ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε πελάγη ευτυχίας

σε-πελάγη-ευτυχίας-429052

Από την μία τα παράπονα και από την άλλη τα χαμόγελα. Ο Σλάβκο Πέτροβιτς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου πρώτος ως φιλοξενούμενος. Εδειξε ιδιαίτερα απογοητευμένος και από τις αντιδράσεις του φάνηκε και εκνευρισμένος για τον αποκλεισμό της ομάδας του. Από την άλλη ο Χαβιέρ Γκράθια ήταν χαμογελαστός, ήρεμος πια αφού το άγχος είχε φύγει, ενώ έδειξε έκπληξη για την πρόκριση της ομάδας του Λουξεμβούργου. Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.  
 
Γκράθια: «Ξυπνήσαμε μετά το γκολ»
«Μετά από τον πρώτο αγώνα ξέραμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Ραντ. Ο αντίπαλος έκανε δύο παιχνίδια πολύ καλά. Κοιτάμε όμως τη δική μας δουλειά. Ο πρώτος αγώνας μας έδωσε τελικά την πρόκριση. Σήμερα ο αντίπαλος έπαιξε καλά. Είναι μια ομάδα επιθετική, αγωνίστηκε επιθετικά και μας έκανε να παίξουμε αρκετά λεπτά του αγώνα χωρίς την μπάλα».
Για τη νευρικότητα των παικτών του δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν ένας αγώνας που η ομάδα που έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, ο Ολυμπιακός δηλαδή, έπαιξε λίγο χειρότερα στην αρχή. Ξυπνήσαμε μετά το γκολ που έβαλε η Ραντ. Ειδικά για τη Ραντ αμέσως μετά το γκολ ήταν τα χειρότερα της λεπτά. Εμείς ξυπνήσαμε και οι παίκτες της Ραντ φοβήθηκαν. Νομίζω ότι το γκολ της Ραντ προέρχεται από ένα αμυντικό λάθος που κάνει η ομάδα μας. Δύο από τους παίκτες της έχουν τρία γκολ ο καθένας στο Europa League και δεν έχασαν την ευκαιρία».
Για το επόμενο παιχνίδι: «Καταλαβαίνω ότι πρέπει να μιλήσουμε για το επόμενο παιχνίδι και για επόμενους αντιπάλους και σίγουρα δουλεύουμε για αυτούς στην προπόνηση. Για την ομάδα του Λουξεμβούργου δεν ξέρω, όπως σήμερα δεν ξέρω ούτε τι θα φάω το βράδυ…», είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει ότι ήταν έκπληξη η πρόκριση της ομάδας από το Λουξεμβούργο. 
Για το πέναλτι δήλωσε σχετικά: «Από εκεί που ήμουν δεν είχα πολύ καλή γωνία για να δω καλά την φάση, αλλά απ’ ότι είδα ο Αντρέ είχε την μπάλα και έκανε ένα μικρό χτύπημα σε αυτή για να πέσει επάνω του ο αντίπαλος τερματοφύλακας».
 
Παράπονα…
Ο προπονητής της Ραντ Σλάβκο Πέτροβιτς είχε παράπονα και έδειξε στην συνέντευξη Τύπου να πιστεύει ότι η ομάδα του ήταν αυτή που έπρεπε να προκριθεί.
«Η Ραντ είναι μικρή ομάδα με πολύ μεγάλη ποιότητα. Μπήκαμε με λιγότερο σεβασμό προς τον αντίπαλο σήμερα. Στο κομμάτι της τακτικής η ομάδα μου ήταν καταπληκτική, όπως και η απόδοση της. Το γκολ που ακυρώθηκε ήταν καθαρό, ενώ το πέναλτι από το αεροπλάνο το είδανε. Θεωρώ ότι ο Ντανίλοβιτς απέκρουσε πρώτος την μπάλα».
 
«Σημαντική πρόκριση»
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γκράθια κινήθηκαν και οι δηλώσεις των παικτών, που αποχωρούσαν χαμογελαστοί από την μικτή ζώνη. Οι παίκτες ζούσαν σε ακόμα ένα όνειρο και έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και αυτό φαινόταν στα πρόσωπα τους. Αλβαρεζ, Μόνχε και Μητρόπουλος μίλησαν για την σημαντική πρόκριση της ομάδας.
 
Λεάντρο Αλβαρεζ
«Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Είναι  πραγματικά μια πολύ σημαντική πρόκριση και για μας και για την ομάδα και για τον κόσμο. Μετά την κόκκινη κάρτα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά τα καταφέραμε. Εχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και συνεχίζουμε».
 
Βιθέντε Μόνχε
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Δυσκολευτήκαμε λιγάκι σήμερα, αλλά ευτυχώς περάσαμε στον επόμενο γύρο. Έχουμε συνέχεια μπροστά μας και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».
 
Παύλος Μητρόπουλος
«Το χρονικό σημείο που δεχτήκαμε το γκολ μας αφύπνισε. Κλειδί ήταν το πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι για την πρόκριση. Η ομάδα είναι κουρασμένη αλλά σιγά, σιγά βρίσκει τον ρυθμό της».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου