ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ναι ρε Βόλε

ναι-ρε-βόλε-429098

Την πρόκριση στον επόμενο γύρο του UEFA Europa League έστω και δύσκολα πανηγύρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το τελικό 1-1 κόντρα στη Ραντ Βελιγραδίου. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν πλέον την Ντιφερτάντζ του Λουξεμβρούργου στον τρίτο γύρο αν και χθες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 47’ με τον Κόγιτς να παγώνει το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Μαρτίν όμως με το δεύτερο του τέρμα κόντρα στους Σέρβους έδωσε ζωή και πρόκριση στους ερυθρόλευκους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 78’ που κέρδισε ο Σκέμπρι μετά και το 0-1 της Σερβίας.
 
Με την ενδεκάδα να είναι ίδια κατά τα 10/11 με αυτή του Βελιγραδίου ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου ο τεχνικός Χάβι Γκράθια. Μοναδικός απόντας ήταν ο Χαβιέ Ουμπίντες λόγω τραυματισμού και έτσι τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Νόε Ακόστα. Στη θέση του τερματοφύλακα ο Ελντιν Γιακούποβιτς φόρεσε ξανά γάντια βασικού ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ και Ρόκας. Στη μεσαία γραμμή Μητρόπουλος και Αλβαρεζ ήταν τα αμυντικά χαφ έχοντας στα δεξιά τον Μπρέσκα και στα αριστερά τον Μόνχε ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Μαρτίν κινούνταν ο Ακόστα.
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπήκε όσο δυνατά θα ήθελε δίνοντας χώρο στους Σέρβους οι οποίοι όπως και στο πρώτο παιχνίδι προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ κερδίζοντας μάλιστα τρία συνεχόμενα κόρνερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κάνοντας την ομάδα του Ολυμπιακού να οπισθοχωρήσει και να αρχίσει να ξυπνάει    μετά το δέκατο λεπτό όταν και ο Μπρέσκα ανέλαβε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του πραγματοποιώντας επελάσεις από τα δεξιά.
 
Η Ραντ από την άλλη είχε τη δύναμη της στα αριστερά και με τους Αντριτς και Λέκοβιτς προσπάθησε να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις από τα αριστερά. Μάλιστα στο 19ο λεπτό έφτασε και στο γκολ αλλά αυτό ακυρώθηκε μετά από επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος του Λέκοβιτς. Οι Σέρβοι έδειξαν να μην έχουν έρθει στο Βόλο για διακοπές και ότι το παιχνίδι δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα ατού τους και καλύπτοντας σωστά τα νώτα τους κρατώντας το μηδέν μέχρι και το ημίχρονο.
                                                           
Η επανάληψη
Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι όχι μόνο είδαν τον Μόνχε να χάνει τεράστια ευκαιρία μπροστά από τον Ντανίλοβιτς αλλά βρέθηκαν και πίσω στο σκορ με τον Κόγιτς να εκτελεί την άμυνα των ερυθρόλευκων κάνοντας το 0-1 στο 47’.
 
Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ προσπάθησαν και ανέβασαν ρυθμό ώστε να ισοφαρίσουν αλλά οι τελικές επιλογές και οι επεμβάσεις του Ντανίλοβιτς ήταν τέτοιες που δεν τους επέτρεψαν την ισοφάριση τουλάχιστον μέχρι το 78’.
Τότε ο Σκέμπρι που λίγο πριν είχε μπει στη θέση του Μπρέσκα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντανίλοβιτς που από ωραίος γίνεται μοιραίος για την ομάδα του.
Με τον Μπρέσκα να έχει αποχωρήσει λίγο πριν δίνοντας θέση στο Μαλτέζο Σκέμπρι την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρτίν πού όπως έκανε στο Βελιγράδι έτσι έκανε και στο Βόλο βρίσκοντας δίχτυα απέναντι από τον Ντανίλοβιτς αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα. Το 1-1 ήταν γεγονός για την ομάδα του Βόλου που άντεξε στα τελευταία λεπτά παρά την αριθμητική υπεροχή των φιλοξενούμενων από το 85’ και μετά όταν και αποβλήθηκε δίκαια ο Σανκαρέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων Ντολεζάι και Νταρμπιόν βοήθησαν την ερυθρόλευκη ομάδα έτσι ώστε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο που την βρίσκει να αγωνίζεται στο Λουξεμβούργο την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου