ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κύπρο η Εθνική του μπάσκετ

στην-κύπρο-η-εθνική-του-μπάσκετ-427442

Τα πρώτα τεστ για την Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι προ των πυλών. Η επίσημη αγαπημένη των χιλίων προβλημάτων αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι για τη Λευκωσία, όπου θα λάβει μέρος σε τουρνουά (5-7 Αυγούστου) αντιμετωπίζοντας διαδοχικά την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Ρωσία.

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 15.15 από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό τη Λάρνακα και θα επιστρέψει στις 8 Αυγούστου στις 12.45. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία με κάποιον τηλεοπτικό σταθμό για τη μετάδοση των αγώνων, αλλά γίνονται προσπάθειες από την κρατική τηλεόραση.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

5 Αυγούστου

16.00 Ισραήλ-Πολωνία

18.30 Ρωσία-Βουλγαρία

21.00 Ελλάδα-Ιταλία

6 Αυγούστου

16.00 Πολωνία-Βουλγαρία

18.30 Ελλάδα-Ισραήλ

21.00 Ρωσία-Ιταλία

7 Αυγούστου

16.00 Ισραήλ-Βουλγαρία

18.30 Ιταλία-Πολωνία

21.00 Ελλάδα-Ρωσία

 

Κάλεσε Μαυροειδή

Τα προβλήματα και οι πολλές απουσίες διεθνών στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, ανάγκασαν τον Ηλία Ζούρο να καλέσει – έστω – στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ο Έλληνας ψηλός που αγωνίζεται στην Μπιλμπάο, κλήθηκε προκειμένου να βοηθήσει να καλυφθεί το κενό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος την Τρίτη εγκατέλειψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ηταν παρών στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης και σήμερα Πέμπτη θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής για την Κύπρο, όπου θα διεξαχθούν φιλικά παιχνίδια. Ο 26χρονος άσος (2,09μ.), άλλοτε του Πανιωνίου, του Περιστερίου και του Αμαρουσίου, καλείται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Στο παρελθόν, πάντως, είχε αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων, αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009.

Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Ισπανία με την Μπιλμπάο, που έφτασε μέχρι τους τελικούς της ACB. Ο Μαυροειδής είχε 5,9 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 18,8 λεπτά συμμετοχής και σε συνολικά 43 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου