ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενώνονται κατά της βίας

ενώνονται-κατά-της-βίας-429392

Μετά τα όσα τραγικά γεγονότα στα οποία έγιναν μάρτυρες στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι στο ΕΑΚ, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να ξεκινήσουν από μόνοι τους την προσπάθεια της πάταξης της βίας στα γήπεδα του Νομού Μαγνησίας. Συγκεκριμένα απέστειλαν επιστολή, την οποία χαρακτηρίζουν «αναφορά – αίτηση» στον Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη και επιζητούν συνάντηση και αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας.

Να θυμίσουμε ότι το φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 8 Ιουνίου στο ΕΑΚ, διακόπηκε λόγω επεισοδίων φιλάθλων στην κερκίδα και τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή της Νίκης, του Γιάννη Φλάμου, που παρακολουθούσε το ματς λόγω της συμμετοχής του πατέρα του στους κυανόλευκους, αλλά και ενός φιλάθλου.

Συγκεκριμένα η επιστολή που απέστειλαν οι παλαίμαχοι: «Κύριε Δήμαρχε, Μετά τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες συμπεριφορές τυφλού οπαδισμού «φιλάθλων» των δύο ομάδων της πόλης μας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της ΝΙΚΗΣ, που έχουν να κάνουν με φαινόμενα βίας, τα οποία μάλιστα εκτυλίσσονται πλέον έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, τα Δ.Σ των δύο Συλλόγων μας με κοινή απόφαση τους αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κατ’ αρχή για την πάταξη «εν τη γενέσει» του φαινομένου και στη συνέχεια για την πρόληψη σοβαρότατων γεγονότων από αυτά που συνέβησαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα αλλά και συνεχίζονται.

Είναι απαράδεκτο μια μερίδα οπαδών το να εξυβρίζει «λόγω και έργω» νεκρό-φίλαθλο μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά εξίσου αχαρακτήριστο είναι το να εκτυλίσσονται εικόνες ντροπής από μία μερίδα οπαδών της άλλης ομάδας στο Ε.Α.Κ. την ώρα που γίνονταν γιορτή του ποδοσφαίρου με τη διεξαγωγή αγώνα μεταξύ των «θρυλικών ομάδων» του Βολιώτικου Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της ΝΙΚΗΣ, της ΝΙΚΗΣ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Αυτά τα γεγονότα ασφαλώς και τα καταδικάζουμε.

Κύριε Δήμαρχε,

Από τότε που έγιναν τα άνω θλιβερά γεγονότα, αφήσαμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς καινούργια συμβάντα έγιναν ακόμη και σε βάρος σας, όπως και ακούγονται φήμες για αντίποινα.

Εφτασε λοιπόν η ώρα οι «οργανωμένοι οπαδοί» του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της ΝΙΚΗΣ καθώς και οποιοσδήποτε φορέας αυτής της πόλης να αναλάβει τις ευθύνες του. Φτάνει πια…

Πρέπει να δοθεί μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι είναι αναγκαίο επιτέλους να πάψουν οι εκατέρωθεν διαμάχες για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως υπό τη δική σας αιγίδα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου τις επόμενες μέρες ενημερωτική συνάντηση για

ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων για το φαινόμενο της συμπεριφοράς βίας των οργανωμένων φιλάθλων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΝΙΚΗΣ και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να υπάρξει πρόληψη για να μη συμβούν τα χειρότερα.

Προς τούτο προτιθέμαστε να καλέσουμε σ’ αυτή την συνάντηση τους παρακάτω φορείς: ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, Austrian Boys, Σ Φ.Ο.Β, Vatos Locos, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, Blue Angels, Blue Club, (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ν. ΤΥΠΟ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τους ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ TRT, ASTRA και ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου