ΠΟΛΟ

Αντάξιος των προσδοκιών ο Βόλος

αντάξιος-των-προσδοκιών-ο-βόλος-379925

Δεκαέξι ομάδες, τριακόσιες περίπου αθλήτριες, τεχνικά επιτελεία των ομάδων, αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, ανάμεσα στους οποίους και πλήθος σημαντικών αθλητικών προσωπικοτήτων των περασμένων δεκαετιών, δεκάδες κόσμου που συνέρευσε στην πόλη από τις περισσότερες γωνιές της Ευρώπης, όπου υπήρχε εκπροσώπηση στη διοργάνωση, φιλοξένησε για μία και πλέον εβδομάδα ο Βόλος, επίκεντρο του ναυταθλητισμού… επ’ άπειρον πια, με δεκάδες πλέον επιτυχείς διοργανώσεις αθλημάτων υγρού στίβου στο ενεργητικό του.

Με αρωγούς τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που διοργάνωσαν στην εντέλεια και τις παραμικρές λεπτομέρειες, με ετοιμοπόλεμους και ακούραστους εθελοντές, που πρόσφεραν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσουν στο στήσιμό και συνολική διεξαγωγή, με τα σωματεία του Βόλου, παρόντες στο κολυμβητήριο, προκειμένου να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητριών και να υποστηρίξουν το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά προτιμήθηκε η πόλη μας, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων υδατοσφαίρισης έκλεισε την Κυριακή την αγωνιστική του αυλαία, μένοντας πάντως χαραγμένο, στη μνήμη πολλών. Εως την επόμενη φορά, που άλλωστε δεν αργεί…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί η πικρία να έμεινε για την Εθνική μας ομάδα, που ήθελε ένα μετάλλιο στο σπίτι της, αλλά αρκέστηκε στην 5η θέση -με την είσοδο στους ημιτελικούς ίσως να στερεί ένα και μοναδικό λάθος της γραμματείας στον προημιτελικό με τη Ρωσία- ωστόσο, όπως τόνιζε, ξανά και ξανά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δήμου: «Σε όποιο άλλο κολυμβητήριο έχουμε πάει, τόσο κόσμο, να στηρίζει την Εθνική ομάδα, δεν έχουμε δει». Κι έτσι ήταν, όταν σε κάθε παιχνίδι της Εθνικής, μέχρι τον προημιτελικό, μετά τον οποίο κυριάρχησε η απογοήτευση, το κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» σειόταν από τα «Ελλάς, Ελλάς», που βροντοφώναζαν οι -στην πλειονότητά τους – Βολιώτες, που ήρθαν να δουν γκολ, θέαμα και υποστηρίξουν την Εθνική μας.

Δίκαια πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ισπανία, ασημένια ήταν η Ρωσία και χάλκινη η Ιταλία, ομολογουμένως οι ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο πόλο απ’ όλες, βάσει της αγωνιστικής τους κατάστασης. Η Ελλάδα, θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση της Ρωσίας, αν… Αλλά με αν δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Ο Βόλος πια έχει αναλάβει, μαζί με τη Λάρισα, μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση και όπως έλεγαν και οι αξιωματούχοι της ΚΟΕ και της LEN (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας), η οποία σημειωτέον πραγματοποίησε και δύο κληρώσεις διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων, «είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα που θέτουμε σε εφαρμογή σε επίπεδο ηλικιακών διοργανώσεων».

Το Σεπτέμβριο του 2020, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στις δύο θεσσαλικές πόλεις το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων (κάτω των 16), με συμμετοχή 56 ομάδων, 32 ομάδων Παίδων και 24 Κορασίδων. Λίγα έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι η διοργάνωση των παίδων θα γίνει στον Βόλο και εκείνη των κορασίδων στη Λάρισα, με ταυτόχρονη διεξαγωγή παιχνιδιών στα κολυμβητήρια των δύο πόλεων, όπερ σημαίνει ότι σε επίπεδο Βόλου θα χρησιμοποιηθεί πια και το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», που στις τελευταίες διοργανώσεις – συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας – είχε χρησιμοποιηθεί ως προθερμαντήριο.

Τεχνογνωσία, εμπειρία και υλικοτεχνική αρτιότητα υπάρχει. Οπως άλλωστε δήλωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης: «Μόλις τους μιλήσαμε για τον Βόλο και τη Λάρισα η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη. 24-0… στην ψηφοφορία, σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. Γιατί; Για τους λόγους, για τους οποίους ο Βόλος μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε διοργάνωση και για τους λόγους, που ο Βόλος παίρνει άριστα σε κάθε διοργάνωση».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου