ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοντά στην ομάδα ο Δήμος Βόλου

κοντά-στην-ομάδα-ο-δήμος-βόλου-429412

Ψήφισμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε κατά πλειοψηφία στη προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενώ παράλληλα επιστολή στον κ. Γερουλάνο απέστειλε ο Βουλευτής Παύλος Μαρκάκης ζητώντας να μην τιμωρηθούν οι ερυθρόλευκοι.
 
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιου Βόλου αναφέρονται τα παρακάτω: «Η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων παιγνιδιών έφερε την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, στο «μάτι του κυκλώνα». Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσώπησε επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και ήδη διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Η πορεία της ομάδας αποδεικνύεται ότι είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται.
            Όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και την πόλη, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και το γόητρο της ομάδας.
            Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θεωρεί ότι πρέπει ασφαλώς να ολοκληρωθεί η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάθαρση, όμως, δε σημαίνει να βρεθούν κάποια εξιλαστήρια θύματα, ενώ ουσιαστικά θα παραμείνει ανέγγιχτο το σύστημα του παράνομου τζόγου, που γεννά και αναπαράγει φαινόμενα, κερδοσκοπίας, σήψης και διαφθοράς. Κάθαρση σημαίνει να εφαρμοστούν οι νόμοι προς κάθε κατεύθυνση. Κάθαρση σημαίνει να αφεθούν τα Πειθαρχικά Όργανα της Super League και της Ε.Π.Ο. και η Δικαιοσύνη να λειτουργήσουν απερίσπαστα, επιβάλλοντας ποινές με βάση πλήρεις αποδείξεις και την αρχή της αναλογικότητας.
            Αν η Πολιτεία δείξει πραγματική επιμονή και βούληση για ριζική εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς διακρίσεις, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα σταθεί αλληλέγγυο. Είναι υποχρεωμένο ωστόσο να αντιδράσει, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιηθεί για να ριχτεί «στάχτη στα μάτια του κόσμου».
 
                                      Επιστολή Μαρκάκη σε Γερουλάνο
Επιστολή με την οποία ζητεί από τον Παύλο Γερουλάνο να μην τιμωρηθεί η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης. Συγκεκριμένα η επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Παύλο Γερουλάνο
από τον Βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Παύλου Μαρκάκη αναφέρονται τα εξής: «Εν όψει της επικείμενης κρίσης της αθλητικής Δικαιοσύνης, για τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά τις αποκαλύψεις περί «στημένων παιχνιδιών», μέσα σε έντονο πολιτικό κλίμα και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Πολιτεία για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου,  κυρίως από παράγοντες που εισέβαλαν σε επαρχιακές ομάδες, διαπιστώνω ότι υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν άδικα κυρώσεις στην ομάδα του Βόλου.
Η σοβαρή πορεία που χάραξε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ Εθνική, συνεχίζεται επιτυχώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Europa League.
Αποδεικνύει  ότι προχωρά με σταθερά και μελετημένα βήματα προς την επιτυχία, έχοντας κερδίσει επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την  θέση  που κατέχει στην συνείδηση των αγνών φιλάθλων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πρέπει να προστατεύσει αυτήν την ομάδα και τους φιλάθλους της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην πόλη και τους κατοίκους της.
Θα πρέπει να σταθείτε δίπλα στην πόλη μας. Αρκετά πλήρωσε η πόλη του Βόλου την νοοτροπία του Αθηνοκεντρικού κράτους που ενδιαφέρεται μόνο για ομάδες και γεγονότα που εξελίσσονται στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η νοοτροπία, μας στέρησε προγραμματισμένες αθλητικές οργανώσεις (Μεσογειακούς Αγώνες).  Αυτή η νοοτροπία δημιουργεί τις μεγάλες ανισότητες και διχαστικές λογικές μεταξύ ομάδων του «Κέντρου» και της «Περιφέρειας».
Εξάλλου η αδιαφορία της Πολιτείας και η στρεβλή εφαρμογή της Νομοθεσίας εξέθρεψε φαινόμενα «αγοραπωλησίας» ομάδων και «μεταφορές» ομάδων από πόλη σε πόλη…
Ο Βόλος έχει μακρά παράδοση σε ανάδειξη υγιών ποδοσφαιρικών Ομάδων που πρωταγωνίστησαν στα Ελληνικά Πρωταθλήματα και δημιούργησε σαν πραγματική «πόλη ποδοσφαιρομάνα» δυο ομάδες – τον Ολυμπιακό Βόλου και την Νίκη Βόλου- που κατά καιρούς απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια πανελληνίως των θαυμαστών του καλού ποδοσφαίρου.
Η όποια τιμωρία πρέπει να επιβληθεί σε πρόσωπα και διοικητικούς παράγοντες, αν διέπραξαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται. Πρόσωπα που είχαν ως γνωστόν από παλιά «διαφορές» μέσα στο αθλητικό γίγνεσθαι πριν παρουσιαστούν στην πόλη του Βόλου
Δεν πρέπει να πληρώσει η πόλη του Βόλου και οι φίλαθλοί της, το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών μεταξύ «παραγόντων» που θέλουν να «διακριθούν» μέσα από το ποδόσφαιρο
Ο Ολυμπιακός Βόλου  πρέπει να συνεχίσει  και συνεχίζει την καλή του πορεία με μία Νέα Διοίκηση, με παιχνίδια καθαρά, ώστε να οδηγηθεί απερίσπαστος στις μεγάλες επιτυχίες που τον περιμένουν και να αναδείξει το φίλαθλο πνεύμα με το οποίο είναι χρόνια τώρα μπολιασμένοι οι κάτοικοι του Βόλου Θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, η Πολιτεία, οι φορείς, οι φίλαθλοι αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι οπαδικές εφημερίδες των Αθηνών δεν ασχολήθηκαν με την μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου επί της Ραντ στο Βελιγράδι εξ αιτίας της αντιπαράθεσης που έχουν χρόνια τώρα με τον πρώην Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.
Κε Υπουργέ, Σας γνωρίζω ότι ήμουν ο πρώτος που κατέθεσα μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου όταν διαπίστωσα ότι γίνονταν παράνομες και καταστροφικές εργασίες επέμβασης στο ΕΑΚ του Δήμου Βόλου. Γι αυτό δικαιούμαι να μπορώ να ξεχωρίσω, όπως οφείλετε κι εσείς να κάνετε, την διάκριση ευθυνών, μεταξύ των παραγόντων και των ομάδων και ιδίως των φιλάθλων και των κατοίκων της πόλης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου