ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Ευρώπη έχει μέλλον

στην-ευρώπη-έχει-μέλλον-428073

Δούκας στο Λουξεμβούργο αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου δίνοντας την πρώτη απάντηση του στη χθεσινή μεταμεσονύχτια απόφαση που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να υποβιβάσει τους ερυθρόλευκους!.

Η Βολιώτικη ομάδα έδωσε μήνυμα από την Ευρώπη κερδίζοντας 0-3 στο Λουξεμβούργο και αποδεικνύοντας ότι εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας στο Europa League, κάνοντας ταυτόχρονα και τυπική διαδικασία τη ρεβάνς για την πρόκριση επί της Ντιφερντάνζ.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης στάθηκε στο ύψος του, έδειξε ανεπηρέαστος από τις αποφάσεις της νύχτας και είναι μια ανάσα πριν τα πλέι οφ του Europa League κι ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρχει άλλη μια απάντηση στις μεθοδεύσεις με γεμάτο το Πανθεσσαλικό …

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έγινε χθες η μοναδική ομάδα της Ελλάδος που ως πρωτάρα στην Ευρώπη πέτυχε δύο νίκες εκτός Ελλάδος !

Κι όλα αυτά φάνηκαν ως η καλύτερη απάντηση στην απόφαση υποβιβασμού – χωρίς στοιχεία και αποδείξεις – που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και την οποία ανακοίνωσε… τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης για Βόλο και Καβάλα που έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ κάτι το οποίο θα γίνει σήμερα …

Μάλιστα, η επιτροπή αποφάσισε ότι υποβιβάζονται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Superleague (όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή και έφερε την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) κάτι που σημαίνει ότι σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός! Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος τιμωρήθηκε με «ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής», με «ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής», όπως και με πρόστιμο 90.000 ευρώ !

Σαφώς οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κάνει έφεση θα αγωνιστούν κανονικά και την άλλη Πέμπτη με την Ντιφερντάνζ στο Βόλο , ωστόσο μένει να φανεί τι στάση θα κρατήσει η UEFA και αν θα περιμένει να υπάρξει οριστική απόφαση …

Στο χθεσινό ματς στο Λουξεμβούργο οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας συμπαράσταση και 50 φιλάθλων παρατάχθηκαν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας σκορ πρόκρισης. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γκράθια είχαν τις ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος την ουσία, με τους Σκέμπρι (66’), Ακόστα (71’) και Σολάκη (90’) να δίνουν στον Ολυμπιακό Βόλου μια, ακόμη, ιστορική νίκη.

Παρά το πρωινό σοκ από την είδηση της απόφασης του υποβιβασμού, ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε συγκεντρωμένος στο Λουξεμβούργο απέναντι στην Ντιφερντάνζ. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χάβι Γκράθια ανέβασαν στροφές και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Βέμπερ, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τα λάθη των ακραίων αμυντικών των «ερυθρόλευκων», και απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σκέμπρι, όταν αυτός βγήκε απέναντι στον Βέμπερ, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Οι Βολιώτες πίεζαν για το γκολ όμως αυτό δεν σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, παρά την καλή τους απόδοση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με την Ντιφερντάνζ να χάνει στο 54’ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Φραντσονί δεν μπόρεσε, μετά από πάσα του Καρόν, να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Ντολεζάι δεν είχε προλάβει να τον κόψει. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 58’, με τον Μαρτίν να αστοχεί σε προβολή του, ύστερα από ασίστ του Μπρέσκα. Σε εκείνη τη φάση τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Βέμπερ, με το Χιμ να τον αντικαθιστά.

Στο 66’ όμως οι «ερυθρόλευκοι» έλυσαν το γόρδιο δεσμό, με τον Σκέμπρι να ανοίγει το σκορ με όμορφη ενέργεια. Όλα ξεκίνησαν από το κλέψιμο του Ρόκα και την πάσα του Αλβάρεζ στον Μαλτέζο επιθετικό, ο οποίος ντρίπλαρε την άμυνα της Ντιφερντάνζ και έκανε το 0-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ελληνικής ομάδας, ο Ακόστα, που είχε μπει στη θέση του Μπρέσκα στο γήπεδο, σημείωσε το 0-2. Με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χιμ, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Χάβι Γκράθια ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 90’ ο Ηλίας Σολάκης πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3, σκορ που δίνει από απόψε την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου