ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζει να γράφει Ευρωπαϊκή ιστορία!

συνεχίζει-να-γράφει-ευρωπαϊκή-ιστορί-427467

Την ευκαιρία να γράψει άλλη μία «χρυσή» σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία του έχει σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός Β. κόντρα στην Ντιφερντάνζ κάνοντας κι ένα ακόμη ρεκόρ .

Έχοντας το προβάδισμα του 0-3 και εφόσον κάμψει το εμπόδιο του συλλόγου του Λουξεμβούργου, θα γίνει η μοναδική ελληνική ομάδα που θα έχει καταφέρει να προκριθεί σε δύο συνεχόμενους γύρους στην πρώτη χρονιά συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με δεδομένο ότι ακόμα και οι «αιώνιοι» αντίπαλοι δεν είχαν προκριθεί ούτε από τον πρώτο γύρο στην «παρθενική» τους εμφάνιση στην Ευρώπη, μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό.

Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ την περασμένη Πέμπτη, «έκλεισαν» τα αυτιά τους στην πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που καταδικάζει την ομάδα σε υποβιβασμό στη Football League και πήραν ένα μεγάλο «διπλό» (3-0), ενώ σήμερα καλούνται -εν μέσω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών- να γράψουν ακόμα μία λαμπρή σελίδα στη 70χρονη ιστορία της ομάδας.

Με την πρόκριση κόντρα στη Ραντ Βελιγραδίου, ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο κατά την πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η άλλη ομάδα είναι η Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί τη σεζόν 1973-74 απέκλεισαν την αυστριακή Γκράτσερ με δύο νίκες ( 2-1 εντός, 1-0 εκτός). Ωστόσο, στη φάση των «16» εκείνης της σεζόν, οι Πελοποννήσιοι έμειναν εκτός διοργάνωσης από την Τβέντε. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, ενώ στη ρεβάνς επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκαν με 7-0!

Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα της Μαγνησίας βρίσκεται στα πλέι οφ των προκριματικών του Europa League με το… ενάμιση πόδι. Αν καταφέρει και υπερασπιστεί το σκορ του Λουξεμβούργου, τότε θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό.

Ηδη οι ερυθρόλευκοι του Βόλου όχι μόνο έγραψαν ιστορία με την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση αλλά ήταν και η μοναδική ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά χρονικά που έχει κερδίσει στο πρώτο και στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της στην Ευρώπη ως πρωτάρα ενώ σήμερα κυνηγάει και το ρεκόρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής νίκης !.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου