ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα από τις ΗΠΑ – Τη Δευτέρα «τελικός» με Τσεχία

ήττα-από-τις-ηπα-τη-δευτέρα-τελικός-383491

Οι Αμερικανοί νίκησαν με 69-53 την Εθνική μπάσκετ, που έχει την ευκαιρία της κόντρα στους Τσέχους

Οι διεθνείς δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση και κατά συνέπεια ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς με 69-53.

Αν και οι διεθνείς είχαν λιγότερο άγχος μετά τη νίκη των Τσέχων επί της Βραζιλίας, εντούτοις δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση και κατά συνέπεια ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς με 69-53.

Αυτή τη φορά το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής μπάσκετ δεν ήταν η άμυνα. Ίσα-ίσα που το γεγονός να κρατήσεις μια τόσο καλή ομάδα στους 69 πόντους, είναι εντυπωσιακό. Όμως, η επίθεση της Ελλάδας ήταν για… κλάματα. Πέρα από την πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων ειδικά πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, φάνηκε να υπάρχει και ένας φόβος των υπόλοιπων παιδιών είτε σε κοντινά σουτ είτε σε τρίποντα (7/27).

Θρασύς και θετικός ήταν ο Κώστας Σλούκας με 13 πόντους, όπως και ο Παπαπέτρου με 7.

Τώρα πια μένει το παιχνίδι της Δευτέρας (11.30 το πρωί ώρα Ελλάδος) με την Τσεχία. Η νίκη με διαφορά 12 πόντων τουλάχιστον είναι μονόδρομος, αρκεί φυσικά αργότερα εκείνη τη μέρα, οι ΗΠΑ να νικήσουν τη Βραζιλία.

Για να νικήσουμε τους Τσέχους, που είναι εξαιρετική ομάδα, πρέπει επιτέλους να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Πώς θα γίνει αυτό; Αν ο Αντετοκούνμπο βρει παραπάνω χώρους, αν οι Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Σλούκας συνεχίζουν να παίζουν καλά κι αν επιτέλους κάνουν ένα καλό ματς οι Καλάθης, Παπανικολάου (αλλά και ο Παπαγιάννης), που ως τώρα είναι αρνητικοί σε όλο σχεδόν το τουρνουά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου