ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στόχος το Λονδίνο»

στόχος-το-λονδίνο-428408

Εκεί που περνά και τους χειμώνες του δηλαδή. Από την εθνική παίδων, στην εφήβων, στη νέων και στη συνέχεια στην ανδρών, έχει αποχωριστεί τη φανέλα με το εθνόσημο μόνο… μισό καλοκαίρι, το 2007, κι αυτό εξαιτίας τραυματισμού.

Ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται στο Καρπενήσι, είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές από όσους λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία.

«Προπονήσεις, τρέξιμο, μπάσκετ… Προετοιμαζόμαστε. Οπως κάθε χρόνο, βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε καλή δουλειά, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες.

Ξέρουν πού βρίσκονται και τι θέλουν, όπως είναι εμφανές και πως όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Υπάρχει καλή διάθεση και η δουλειά συνεχίζεται», είπε ο Φώτσης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΚ.

Για τις απουσίες της εθνικής ομάδες τόνισε: «Έχουμε κάποιες ελλείψεις, προέκυψαν κάποιες ατυχίες, υπήρξαν τραυματισμοί… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε προβλήματα, να ήταν όλοι εδώ. Ομως το καλύτερο είναι να επικεντρωθούμε όλοι σε αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα, σε αυτούς που βρίσκονται στην προετοιμασία και όχι σε αυτούς που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να είναι εδώ μαζί μας. Όσοι είμαστε εδώ προσπαθούμε καθημερινά και θέλουμε να τα δώσουμε όλα, ώστε να πετύχουμε κάτι καλό».

Σύμφωνα με τον Ελληνα καλαθοσφαιριστή οι απουσίες μπορούν να αναπροσαρμόζουν τους στόχους: «Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη και άποψη. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Μπορούμε όμως, όσους δεν μας πιστεύουν, να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη όταν μπούμε στο γήπεδο. Ξέρουμε τι μπορεί να καταφέρουμε. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να περάσει η ώρα, ούτε θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ για να περάσουν οι μέρες και να πούμε ότι παίξαμε σε ένα τουρνουά. Θα είναι δύσκολα, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική Ομάδα. Και ο στόχος παραμένει ο ίδιος, όπως και η επιθυμία να βρισκόμαστε στο Λονδίνο το 2012. Για την ώρα εστιάζουμε στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και συνεχίζουμε…»

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου