ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οργιάζουν οι φήμες

οργιάζουν-οι-φήμες-428960

Οσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και εκκρεμούν αποφάσεις και υποθέσεις, κάθε μέρα που περνά θα οργιάζουν και θα αυξάνονται οι φήμες γύρω από τις δύο μικρές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σενάρια που κυκλοφορούν και έχουν να κάνουν με την επόμενη ημέρα της Football League και της Football League 2, δίνουν ελπίδες στη Νίκη.
 
Χρειάζεται όμως να επαληθευτούν και στην πράξη, ώστε να ελπίζει βάσιμα η κυανόλευκη ΠΑΕ, που προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και να βρεθεί σε θέση διεκδίκησης και ανόδου μέσω της προσπάθειας της σε νομικό επίπεδο και εκμεταλλευόμενοι τα δύο σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνές τους, αλλά και τις εις βάρος τους αδικίες, οι οποίες έγιναν γνωστές μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Οι τελευταίες φήμες λοιπόν αναφέρουν ότι 16 ομάδες συνολικά από την Football League και την Football League 2 θα υποβιβαστούν. Οκτώ θα είναι από την μεγαλύτερη κατηγορία μαζί με αυτές που έχουν όμως ήδη υποβιβαστεί, ενώ άλλες οκτώ από την τρίτη κατηγορία (έχουν υποβιβαστεί ήδη Ασπρόπυργος, Παναιγιάλειος και Αίας Σαλαμίνας). Βάσει αυτού του σεναρίου οι θέσεις που αδειάζουν είναι αρκετές στην Β’ Εθνική και ίσως να μη χρειαστεί να γίνει η διαδικασία των πλέι οφ. Από τη στιγμή όμως που στο σκάνδαλο με τα πλαστά εμπλέκονται και ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα ίσως οι επόμενες στην βαθμολογία βρεθούν σε θέση διεκδίκησης. Ολα αυτά βέβαια, μόνο αν ισχύουν όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής ως ανεπιβεβαίωτες και ανεπίσημες πληροφορίες.
Για να αποκτήσει πάντως η Νίκη δικαίωμα σε ένα τέτοιο όνειρο υπάρχει και ακόμα μια σημαντική εκκρεμότητα. Θα πρέπει να δικαιωθεί αρχικά στο αίτημα επανορισμού του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, ώστε να της δοθούν πίσω οι βαθμοί που της αφαιρέθηκαν για χρωστούμενα σε παίκτες που ενεργοποίησαν το αίτημα τιμωρίας κατά της ΠΑΕ, αλλά και να παίξει το ματς και να κερδίσει πίσω βαθμούς.
Το έχουμε ξαναγράψει ότι ένα τέτοιο σενάριο αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αλλά όσο η Πολιτεία και τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα δεν παίρνουν αποφάσεις που θα βάλουν τέλος στα σενάρια, όποιες ομάδες ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω μπορούν να ελπίζουν…
Η Νίκη μέσω του Στράτου Γιδόπουλου και της νομικής της υπηρεσίας συνεχίζει να δίνει τις μάχες της και να κυνηγά τη δικαίωση. Οι πιθανότητες σίγουρα δεν είναι με το μέρος της, αλλά οι άνθρωποι της θεωρούν ότι πρέπει να το κάνουν για λόγους ηθικής. Αλλωστε η κυανόλευκη ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια φέτος στη Football League 2 και όπως διαφάνηκε δεν πάλεψε επί ίσοις όροις, από την στιγμή που στηνόταν παιχνίδια πίσω από την πλάτη της και ομάδες χρησιμοποιούσαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής…
Ολα αυτά προσπαθεί να στηρίξει η Νίκη διεκδικώντας τη δικαίωση της εκτός αγωνιστικού χώρου. Μέχρι στιγμής έχει παρέμβει με δύο εξώδικα προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με επιστολές στο Σοφοκλή Πιλάβιο και στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ, με επιστολή στην Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής και με αίτημα επανορισμού του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, παρουσιάζοντας ως παράνομη την απόφαση κατακύρωσης του αγώνα υπέρ του αντίπαλου, παρουσιάζοντας ως στοιχείο δικαίωσης το χαρτί αναβολής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που προηγείται χρονικά της απόφασης της διοργανώτριας αρχής. 
Ο Στράτος Γιδόπουλος επιζητά τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμούς και διαμηνύει στις επιστολές του, ότι αν η Νίκη δε νιώσει να δικαιώνεται θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Την οδό δηλαδή που αναμένεται να ακολουθήσουν κι υπόλοιπες ομάδες που θα νιώσουν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις.  
Οι περισσότερες κατηγορούν τα αρμόδια όργανα για επιλεκτική αντιμετώπιση των ομάδων. Αυτό ελέχθη και στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ με το παράδειγμα της Παναχαϊκής να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες αποφάσεις. Ηδη ξεκαθαρίζει το τοπίο και στη Γ’ Εθνική. Το θέμα για τη Νίκη είναι αν θα μπορέσει να δικαιωθεί και να κερδίσει ότι έχασε στο πρωτάθλημα…    

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου