ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Βαλερένγκα ή Μίκα ο ΠΑΟΚ

με-βαλερένγκα-ή-μίκα-ο-παοκ-429882

Την παλιά του γνώριμη Βαλερένγκα από τη Νορβηγία ή τη Μίκα από την Αρμενία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το ζευγάρι, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ το έμαθε χθες στην κλήρωση της Νιόν κι έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Βαλερένγκα (Νορβηγία) ή FC Μίκα (Αρμενία).

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28 Ιουλίου και ο αγώνας ρεβάνς εκτός έδρας στις 4 Αυγούστου.

Οι Νορβηγοί είναι σίγουρα το φαβορί αυτού του ζευγαριού, αλλά δεν κατάφεραν να «καθαρίσουν» την πρόκριση από το χθεσινό πρώτο παιχνίδι, όπου επικράτησαν 1-0 στο στάδιο «Ούλεβαλ» του Οσλο, χάρη σε γκολ του Μπέρε στο 68΄.

Έτσι, η πρόκριση θα κριθεί στον αγώνα ρεβάνς, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (21/7) στο Ερεβάν.

Ο ΠΑΟΚ και η Βαλερένγκα είχαν βρεθεί αντιμέτωποι ακριβώς στην ίδια φάση του Γιουρόπα Λιγκ και πριν από δύο χρόνια.

Τότε η ελληνική ομάδα νίκησε 2-1 στη Νορβηγία και προκρίθηκε, παρά την ήττα της με 1-0 στην Τούμπα.

Το νορβηγικό πρωτάθλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η Βαλερένγκα βρίσκεται στην όγδοη θέση, με συγκομιδή 21 βαθμών μετά από 14 αγώνες.

Φέτος μετέχει στη διοργάνωση χάρη στη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα του 2010, όταν τερμάτισε επτά βαθμούς πίσω από τη Ρόζενμποργκ.

Η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1913 και εδρεύει στο Όσλο, στο στάδιο «Ούλεβαλ» (χωρητικότητας 25.572 θεατών).

Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα (1965, 1981, 1983, 1984 και 2005) και τέσσερα κύπελλα (1980, 1997, 2002 και 2008).

Η σημαντικότερη επιτυχία της στην Ευρώπη ήταν η συμμετοχή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1999, όπου αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 34χρονος Μάρτιν Αντερσεν και αρχηγός ο 28χρονος μέσος, Κρίστοφερ Χέσταντ, που είναι και εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, αξίζει να γίνει αναφορά στον 30χρονο Γκανέζο επιθετικό, Αϊζακ Μποάκιε, ο οποίος έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στη Γερμανία (Αρμίνια Μπίλεφελντ, Βόλφσμπουργκ, Μάιντς, Νυρεμβέργη), αλλά έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς.

Σε ό,τι αφορά τη Μίκα, ενδεχόμενη πρόκριση επί της Βαλερένγκα θα αποτελέσει σίγουρα μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ομάδα μετράει μόλις τρεις νίκες σε 19 αγώνες στην Ευρώπη (Κύπελλο UEFA και Γιουρόπα Λιγκ).

Ιδρύθηκε το 1985 και εδρεύει στην πρωτεύουσα Ερεβάν, με το ιδιόκτητο στάδιό της να έχει χωρητικότητα 5.000 θεατών.

Έχει κατακτήσει πέντε κύπελλα Αρμενίας (μεταξύ των οποίων και το φετινό, νικώντας τον περασμένο Μάιο με 4-1 στον τελικό τη Σιράκ) και ένα σούπερ καπ, ενώ στο τρέχον πρωτάθλημα, και μετά από 14 αγωνιστικές, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 18 βαθμούς, ένδεκα λιγότερους από την πρωτοπόρο Γκαντζάσαρ Καπάν.

Οι συνθέσεις του προχθεσινού πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Οσλο:

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄ Ντος Σάντος), Μούρι, Ογκούντε, Νίλσεν (68΄ Κονέ), Φέλαχ, Μποάκιε (30΄ Μπέρε), Στράντμπεργκ, Ζάιτς, Σινγκ, Νούρι

ΜΙΚΑ: Κασπάροφ, Πετροσιάν, Μκογιάν, Πέδρο Λόπεθ, Μαντρινσένκο, Μπεγκλαριάν, Πογκοσιάν, Εντνεϊ (74΄ Αζατιάν), Μκρτχιάν (73΄ Μουραντιάν), Τατεοσιάν, Αλεξ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου