ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίσιμη μέρα για τη Νίκη

κρίσιμη-μέρα-για-τη-νίκη-429576

Κρίσιμη ημέρα είναι η σημερινή για τη Νίκη Βόλου. Στην Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την επικύρωση των βαθμολογιών της Football League και της Football League 2 και τη συζήτηση για τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τις δύο κατηγορίες και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ΠΑΕ Νίκη αναμένουν να δουν τι θα γίνει με τις δικές τους υποθέσεις και αιτήματα, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά που να αφορούν στο μέλλον τόσο των δύο κατηγοριών, όσο και της Νίκης Βόλου που εξαρτάται κατά πολύ η επόμενη μέρα της από την τροπή που θα πάρει όλη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις τιμωρίες που θα επιβληθούν στις ομάδες που εμπλέκονται στα σκάνδαλα με τα «Πλαστά» και τους στημένους αγώνες.

Βέβαια υπάρχει περίπτωση να υπάρξει επικύρωση των βαθμολογιών και στην συνέχεια αναλόγως με τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης να υπάρξουν εκ νέου αλλαγές, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πώς θα συμβεί τουλάχιστον στον Βόρειο Ομιλο της Football League 2 που ενδιαφέρει τη Νίκη και για τις ομάδες που ετοιμάζονται να αγωνιστούν στα πλέι οφ. Μπορεί Επανομή και Καλλονή να βρίσκονται ανάμεσα στις ομάδες που κατηγορήθηκαν στο σκάνδαλο με τα «Πλαστά» αλλά προς το παρόν καμία τιμωρία τους δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να τιμωρούνται τελικά με υποβιβασμό ή με αφαίρεση βαθμών.

Όμως τι σχέση μπορεί να έχει η Νίκη με όλα αυτά; Συγκεκριμένα περιμένει να δει αν μπορούν να επαληθευτούν οι ελπίδες της ότι έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την άνοδο στην Football League, σενάριο που από την αρχή ήταν ιδιαίτερα υπερβολικό και αισιόδοξο. Ο Στράτος Γιδόπουλος όμως θέλησε να εκμεταλλευτεί την αναταραχή που δημιουργήθηκε και σε σχέση με το ότι η Νίκη μπορούσε με αίτημα επανορισμού του αγώνα που δεν έγινε με τους Πόντιους Κατερίνης, να βρεθεί σε θέση διεκδίκησης, αποφάσισε να κυνηγήσει την τελευταία του ελπίδα για αλλαγή κατηγορίας, πιστεύοντας ότι θα επιβληθούν βαριές ποινές που θα ανοίξουν θέσεις τόσο στις προνομιούχες θέσεις της Γ’ Εθνικής όσο και στην Β’, ώστε να αυξηθούν οι ομάδες που ανεβαίνουν από την τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία.

Έτσι με εξώδικο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επιστολές σε ΕΠΟ και Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής και κατάθεση αιτήματος επανορισμού αγώνα προσπάθησε να διεκδικήσει την εξωαγωνιστική δικαίωση της. Θεωρήθηκε άλλωστε ότι αδικήθηκε στο πρωτάθλημα και στην εξέλιξη του, καθώς οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής από την στιγμή που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «Πλαστά», ενώ παράλληλα έχει βγει στην επιφάνεια διάλογος που αποδεικνύει ότι μεγαλοπαράγοντες έστηναν ματς εις βάρος της για να μην μπορέσει να ξεφύγει της τρίτης κατηγορίας. Ο διάλογος μάλιστα που προέκυψε αφορούσε στο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά που ήταν πολύ σημαντικό για την επίτευξη των στόχων της ομάδας και τελικά η Νίκη ηττήθηκε, όπως επιθυμούσαν οι άνθρωποι που κινήθηκαν εις βάρος της, όπως φανερώνεται από τα στοιχεία που προκύπτουν από το σκάνδαλο «Κοριόπολις».

Έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πάντως αν η Νίκη θα εκπροσωπηθεί σήμερα από τον Στράτο Γιδόπουλο. Χθες ο έμπειρος παράγοντας είχε ένα σημαντικό ραντεβού από το οποίο θα προέκυπταν οι περαιτέρω κινήσεις του. Προς το παρών δεν έχει προκύψει ή διαρρεύσει κανένα στοιχείο των σημαντικών επαφών του, ωστόσο σήμερα αναμένεται να αρχίζει να ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Στράτος Γιδόπουλος αν δεν δικαιωθεί η ομάδα έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει μέχρι τα πολιτικά δικαστήρια. Ο έμπειρος παράγοντας σκέφτεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και να μπλοκάρει το πρωτάθλημα. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση η Νίκη κινδυνεύει να αποβληθεί από τις εθνικές κατηγορίες, αλλά ο Γιδόπουλος δεν φαίνεται να πτοείται από μια τέτοια εξέλιξη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου