξύ τους παιχνίδι που κρίνεται στημένο.

Ολα αυτά βέβαια μπορούν να αλλάξουν αφού εκκρεμούν εφέσεις των υποβιβασθέντων ομάδων, ενώ μπορεί να προκύψουν κι άλλα στοιχεία που θα επιφέρουν αλλαγές.

Που ποντάρει η Νίκη

Η Νίκη ποντάρει σε τρία δεδομένα. Οτι εκκρεμεί απόφαση για την Παναχαϊκή που ήταν πρωτοπόρος στο Νότιο Ομιλο και αν υποβιβαστεί ίσως αυξηθούν οι ομάδες που θα ανέβουν, ότι έχει καταγγείλει Επανομή, Καλλονή και Πόντιους Κατερίνης για δυσφήμηση του αθλήματος λόγω της εμπλοκής τους στα πλαστά και έχει καταθέσει αίτημα αφαίρεσης βαθμών των τριών αυτών ομάδων για τον ίδιο λόγο για τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν οι παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και στο αίτημα της για επανορισμό του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, που θα της δώσει πίσω τέσσερις βαθμούς και την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στον μεταξύ τους αγώνα. Ετσι μπορεί να κατέλαβε την 11η θέση αλλά αν επανοριστεί ο αγώνας έχει την δυνατότητα να βρεθεί στην 5η, ενώ αν υπάρξει τελικά τιμωρία για Επανωμή και Καλλονή μέσω της καταγγελίας της, ίσως να βρεθεί διεκδικήτρια για να καλύψει μια θέση στην παραπάνω κατηγορία, από την στιγμή που θα ανοίξουν κι άλλες θέσεις εκεί.

Επανωμή και Καλλονή μπορεί να ανεβαίνουν όπως και η Παναχαϊκή, αλλά το σημειώνουμε ξανά, η βαθμολογία έχει επικυρωθεί με την υποσημείωση ότι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να την αλλάξουν.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου