ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ποντάρει στην «ξένη» βοήθεια!

ποντάρει-στην-ξένη-βοήθεια-402221

Για τη Νίκη Βόλου από χθες στην Πορταριά οι Καμπαγιέρο-Κρουθ, προστίθενται στους Ντομίγκεζ-Μασκουνιάν, ενώ αναμένεται ο Γκαρσία

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ισπανός Αλεξ Κρουθ Αλεχάνδρο Ροντρίγκεθ που πέρσι αγωνίστηκε στη Δόξα Δράμας και ο Αργεντινός Σεμπαστιάν Καμπαγιέρο που έχει κερδίσει δύο ανόδους τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον ΝΠΣ Βόλος, είναι τα νέα πρόσωπα που ενσωματώθηκαν χθες βράδυ στην αποστολή της Νίκης Βόλου που προετοιμάζεται από προχθές στην Πορταριά Πηλίου για τη νέα Football League και περιμένει σημαντικές βοήθειες από τους ξένους παίκτες της…

Ο Αλεχάντρο Κρουθ που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1990 και παίζει ως εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον φορ και διακρίνεται για την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά πέρσι για λογαριασμό της Δόξας Δράμας με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 4τέρματα, ενώ είχε και 3 ασίστ .

Το σημαντικό είναι ότι και στο παρελθόν έχει κάνει γεμάτες χρονιές τόσο στη Segunda Division, όσο και στη Segunda B (τρίτη κατηγορία της Ισπανίας).

Πριν έρθει στην Ελλάδα έπαιξε στην Εμπρο με 18 συμμετοχές ενώ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στην πατρίδα του. Από τη Βεθιντάριο και τη Χιμνάστικ ώς τη Γρανάδα, όπως επίσης τη Σαμπαντέλ και την Ουκάμ Μούρθια (στις δύο τελευταίες αγωνίστηκε ως δανεικός). Οι Γιαγκοστέρα, Χαέν και Μπούργος είναι επίσης ορισμένες ακόμη ομάδες, στις οποίες έχει αγωνιστεί ο Κρουθ.

Από την άλλη ο 27χρονος Αργεντινός μέσος Σεμπαστιάν Καμπαγιέρο είναι πολύ γνωστός στον Βόλο καθώς τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος.

Τη σεζόν 2017-18 κατέγραψε με τον ΝΠΣ Βόλος 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ την περσινή περίοδο είχε 25 συμμετοχές στη Football League και το σίγουρο είναι πως θα προσθέσει σταθερότητα, ποιότητα, δύναμη και ταχύτητα στη μεσαία γραμμή της Νίκης Βόλου.

Ο Καμπαγιέρο γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1992 στην πόλη Σάντα Φε, ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική Ουνιόν, όπου και αγωνιζόταν μέχρι το 2015, με διακοπή ενός χρόνου (2012-13) όπου είχε δοθεί δανεικός στην Ντεπορτίβο Μέρλο.

Ο Αργεντινός μέσος έχει αγωνιστεί τελευταία στο πρωτάθλημα της Α’ Αργεντινής αρχικά με τη φανέλα της Ουνιόν, ενώ το 2016 μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Παρανά, όπου είχε 26 συμμετοχές έχοντας σημειώσει ένα γκολ και εκεί αγωνιζόταν μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα που σε δύο χρόνια, πήρε δύο πρωταθλήματα.

Δύο άλλοι Ισπανοί ποδοσφαιριστές που είναι από προχθές στην Πορταριά με τη Νίκη θα αγωνιστούν πρώτη φορά στην Ελλάδα…

Ο Γκιγιέρμο Μασκουνιάν (Guillermo Mascuñán Simarro) είναι 23χρονος επιθετικός ( ημ. γεν. 2/9/1996) έχει ύψος 1.89 και αγωνίζονταν στην Αλγκάρ ενώ τον γνωρίζει πολύ καλά ο Ισπανός προπονητής της Νίκης Ισαάκ Χοβέ Ρουμπί που επίσης επιστρέφει Ελλάδα όπου είχε καριέρα ως παίκτης του Ηρακλή και της Νίκης.

Ο Τζόρνταν Ντομίγκεζ που βρίσκεται δυο μέρες στην Πορταριά επίσης προέρχεται από την Ισπανία αλλά αν και 24 ετών έχει αγωνιστεί και στην Φινλανδία με την Ελσίνκι.

Ο μεσοεπιθετικός Jordan Domínguez Rajó (γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου 1995) στην Ισπανία έπαιξε στη Θέλτα (από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε), την Τολέδο, την Ρεάλ Μούρθια (όπου έπαιζε και ο Χοβέ πριν έρθει Ελλάδα) και την Μπούργος.

Στους 4 … θα προστεθεί σύντομη και ένας ακόμη λάτιν γνωστός στον Βόλο που αναμένεται στην Ελλάδα ώς το τέλος της εβδομάδας

Η διοίκηση της Νίκης Βόλου έχει συμφωνήσει με τον Αργεντινό Λούκας Γκαρσία Γκαμπριέλ Λόπες, ο οποίος την περσινή αγωνιστική σεζόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη του ΝΠΣ Βόλος, στην πορεία του προς την Σούπερ Λιγκ 1, έχοντας 24 συμμετοχές, ενώ είχε και 4 γκολ

Ο Λόπες Γκαρσία έπαιξε στην Γκουαρανί στη Βραζιλία και από το 2011 έως και το 2014 αγωνίστηκε στη ρουμανική Ceahlăul (33 συμμετοχές, 1 γκολ). Από το 2014 και πριν έρθει στον Βόλο ο Γκαρσία έπαιζε στη Φινλανδία. Συγκεκριμένα, έχει φορέσει τη φανέλα της Χόνκα (3 συμμετοχές), Pallokerho-35 (33 ματς, 5 γκολ) και από το 2016 ενίσχυσε την Ίντερ Τούρκου της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος.

Στην πρώτη του χρονιά είχε 11 συμμετοχές, τη δεύτερη κατέγραψε 32 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές, ενώ φέτος είχε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 14 ματς και 2 τέρματα…

Το σίγουρο είναι ότι στη Νίκη πιστεύουν στην μεγάλη βοήθεια των ξένων παικτών αλλά και στους Ελληνες παλιούς και νέους. Στην Πορταριά είναι μόλις 5 της περσινής ομαδας…πρόκειται για τους Μάνο Αποστολίδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιώργο Ιορδανίδη, Νίκο Παπαδήμα και Αποστόλη Τσιώλη, ενώ τα νέα πρόσωπα είναι οι Μανώλης Αλιατίδης, στόπερ από την Καλαμάτα, ο Βασίλης Βοσνιάδης αριστερός οπισθοφύλακας από την Δόξα, ο Σάββας Κυριακίδης, επίσης αριστερός μπακ, από την Βέροια, ο Γιάννης Βοσκόπουλος, στόπερ από την Καλαμάτα, ο Τάσος Παγώνης, δεξιός οπισθοφύλακας από τον Διαγόρα Ρόδου, ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος από την Παναχαϊκή που θα αγωνιστεί για 3η φορά με τη φανέλα της Νίκης, o Βαγγέλης Λίτσιος, επιθετικός από τα Μετέωρα και ο ομογενής από την Αυστραλία, Αντριου Παρασκευάς, που έπαιζε στην Τσεχία και στην Μπάνικ Οστράβα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου