Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Μουνίθ έγραψε ιστορία για τον Βόλος ΝΠΣ

ο-μουνίθ-έγραψε-ιστορία-για-τον-βόλος-ν-399020

Πρεμιέρα με το… δεξί για τον Βόλο στη Super League 1, με τη νεοφώτιστη ομάδα να παίρνει την νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη με 2-1, που είναι η πρώτη στη σύντομη ιστορία της στα «μεγάλα σαλόνια», αφήνοντας τον Πανιώνιο στο -6 και με ένα ματς «παιγμένο» στη… μάχη για τη «σωτηρία»…

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, που ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και υποδειγματικά «στημένοι» από τον Χουάν Φεράντο αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον, ήταν ο Μουνίθ.

Με τον Ισπανό εξτρέμ να ανοίγει το σκορ στο 38’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη λάθος εκτίμηση του Κότνικ. Ενώ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 70’, βγαίνοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση και πλασάροντας αριστοτεχνικά.

Μάλιστα, για την φάση αυτή, έγινε χρήση του VAR από τον διαιτητή Ζαχαριάδη, για να καταλογιστεί ορθώς το τέρμα αφού ο σκόρερ καλυπτόταν στην αρχή από τον Παπαγεωργίου!

Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν μόνο να μειώσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλευόμενο το αριθμητικό του πλεονέκτημα, με κεφαλιά του αμαρκάριστου Αραμπούλι και πλέον τους περιμένει… Γολγοθάς.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. Αντιθέτως, υπήρξαν αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες, ενώ υπήρξε και χρήση του VAR στο 23’, όπου σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι όπως έδειξε η εικόνα, για χέρι του Ντομίνγκεζ…

Ο Πανιώνιος είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, αλλά αμφότερα αποδείχθηκαν ανούσια ως προς την δυνατότητα να προκαλέσει πραγματικούς κινδύνους στην εστία του Γκαραβέλη, με τον Δούμτσιο να δείχνει «αποκομμένος» και τις όποιες «καταστάσεις» να δημιουργούνται μόνο από «στημένες» μπάλες.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κυανέρυθροι» είχαν για καλύτερη στιγμή τους τη φάση του 12ου λεπτού, όταν σκόραραν με τον Τσιλούλη αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, ενώ μετά το ημίωρο ο Άκης Μάντζιος άλλαξε πλευρά στους Καμαρά και Τσιλούλης, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία τους αλλά… μάταια.

Ο Βόλος στον αντίποδα μπήκε καλύτερα και προσπάθησε να κρατήσει ψηλά την άμυνά του, προκειμένου να δυσκολέψει την κυκλοφορία του αντιπάλου του και με την τακτική των αντεπιθέσεων να γίνει απειλητικός και να φτάσει κοντά σε ένα γκολ…

Μάλιστα, η νεοφώτιστη ομάδα ήταν εκείνη που είχε και τις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ… Πρώτα στο 8ο λεπτό, με τον Γέντρισεκ να κάνει το γύρισμα από δεξιά, τον Ζοάο να σουτάρει από κοντά και τον Κότνικ να διώχνει με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μουνίθ από το ύψος του πέναλτι να απομακρύνεται από τον Ντομίνγκεζ!

Στο 34’ ο Χουάν Φεράντο έκανε μια αλλαγή τακτικής, περνώντας στο ματς τον Μπαλογιάννη αντί του Αγιάτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε το 0-1… Με την μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ και τη μπάλα να σκάει στο έδαφος, ξεγελώντας τον Κότνικ, για να καταλήξει στην εστία του!

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε με εμφανή διάθεση να… πατήσει γκάζι με στόχο να ισοφαρίσει, ενώ σε αυτό το πλαίσιο ο Μάντζιος έκανε νωρίς νωρίς και δύο αλλαγές, βάζοντας τους Εμμανουηλίδη και Μαξίμοβιτς και γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3, στο 55’.

Ένα λεπτό μετά, οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την πρώτη τους «καθαρή» φάση, με το σουτ του Άρσε μέσα στην περιοχή να αποκρούεται από τον Μπασόννγκ και την προσπάθεια του Μαξίμοβιτς σε δεύτερο χρόνο να απομακρύνεται…

Η ομάδα της Μαγνησίας ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε, συνέχισε να αμύνεται εξαιρετικά και με συνοχή και ήταν εκείνη που έδειξε να ελέγχει πάλι την κατάσταση. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά η προβολή του Μυστακίδη στο 64’ ήταν αδύναμη.

Ο Μουνίθ αντιθέτως δεν λάθεψε, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να φύγει γρήγορα στην «πλάτη» της άμυνας του Πανιωνίου -με τον Παπαγεωργίου να τον κρατάει «ενεργό», όπως φάνηκε και την χρήση του VAR που ακολούθησε κι ενώ προηγουμένως ο βοηθός είχε καταλογίσει λανθασμένα οφσάιντ- και με ωραίο πλασέ να βάλει τις βάσεις για το «διπλό» του Βόλου στο 69ο λεπτό!

Ενώ η διαφαινόμενη νίκη του θα μπορούσε να πάρει και… διαστάσεις θριάμβου, καθώς στο 78’ ο Σαραμαντάς κατάφερε κι έδιωξε πάνω στη γραμμή του πλασέ του Γέντρισεκ, μετά από το λάθος του Ευαγγέλου…

Το αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά, λόγω της αναγκαστικής αποχώρησης του τραυματία Μπασόνγκ κι ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές των φιλοξενούμενων, «βοήθησε» τους γηπεδούχους να μειώσουν σε 2-1, με την κεφαλιά του Αραμπούλι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά… μέχρι εκεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Μανιάτης (55’ Μαξίμοβιτς), Κόρμπος, Τσιλούλης (55’ Εμμανουηλίδης), Άρσε, Καμαρά, Δούμτσιος.

Βόλος (4-1-4-1): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μουνίθ (82’ Σαρμιέντο), Ατιγιάτ (34’ Μπαλογιάννης), Ζοάο, Μυστακίδης (78’ Μαξ), Γέντρισεκ.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης).

Πηγή: Sportfm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου