ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό στην Καλλιθέα για να ελπίζει στο θαύμα…

διπλό-στην-καλλιθέα-για-να-ελπίζει-στο-851206

Την στερνή της ελπίδα για την σωτηρία παίζει σήμερα στο τερέν του Γρηγόριος Λαμπράκης στην Καλλιθέα η Νίκη. Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής διανύει αισίως την 31η αγωνιστική και τέσσερις «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του βρίσκει την ομάδα της Ν. Ιωνίας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο υποβιβασμός στην τρίτη κατηγορία είναι πολύ κοντά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να τον αποφύγει. Το διπλό σήμερα είναι απαραίτητο προς αυτό τον σκοπό, αν και δεν ξεκαθαρίζει απολύτως τίποτα.
Αν σήμερα ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του καταφέρουν να δραπετεύσουν με το πολύτιμο «τρίποντο» από την Καλλιθέα, τότε μπορούν ακόμη να ελπίζουν σε ένα θαύμα στις υπόλοιπες αγωνιστικές. Με νίκη δική τους κι αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και δεν συμβούν περίεργα πράγματα στην Λιβαδειά, εκεί όπου ο Πανσερραϊκός αγωνίζεται κόντρα στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, μετά την λήξη της αγωνιστικής οι κυανόλευκοι θα απέχουν από την προπορευόμενη Σερραϊκή ομάδα στους τρεις βαθμούς.
Ολα αυτά βέβαια στη θεωρία, γιατί στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας, που το απόγευμα αντιμετωπίζει μια ομάδα που μπορεί να απέτυχε να πρωταγωνιστήσει, αλλά παίζει για την τιμή της και θέλει οπωσδήποτε νίκη για να «καλύψει» την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ.
Το έργο των φιλοξενούμενων δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο οι όποιες απουσίες. Συγκεκριμένα η αποστολή της Νίκης ταξίδεψε χθες στην Αθήνα χωρίς τον τιμωρημένο Μπαλάφα, τον Πιττάκα που έχει άδεια γάμου και τον τραυματία Τζουλιάνο. Αντίθετα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και ακολούθησαν κανονικά την ομάδα οι Αφόνσο και Αρτσε.
Η απουσία του Δημήτρη Μπαλάφα αναγκάζει την τεχνική ηγεσία να προχωρήσει σε μια αναγκαστική αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον Ηλυσιακό. Ο Αφόνσο επιστρέφει εκτός απροόπτου στο βασικό σχήμα και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρουμελιώτη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, την ώρα που την τετράδα στα μετόπισθεν θα συμπληρώνουν ο Κουτσογιάννης από τα δεξιά και ο Γκάγκας στα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ρίκα, Σίμιτς, Παλάσκας, Χώνος και Ντε Καρβάλιο, ενώ μόνιμα προωθημένος στην επίθεση θα είναι ο Μουρατίδης.
Οι παίκτες που αποτελούν την 18μελή αποστολή που επέλεξε ο Σταύρος Διαμαντόπουλος είναι οι: Γκίτκος, Καλογεράκης, Σίμιτς, Μπόλος, Ζορμπάς, Ρίκα, Παλάσκας, Γκάγκας, Χώνος, Ρουμελιώτης, Αρτσε, Παυλίδης, Μπαλαμούτης, Ντε Καρβάλιο, Βούζελα, Αφόνσο, Κουτσογιάννης, Μουρατίδης.
Ο Κ. Τζουβάνος από την Αρτα θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης της 31ης αγωνιστικής μεταξύ της Καλλιθέας και της Νίκης. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Χ. Μαγιάνης (Αρτας) και ο Κ. Κομήτης (Αν. Αττικής), ενώ 4ος θα είναι ο Σ. Τριτσώνης (Αθηνών).

Η Καλλιθέα
Εχοντας αποχαιρετήσει το όνειρο της άμεσης επιστροφής της στην Α’ Εθνική, η Καλλιθέα, παρουσιάζεται αδιάφορη βαθμολογικά στα παιχνίδια που απομένουν, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν θα παλέψει για τις νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η βαριά ήττα στα Γιάννενα την περασμένη αγωνιστική μπορεί να ξεχαστεί μόνο με τρίποντο σήμερα στο Γρηγόριος Λαμπράκης και οι γηπεδούχοι σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να χαριστούν στους κυανόλευκους. Βέροια, Καστοριά, Πανσερραϊκός και Εθνικός Αστέρας είναι οι ομάδες που έχουν περάσει χωρίς απώλειες από την Καλλιθέα, ενώ την μοναδική ισοπαλία έχει αποσπάσει ο ΠΑΣ.
Η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη φιγουράρει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 43 βαθμούς από δώδεκα νίκες, επτά ισοπαλίες και έντεκα ήττες.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Γρηγόριος Λαμπράκης
Ωρα: 6μμ
Διαιτητής: Κ. Τζουβάνος (Αρτα)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΝΙΚΗ
30.ΣΟΥΛΟΓΑΝΗΣ 1.ΓΚΙΤΚΟΣ
3.ΤΖΩΡΜΠΑΤΖΑΚΗΣ 59.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
4.ΜΠΕΪ 20.ΓΚΑΓΚΑΣ
5.ΚΑΡΑΤΖΑΣ 25.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
6.ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦ 56.ΑΦΟΝΣΟ
27.ΣΙΛΑ 16.ΠΑΛΑΣΚΑΣ
32.ΠΑΡΑΡΑΣ 13.ΡΙΚΑ
37.ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6.ΣΙΜΙΤΣ
88.ΛΕΤΙΕΡΙ 23.ΧΩΝΟΣ
9.ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ 36.ΝΤΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ
28.ΒΟΣΚΑΡΙΔΗΣ 79.ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Προπονητές:
Β. ΓΟΥΤΗΣ Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου