ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αποδεικνύεται η αθωότητά μου»

αποδεικνύεται-η-αθωότητά-μου-429288

«Αποδεικνύεται η αθωότητά μου» υποστήριξε χθες ο Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του
 στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την υπόθεση των στημένων αγώνων .
Η απολογία του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League  είχε πάντως επεισοδιακό χαρακτήρα, με πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον καταθέτοντα ως μάρτυρα, Αλέξη Κούγια και τον Αχιλλέα Μπέο.
 
Μετά από 3ωρη διαδικασία, αποφασίστηκε να υπάρξει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) στις 12 το μεσημέρι σε Βόλο και Μπέο για να καταθέσουν υπομνήματα και άρα η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
 
Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα «για δωροδοκία από πλευράς του Ολυμπιακού Βόλου», αλλά επεσήμανε ότι «ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να στήνει αγώνες. Δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο κανείς δεν ήξερε τι έκανε πριν. Μόλις πήρε τον Βόλο, η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του ήταν στημένη, ενώ είναι καραστημένο το παιχνίδι Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου».
 
Παράλληλα, ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι «η συμμορία του Μπέου έλεγχε το ποδόσφαιρο. Βοήθησε πέρυσι τον Πατέρα να πάρει το νταμπλ, βοήθησε και φέτος τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό να πάρει πρωτάθλημα. Εξαιτίας του Μπέου τόσο ο Πατέρας όσο και ο Μαρινάκης εξασφάλισαν το χαρακτήρα του επιτυχημένου παράγοντα».
 
Απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα των δικηγόρων τόσο του Αχιλλέα Μπέου όσο και του Ολυμπιακού Βόλου, επεσήμανε: «Η κρίση μου και η γνώση μου είναι ότι όλα τα περυσινά παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου ήταν στημένα. Είναι μια παρέα που ελέγχει και όλη τη Β’ Εθνική».
 
Στη διάρκεια της κατάθεσής του υπήρξαν πολλά φραστικά επεισόδια με τον Αχιλλέα Μπέο, με αιχμές για την προσωπική ζωή του Αλέξη Κούγια, για διασκέδαση στα μαγαζιά του μεγαλομετόχου του Βόλου κ.α.
 
Μπέος: «Αποδεικνύεται η αθωότητά μου»
 
Από την πλευρά του, στην απολογία του, η οποία ήταν γραμμένη, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πολλά σημεία των συνομιλιών που υπάρχουν έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ προσπάθησε σαφώς να διαχωρίσει τον ίδιο από τον Ολυμπιακό Βόλου, για να μην υπάρξουν κυρώσεις κατά της ομάδας του.
 
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείται ο Βόλος. Δεν έχει καμία εμπλοκή. Με έχουν στοχοποιήσει. Καταργούνται αξίες, το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Παράγοντες είμαστε, θα μιλάμε για ποδόσφαιρο και για νίκες. Αν πω ότι θα αποδράσω και θα κάνω ληστεία, σημαίνει ότι θα κατηγορηθώ γι’ αυτό;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.
 
Και πρόσθεσε: «Για χάρη σκοπιμοτήτων κατηγορούνται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτοί που στήνουν αγώνες συνήθως χάνουν ενώ περιέργως ο Ολυμπιακός Βόλου νικούσε».
 
Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν βρίσκεται στη λίστα που είχε καταθέσει πριν λίγα χρόνια η Λιάννα Κανέλλη με παράγοντες που έχουν κερδίσει λεφτά από το στοίχημα, ενώ ξεκαθάρισε: «Ουδέποτε έστησα στοίχημα για την ομάδα μου. Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η αθωότητά μου».
 
Και κατέληξε: «Θέλω να σας ζητήσω να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που έκανε υπερήφανη μία πόλη 200.000 κατοίκων, κέρδισε το χειροκρότημα όλων με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί τιμωρείστε εμένα και όχι τον Ολυμπιακό Βόλου».
 
Μετά την απολογία του, ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από τα γραφεία μέσα σε βαν της αστυνομίας, συνοδεία 3 περιπολικών και ενός τζιπ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι όλα τα στοιχεία είναι προϊόντα υποκλοπών, νόμιμων μεν, αλλά η υποκλοπή είχε γίνει για άλλες κατηγορίες (σ.σ. σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το κατηγορητήριο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου