ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προθεσμία … με πολλές ελπίδες

προθεσμία-με-πολλές-ελπίδες-427490

Με αισιοδοξία για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης επέστρεψαν στο Βόλο οι παράγοντες του Ολυμπιακού περιμένοντας πάντως απόφαση από την δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αφού οι νομικοί της βολιώτικης ΠΑΕ προσκομίσουν πρώτα συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται είτε εκείνη την ημέρα που ο Ολυμπιακός μπαίνει σε κληρωτίδα Γιουρόπα Λιγκ και Σούπερ Λίγκα, είτε το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Χθες 5 ώρες και με κόσμο του Ολυμπιακού εκτός κράτησε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού Βόλου στα γραφεία της ΕΠΟ, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να παίρνει τη νέα προθεσμία ελπίδας μέχρι την Παρασκευή να καταθέσει υπομνήματα και τον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο να κάνει λόγο για στοχοποίηση, κατονομάζοντας το γενικό γραμματέα αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή.

«Θα τους κάνω το χατίρι αλλά θα δικαιωθώ. Φυλάκισαν το σώμα μου, όχι τη σκέψη και την ελευθερία μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έφταιξε, δεν μπλέχτηκε πουθενά, εξαντλήστε την αυστηρότητά σας σε μένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου» τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

Κατά τη διαδικασία όπου έδωσαν το παρόν και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας, ο Τάκης Συνετόπουλος και άλλοι Βολιώτες αλλά κυρίως ακούσθηκε μέσω της συχνότητας του SPOR FM σε όλη τη Μαγνησία ότι καταρρεύσαν οι κατηγορίες από τον Κούγια που προσπάθησε να επαναφέρει τα επιχειρήματα του στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ο ΟΠΑΠ ήταν τελικά υπέρ του Βόλου ενώ σημαντική ήταν και η παρέμβαση των παικτών του Βόλου.

Για προσπάθεια εξόντωσής του από το κατεστημένο και τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, έκανε λόγο ο Αχιλλέας Μπέος κατά την απολογία του στο τέλος στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο και αυτό πείραξε πολύ κόσμο. Ο κ. Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωσή μου κι έχω στοιχεία για αυτό. Η στοχοποίηση έχει να κάνει με τεράστια συμφέροντα», κατέθεσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, που χειροκροτήθηκε (!)στην αίθουσα. «Να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα κι όχι στην ομάδα. Δεν φταίει σε τίποτα ο Ολυμπιακός Βόλου για να υποβιβαστεί», πρόσθεσε, ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος πως θα δικαιωθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο Αχιλλέας Μπέος, μάλιστα, ρώτησε τους Ηλία Σολάκη, Ευθύμη Γουσούλη, Στάθη Ρόκα, Γιάννη Ζαραδούκα, που ήταν παρόντες ως μάρτυρες, αν τους είχε ποτέ πιέσει να έχουν μειωμένη απόδοση ή να κάτσουν να χάσουν κι εκείνοι απάντησαν ότι ουδέποτε έχει συμβεί αυτό. Πρόσθεσε πως το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν έχει δείξει κάτι παράνομο για τον ίδιο, ενώ ζήτησε να μη βγει απόφαση πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα ποδόσφαιρο επιλεκτικών διώξεων στο οποίο δεν θέλει πλέον να συμμετέχει και μάλιστα έχει προχωρήσει τη διαδικασία παραχώρησης των μετοχών,.

Οι έντονοι διάλογοι με τον Αλέξη Κούγια δεν έλειψαν και πάλι. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε για την υπόθεση με τις κασέτες τονίζοντας πως άκουσε το περιεχόμενό τους με τον Νικόλα Πατέρα και ότι ο τελευταίος παρότι δεσμεύτηκε ότι θα τον βοηθούσε και θα κατέθεσε, δεν το έκανε. Πρόσθεσε, δε, πως στην απομαγνητοφώνηση των κασετών που του δόθηκε «έλειπε» με μοντάζ ένα πρόσωπο των συνομιλιών. Ο Κούγιας ανέφερε απροσδιόριστα και χωρίς στοιχεία πως το συμπέρασμά του είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος είχε τη δυνατότητα να ορίζει τους διαιτητές ακόμη και για τον κορυφαίο αγώνα της αγωνιστικής. «Τσακογιάννης και Μπέος ήταν οι ηγέτες της οργάνωσης, μαζί με διαιτητές, προπονητές, παίκτες και υπαλλήλους της ΕΠΟ. Αυτοί ελέγχουν απόλυτα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», κατέθεσε, αλλά κατηγορήθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου ….πως και πάλι δεν προσκόμισε αποδείξεις.

Στους απολογούμενους δόθηκε δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η απόφαση αναμένεται είτε εκείνη την ημέρα, είτε το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου