ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αγώνας συνεχίζεται…

ο-αγώνας-συνεχίζεται-428834

Ο αγώνας συνεχίζεται για τη Νίκη Βόλου σε νομικό επίπεδο. Ο Στράτος Γιδόπουλος και η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αναμένουν στο ακουστικό τους για αποτελέσματα των ενεργειών τους μέσα στην εβδομάδα, αφού η υπόθεση ξεκαθαρίσματος του ελληνικού ποδοσφαίρου και των τριών κατηγοριών βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πολλές πιθανότητες δεν φαίνεται να υπάρχουν, αλλά από την άλλη όμως η Νίκη το παλεύει με όσα «όπλα» έχει στα χέρια της.

Η τελευταία ενέργεια που έκανε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου από την πλευρά της είναι να καταθέσει αίτημα στον ανακριτή για να της παραδώσει όσα στοιχεία αναφέρονται κατά αυτής και βλάπτουν τα συμφέροντα της και τα οποία προκύπτουν από το σκάνδαλο Κοριόπολις.

Παράλληλα ο Στράτος Γιδόπουλος περιμένει κι άλλες διώξεις για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ενώ δείχνει ξεκάθαρα ότι προτίθεται να κυνηγήσει μαζί με άλλες ΠΑΕ που θίγονται τα συμφέροντα τους, τις τιμωρίες των ομάδων και την απονομή ίσης δικαιοσύνης για τις ΠΑΕ και ΤΑΠ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα Πλαστά.

«Δεν στέκει αυτό που υποστηρίζει ο Κουρίδης (νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ), ότι δεν έχουν ευθύνη οι ομάδες στο σκάνδαλο με τα Πλαστά. Δηλαδή η Καλλονή πώς δεν έχει ευθύνη; Πήγε στο ΙΚΑ και είπε πως δεν έχει ασφαλισμένους εργαζόμενους και κατέθεσε λευκή ασφαλιστική ενημερότητα… Οταν λέει κάποιος ψέματα δηλαδή είναι δυνατόν να μην έχει δόλο; Επίσης όταν γίνεται ανάκληση δελτίων, αποδεικνύεται ότι τα αρμόδια όργανα, δέχονται ότι υπήρχε κακή συμμετοχή παικτών. Πώς γίνεται αυτές οι ομάδες που τους χρησιμοποίησαν να μην τιμωρηθούν τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους αγώνες στους οποίους αγωνίστηκαν παράνομα με αφαίρεση βαθμών; Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, περιμένουμε τις συζητήσεις των εξωδίκων και των αιτημάτων μας και θα κινηθούμε αναλόγως και στη συνέχεια», δήλωσε σχετικά στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο Στράτος Γιδόπουλος.

Πού στηρίζεται

Στη Νίκη θεωρούν ότι αν τηρηθούν κατά γράμμα οι νόμοι η ομάδα έχει ελπίδες να διεκδικήσει και να δικαιωθεί. Στηρίζεται σε μια σειρά από στοιχεία τα οποία προκύπτουν.

Η Νίκη στηρίζει τις ελπίδες της στα εξής:

1) στα εις βάρος της στημένα ματς στα Γιαννιτσά και στην Επανωμή για τα οποία προκύπτουν στοιχεία από τους διαλόγους που έχουν βγει στη δημοσιότητα από το σκάνδαλο Κοριόπολις.

2) στις τιμωρίες που πρέπει να υπάρξουν βάσει νόμου για τις ομάδες που εμπλέκονται στα δύο σκάνδαλα «Κοριόπολις» και «Πλαστά» και αναμένεται να ανοίξουν σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν περισσότερες θέσεις στην παραπάνω κατηγορία.

3) στο γεγονός ότι δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής γιατί υπάρχουν αποφάσεις που εκκρεμούν και αφορούν στα δύο σκάνδαλα.

4) ότι εκκρεμεί το αίτημα επανορισμού του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης που θα δώσει πίσω στην ΠΑΕ Νίκη αν δικαιωθεί τέσσερις βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί καθώς και το δικαίωμα να διεκδικήσει στον αγωνιστικό χώρο το τρίποντο από την ομάδα της Πιερίας. Αν γίνει αυτό η κυανόλευκη ομάδα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στο Βόρειο Ομιλο.

5) ότι υπάρχουν πληροφορίες πώς δεν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ της Football League 2 και ότι υπάρχει πιθανότητα να ανέλθουν στη Β’ Εθνική και ομάδες που πέραν των τριών πρώτων προνομιούχων θέσεων.

6) στο γεγονός πως η Καλλονή έχει καταθέσει ενημερότητα που υποστηρίζει ότι δεν έχει κανέναν ασφαλισμένο εργαζόμενο κάτι που από μόνο του επιδεικνύει δόλο.

7) πως οι νεοαποκτηθέντες παίκτες της Επανωμής αγωνίστηκαν σε παιχνίδια που έγιναν πριν κατατεθεί η ασφαλιστική της ενημερότητα, άρα λογίζεται ως κακή συμμετοχή και από τη στιγμή που γίνεται ανάκληση δελτίων αναγνωρίζεται κάτι τέτοιο και από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

8) στο γεγονός ότι υπάρχει διάλογος που δείχνει συμφωνία της Επανωμής με την Κρανούλα με συμφωνηθέν ποσό για να πάρει η πρώτη το παιχνίδι στην έδρα της δεύτερης.

Τα εμπόδια

Ολα τα παραπάνω πάντως πρέπει πρώτα να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη και στη συνέχεια να αποδειχτούν στην πράξη. Τα εμπόδια που υπάρχουν για να τα αποδείξει η Νίκη είναι καταρχάς ότι τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες για δόλια έκδοση δελτίων και για ηθική αυτουργία σε Επανωμή και Καλλονή, κάτι που επιζητά η Νίκη μέσω των ενεργειών της.

Παράλληλα εμπόδιο αποτελούν και οι διαφαινόμενες προθέσεις της Πολιτείας να γλιτώσει με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για τους χάρτες των δύο μικρών κατηγοριών ενόψει των πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν.

Επίσης η Νίκη θα πρέπει πρώτα να περιμένει τις αποφάσεις για να διαπιστώσει αν όντως ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Β’ Εθνική θα της δώσει ελπίδες. Και το σημαντικότερο, αν προκύψουν απ’ όλα τα παραπάνω ελπίδες για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω θα πρέπει να δικαιωθεί και για το ματς με τους Πόντιους Κατερίνης και να επανοριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι ενέργειες της ΠΑΕ

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει αναθέσει την υπόθεση για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω στον κ. Παναγόπουλο. Ο Παναγόπουλος λοιπόν κινεί τα νήματα των διαδικασιών, ενώ ο Γιδόπουλος διεμήνυσε παντού ότι αν η αθλητική δικαιοσύνη δεν κάνει το αυτονόητο και δεν επιβάλλει ποινές ανάλογες των παραβάσεων, τότε θα προσφύγει μέχρι και στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό λειτουργεί περισσότερο ως μέσο πίεσης.

Η Νίκη μέχρι στιγμής έχει κάνει τις παρακάτω ενέργειες για να διεκδικήσει τη δικαίωση της και να πιέσει τις καταστάσεις: έχει αποστείλει δυο εξώδικα στον στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στη νομική της υπηρεσία τα οποία περιμένει να εξεταστούν. Εστειλε δύο επιστολές στην ΕΠΟ οι οποίες αναφέρουν μέσα τα αιτήματα της και τις προσδοκίες της στηριζόμενες στις παραβάσεις και στις τιμωρίες που προβλέπονται και ακόμα μια στην Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής. Παράλληλα κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή να της παραδώσει όσα στοιχεία προκύπτουν για τυχόν αδικίες και στημένους αγώνες εις βάρος της Νίκης από το σκάνδαλο Κοριόπολις.

Τέλος, έχει καταθέσει αίτημα επανορισμού αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης που κατακυρώθηκε υπέρ του αντιπάλου και της έγινε αφαίρεση τεσσάρων βαθμών, καταθέτοντας ως στοιχείο την αναβολή της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού που προηγείται χρονικά της απόφασης της διοργανώτριας αρχής.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου