ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επιτυχημένη χρονιά για Μαγνησιακό

επιτυχημένη-χρονιά-για-μαγνησιακό-396303

Τρία ασημένια μετάλλια, 4 μεγάλοι τελικοί και 5 μικροί τελικοί σε ατομικό επίπεδο με πέντε κολυμβήτριες – κολυμβητές ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης συμμετοχής του ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΥ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β που έγινε στο Βόλο, το διάστημα 20-22 Ιουλίου.

Η εμφάνιση είναι επιτυχημένη τόσο όσο αφορά στις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν οι κολυμβητές, όσο και στην σημαντική βελτίωση των ατομικών επιδόσεων όλων των αθλητών στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς που ήταν άλλωστε και ο κύριος αγωνιστικός στόχος της ομάδας.

Οι βάσεις που είχαν τεθεί στους κολυμβητές και στις κολυμβήτριες τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στις ηλικίες των προαγωνιστικών (9-12 ετών) βοήθησαν έτσι ώστε ο άρτιος προπονητικός σχεδιασμός που ήρθε ως συνέχεια και σε συνδυασμό με την άρτια επιστημονική υποστήριξη της εργοφυσιολόγου της ομάδας κ. Λυκομήτρου Μαρίας έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα, που μόνο τυχαία δεν είναι.

Μέρος αυτού του σχεδιασμού ήταν και η συνεργασία με το swimming workout lab και τον κ. Προβολισιάνο Αλέξανδρο ο οποίος εξειδικεύεται στην εκγύμναση κολυμβητών έξω από το νερό. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Μαγνησιακού να καταλάβει την 18η θέση στη συνολική βαθμολογία στην Κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β’, επί συνόλου 87 ομάδων πανελλαδικά , στη 12η θέση στους Παμπαίδες Β’ , στην 29η στις Παγκορασίδες β.

Αναλυτικά οι θέσεις που κατέλαβαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες είναι:

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: 2η θέση στα 50, 100, 200 Πρόσθιο

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ: 5η θέση 1500 Ελεύθερο, 7η 800 Ελεύθερο, 9η 200 Υπτιο

ΓΚΙΤΕΡΣΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ: 6η θέση στα 1500 Ελεύθερο, 11η 800 Ελεύθερο, 400 Ελεύθερο

ΠΡΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 13η θέση 400ΜΑ, 20η 200ΜΑ, 25η 200 Υπτιο.

ΝΤΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ: 19η θέση 200 Υπτιο, 23η 200ΜΑ, 30η 400ΜΑ

Επίσης η ομάδα συμμετείχε σε δύο ομαδικά αγωνίσματα με τους Παπαϊωάννου, Σταθόπουλο, Γκιτέρσου, Ντίτσα στην 4Χ100 ΜΟ mixed πήρε την 7η θέση και στην 4Χ100 Ελεύθερο mixed όπου κατέλαβε την 10η θέση.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου: «Κύριος στόχος του προέδρου και του ΔΣ του Μαγνησιακού είναι η ανάπτυξη του συλλόγου σε επίπεδο τμημάτων που ήδη υπάρχουν αλλά και η δημιουργία νέων. Παράλληλα στα άμεσα σχέδια είναι η ανάπτυξη των ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου και η δημιουργία νέων ώστε η ομάδα του Μαγνησιακού μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον να γίνει ένας μεγάλος Αθλητικός Οργανισμός.

Τέλος το κολυμβητικό Τμήμα του ΑΣΒ Μαγνησιακού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Τμήμα Αθλητισμού, διότι του δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσει εύρυθμα κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του τμήματος. Τους χορηγούς -υποστηρικτές της ομάδας και φυσικά όλους του γονείς που είδαν ξεκάθαρα το όραμα και τις προοπτικές που υπάρχουν μέσα από τον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου