ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βόλος στην Αθήνα και στην… Ελβετία για δικαίωση

ο-βόλος-στην-αθήνα-και-στην-ελβετία-γι-427706

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, κι ενώ αύριο υπάρχει η εκδίκαση της έφεσης από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων (ΔΕΕ) της ΕΠΟ.

Με σχετική ανακοίνωση η Βολιώτικη ΠΑΕ γνωστοποίησε και τις επόμενες προθέσεις της μετά την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League για υποβιβασμό στην Football League.

Ο Ολυμπιακός που πριν λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελβετία για την κλήρωση του Europa League προαναγγέλλει ότι θα φθάσει ξανά μέχρι την Ελβετία αλλά τώρα για τη δικαίωσή του!

Σύμφωνα λοιπόν με τους «ερυθρόλευκους» η δικογραφία έχει ήδη δοθεί τόσο σε δικηγόρο καθηγητή της νομικής, εξειδικευμένο σε θέματα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και σε δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας που χειρίζεται αθλητικές υποθέσεις στο CAS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βολιώτικης ομάδας:«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει ότι όλη η δικογραφία έχει ήδη δοθεί σε δικηγόρο καθηγητή της νομικής εξειδικευμένο σε θέματα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς επίσης και σε δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας που χειρίζεται αθλητικές υποθέσεις στο CAS όπου και θα προσφύγουν τόσο ο Αχιλλέας Μπέος όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το τέλος της διαδικασίας από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Στην εκδίκαση της έφεσης του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου, το παρών θα δώσει και νομικός από το δικηγορικό γραφεία της Ελβετίας, για να παρακολουθήσει τη διαδικασία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εφέσεις

Αύριο από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων (ΔΕΕ) της ΕΠΟ εξαρτώνται πλέον τα πάντα όσον αφορά το κομμάτι της αθλητικής δικαιοσύνης για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων.

Πρόκειται για μία Επιτροπή (η ΔΕΕ), της οποίας πρόεδρος είναι ο εν ενεργεία αρεοπαγίτης Νίκος Λεοντής. Η ΔΕΕ της ΕΠΟ είναι και αυτή τριμελής όπως συμβαίνει και με την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και τις άλλες Πρωτοβάθμιες Πειθαρχικές Επιτροπές. Η διαφορά της είναι ότι τόσο ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής του όσο και ένα μέλος της είναι εν ενεργεία δικαστές και όχι συνταξιούχοι όπως συμβαίνει στις πρωτοβάθμιες.

To πρόγραμμα της εκδίκασης των εφέσεων, που περιλαμβάνει και πρωινές αλλά και μεσημεριανές ώρες (προάγγελος ότι πιθανόν οι αποφάσεις θα βγουν αυθημερόν) είναι το εξής:

-Ωρα 11:00, εφέσεις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Αχιλλέα Μπέου

-Ωρα 14:00, εφέσεις ΠΑΕ Καβάλα και Χρυσόστομου Ψωμιάδη

-Ωρα 16:00, εφέσεις ΠΑΕ Λάρισα και ΠΑΕ Ηρακλής

Η Δόξα Δράμας “άσκησε πρόσθετη παρέμβαση κατά της απόφασης της Superleague, όσον αφορά την κατάληψη των τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα, από τις ΠΑΕ Καβάλα και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μετά τον υποβιβασμό των τελευταίων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τι σημαίνει αυτό; Οι «μαυραετοί» ζητούν, σε περίπτωση που παραμείνει ο υποβιβασμός, να έχουν τη δυνατότητα να προβιβαστούν δύο επιπλέον ομάδες της Football League. Αυτές θα είναι, βάσει των πλέι οφ, ο Λεβαδειακός και η Δόξα, μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης από τον ΟΦΗ.

Αύριο ο Βόλος στην Αθήνα

Αύριο το πρωί αναμένεται να γίνει η πιο μαζική κάθοδος των Βολιωτών στην Αθήνα.

Χιλιάδες φίλαθλοι του Βόλου αναμένεται να ξεκινήσουν ξημερώματα από το Δημαρχείο με παραπάνω από 50 πούλμαν για να βρεθούν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί, στην προσπάθειά τους να πιέσουν την επιτροπή εφέσεων να αναιρέσει την απόφαση που ρίχνει την ομάδα αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την πρωτόδικη απόφαση .

Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας έχει ενημερώσει τους Βολιώτες ότι τίθεται στη διάθεσή τους προκειμένου να τους εξυπηρετήσει να μεταβούν στην πρωτεύουσα, ενώ πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει κανένα κατάστημα στο Βόλο την Τετάρτη.

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει στις 5 το πρωί από το Δημαρχείο και μέχρι χθες στα γραφεία των Ausrtian Boys στην Αγίου Δημητρίου 19 υπήρξε μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή που θα συνεχισθεί σήμερα και όλοι ευελπιστούν πως αύριο θα κοκκινίσει η Αθήνα.

Σήμερα σύσκεψη στη ΓΓΑ

Σήμερα Τρίτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Γ.Γ.Α στην Αθήνα σύσκεψη με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο και τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση αφού έκλεισε ραντεβού με τον Παύλο Γερουλάνο παρουσία και του Πάνου Μπιτσαξή, ανέφερε ότι στη σύσκεψη θα παραβρεθεί η ίδια μαζί με τον κ. Κ.Καρτάλη και τους υπόλοιπους βουλευτές κ.Θαν.Νάκο, κ.Απ.Νάνο και κ. Π.Μαρκάκη όπως επίσης και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.Αγοραστό και το Δήμαρχο Βόλου κ.Π.Σκοτινιώτη».

Σε δηλώσεις της στον spor fm η κ. Ζήση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω πεισθεί ότι έχει ευθύνη ο Ολυμπιακός. Δεν φαίνεται ότι έχει εμπλοκή η ομάδα μας, πιστεύω ότι υπάρχει μια επιλεκτική δίωξη με επίφαση την κάθαρση. Αν είναι «παράγκα» ο Ολυμπιακός, τότε πού είναι οι άλλοι «ένοικοι», γιατί δεν τιμωρούνται και αυτοί. Το είπα στον κ.Γερουλάνο. Δεν θα πληρώσει ο Ολυμπιακός για να πούμε ότι κάνουμε κάθαρση” υπογράμμισε η κ.Ζήση. Τονίζοντας πως σαν Βόλος θέλουμε δίκαιες δίκες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου .

Ανέφερε ακόμη ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον κ. Πιλάβιο επισημαίνοντας ότι “θα απαιτηθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να δώσει λίγο χρόνο πριν από τις διακοπές του για να του θέσουν οι βολιώτες ζητήματα που έχουν προκύψει.»

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου