ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για τρίτη φορά στην κορυφή του κόσμου!

για-τρίτη-φορά-στην-κορυφή-του-κόσμου-428622

Η κορυφή του κόσμου της ανήκει πλέον ολοκληρωτικά. Η πρώτη φορά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάτω των 23 ετών μπορεί να θεωρήθηκε έκπληξη. Η δεύτερη ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά δε βρίσκεται τυχαία στις κορυφαίες κωπηλάτριες του κόσμου. Το τρίτο χρυσό προστέθηκε προχθές στη συλλογή της και ήρθε να αποδείξει ότι η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια είναι γεννημένη για το βάθρο.

Τα χρυσά κουπιά της Βολιώτικης και της ελληνικής κωπηλασίας και πάλι έκαναν τον κόσμο του αθλήματος να τους υποκλιθεί. Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ενώ ο Στέργιος Παπαχρήστος τερμάτισε στην τέταρτη θέση και παρότι έχασε το μετάλλιο, έδειξε ότι ακόμη και χωρίς ανάλογη προετοιμασία μπορεί να «παίζει» στις πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κωπηλασίας. Από μόνη της η τέταρτη θέση αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παπαχρήστος κατέβηκε στους αγώνες με προετοιμασία για τετράκωπο και όχι για το σκιφ, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το Παγκόσμιο Ανδρών.

Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά δεν κατέκτησε μόνο το χρυσό, αλλά πραγματοποίησε και Παγκόσμιο ρεκόρ. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6.59.31, ενώ δεύτερο ήταν το πλήρωμα από την Ισπανία με 7.03.38 και τρίτο αυτό από τη Ν. Ζηλανδία με 7.06.22.

Ο Στέργιος Παπαχρήστος παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο φινάλε στον τελικό του σκιφ περνώντας από την 6η θέση στην 4η έμεινε τελικά εκεί. Την 5η θέση κατέλαβε το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τους Γιώργο Κόνσολα- Νίκο Αφεντούλη.

Σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα και από τον Παναγιώτη Μαγδανή που κατάφερε για δεύτερη χρονιά να ανέβει στο βάθρο των νικητών κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελ βαρών.

«Χαρούμενη για τον στόχο»

Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά δεν μπορεί παρά να δηλώνει χαρούμενη για το τρίτο χρυσό μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ηταν άλλωστε από την αρχή ο στόχος τους μαζί με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου και αφού τον κατέκτησε μπορεί να κάνει όνειρα και για τους επόμενους. «Ηταν η τελευταία μου χρονιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση κάτω των 23 ετών. Ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου όλα αυτά τα χρόνια με τρία χρυσά και ένα ασημένιο. Αναμφίβολα πολύ καλός απολογισμός, που σίγουρα όμως τον έχουν πετύχει και άλλοι αθλητές στο παρελθόν. Δεν κάναμε κάτι το ξεχωριστό και το πρωτόγνωρο. Ενα Παγκόσμιο μετάλλιο βέβαια είναι πολύ μεγάλη επιτυχία πάντοτε. Νιώθουμε χαρά για το χρυσό και ικανοποίηση που πετύχαμε το στόχο μας, αλλά δε σταματάμε εδώ».

«Ακόμα ένα στοίχημα»

Το επόμενο «στοίχημα» για την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Βέβαια εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Χθες το απόγευμα, Καλαμποκά και Παπαχρήστος έφτασαν στην Καστοριά και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της εθνικής ομάδας για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα αλλάξουμε κατηγορία και θα αγωνιστώ με άλλη αθλήτρια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το μυαλό μας από εδώ και στο εξής είναι στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εκεί θα παιχτεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρόκριση στον τελικό είναι ο στόχος μας».

Αντιστρέφονται οι ρόλοι

Πάντως ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο κάτω των 23 ετών φαβορί για το μετάλλιο ήταν η Καλαμποκά και αουτσάιντερ ο Παπαχρήστος, πλέον οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο Παπαχρήστος στη συγκεκριμένη διοργάνωση των ανδρών που θα γίνει στη Σλοβενία τον επόμενο μήνα, είναι μαζί με τους υπόλοιπους συναθλητές τους στην τετράκωπο ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά θα προσπαθήσει από την πλευρά της για τη μεγάλη έκπληξη.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου