ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φουλ για το βάθρο

φουλ-για-το-βάθρο-428822

Με πρωτιές στις σειρές τους και πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις που αποδεικνύουν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται, πήραν χθες την πρόκριση και τα εισιτήρια για τους τελικούς οι δύο Βολιώτες κωπηλάτες που μετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας.
 
Οι αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Στέργιος Παπαχρήστος εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα και στη συγκεκριμένη διοργάνωση σήμερα το μεσημέρι τραβούν «κουπί» στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και φουλάρουν για το βάθρο. Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά θέλει το τρίτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κάτω των 23 ετών, αφού έχει ανέβει τις δυο προηγούμενες διοργανώσεις στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενώ έχει και ένα ασημένιο στην συλλογή της. Μαζί με τη συναθλήτρια της στο διπλό σκιφ, Χριστίνα Γιαζιτζίδου αποτελούν ένα από τα φαβορί του σημερινού τελικού που θα ξεκινήσει στη 1 και μισή το μεσημέρι.  
«Πήγαμε αρκετά καλά περάσαμε πρώτες στην σειρά μας και πλέον το μυαλό μας είναι μόνο στον τελικό. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω θα κατακτήσουμε το χρυσό. Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος μας. Πιστεύω να τα καταφέρουμε και να πανηγυρίσουμε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο», δήλωσε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ η διεθνής Βολιώτισσα κωπηλάτρια.
Μια ώρα αργότερα από την Καλαμποκά θα ριχτεί στην μάχη του τελικού και ο Στέργιος Παπαχρήστος, που αγωνίζεται στο σκιφ βαρύ. Ο Βολιώτης κωπηλάτης κατέβηκε στη συγκεκριμένη διοργάνωση χωρίς να έχει κάνει προπόνηση στο σκιφ, αφού γυμνάζεται με την τετράκωπο των ανδρών για το αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο η χθεσινή πρόκριση του δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει και για ένα μετάλλιο. Από μόνη της η είσοδος του στον τελικό αποτελεί επιτυχία και δείχνει πλέον και το βάθρο να είναι αρκετά κοντά!
 
 
 
Χάλκινη η τετράκωπος
Στο μεταξύ το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Άμστερνταμ κατέκτησε η Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι Χρήστος Κουτσιάφτης, Διονύσης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου. Η Ελληνική ομάδα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη τέσσερα μετάλλια σήμερα .
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου