ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με δύο Βολιώτισσες οι Μεσογειακοί αγώνες

με-δύο-βολιώτισσες-οι-μεσογειακοί-αγώ-405684

Με 111 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα και στο Αγρίνιο από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου του 2019 και το παρών θα δώσουν και δύο βολιώτισσες, η Σοφία Κτενά και η Στελλίνα Απλαντή.

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης, Σοφία Κτενά, που έχει πανηγυρίσει παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους θα συμμετάσχει σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση με στόχο ακόμη μία μεγάλη διάκριση. Από την άλλη στόχος είναι η διάκριση και ένα μετάλλιο για την Στελίνα Απλαντή, η οποία θα συμμετάσχει στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Η τελική σύνθεση της ελληνικής αποστολής απαρτίζεται από 63 άνδρες που θα συμμετάσχουν στα έντεκα αθλήματα του προγράμματος και 48 γυναίκες οι οποίες θα λάβουν μέρος σε 10 αθλήματα.

Πριν από τέσσερα χρόνια στην Πεσκάρα η Ελλάδα κατέκτησε19 μετάλλια (4 χρυσά, 7 ασημένια, 8 χάλκινα) καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη πίσω από την οικοδέσποινα Ιταλία που είχε πρωτεύσει με 70 (33-23-14) και τη Γαλλία η οποία ακολούθησε με 27 (13-5-9).

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο), σε τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις, σε 10 διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, σε 11 αθλήματα άμμου, θάλασσας και πισίνας.

Αυγενάκης: «Εθνικό στοίχημα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε ως «εθνικό στοίχημα» την άριστη διοργάνωση τους, ενώ τόνισε ότι «θα έρθει και η ώρα του αναγκαίου και απαραίτητου απολογισμού» με εξονυχιστικό έλεγχο δαπανών και συμβάσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του: «Απομένει μόλις μια εβδομάδα προτού η Πάτρα, η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα, ολόκληρη η χώρα μας, να γίνει για επτά ημέρες το κέντρο της Μεσογείου: Η Αμφικτυονία της άμμου και του νερού, ο τόπος συνάθροισης αθλητικής άμιλλας και συνένωσης 26 χωρών, σ’ αυτή την πανάρχαια λεκάνη του κόσμου μας.

Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν εθνικό στοίχημα και η επιτυχία τους, παρά τα τόσα σοβαρά προβλήματα που «κληρονομήσαμε» αμέσως μετά από τις εκλογές, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και θα είναι αδιαμφισβήτητη. Οχι μόνο σε αθλητικό, σε αγωνιστικό ελληνικό επίπεδο, αλλά και σε εκείνο της πρόσμιξης των 26 λαών, της ένωσης κουλτούρας και πολιτισμού των περισσοτέρων από 700 αθλητών, των άλλων τόσων προπονητών, συνοδών, στελεχών των αποστολών, κριτών και διαιτητών, των 1.100 εθελοντών και των δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου σε δύο πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο), σε τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις, σε 10 διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, σε 11 αθλήματα άμμου, θάλασσας και πισίνας, οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσδοκώ να γράψουν την ιστορία που αρμόζει όταν οι Ελληνες αναλαμβάνουν να διοργανώσουν. Και αρμόζει μόνο το άριστα.

Με τη στήριξη και την άοκνη προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και όλων των εμπλεκομένων στους Αγώνες, κόντρα στον αδυσώπητο χρόνο, την προσεχή Κυριακή δίδεται η έναρξη στο εγχείρημα, που με εμπιστοσύνη ανέθεσε στη χώρα μας η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Μια εμπιστοσύνη που μπορεί να κινδύνευσε στην πορεία, αλλά τελικά θα σκορπίσει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων, όταν με το καλό θα φτάσει η ώρα της τελετής λήξης.

Κι αφού λάμψει για άλλη μια φορά το Ολυμπιακό Ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθαι, θα έρθει και η ώρα του αναγκαίου και απαραίτητου απολογισμού. Η επιτυχία των αγώνων θα ολοκληρωθεί με το εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ των πολιτών που δαπανήθηκε. Για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί. Για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία. Για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα την Ελλάδα.

Θέλω να βεβαιώσω κάθε πολίτη ότι η συμμετοχή του στην αθλητική γιορτή θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της, ενώ η κάθε λογής στήριξη των τοπικών φορέων θεωρώ πως είναι εκ των ουκ άνευ. Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες μας αφορούν όλους και δεν περισσεύει κανένας.

Η κυβέρνηση μας, αλλά και ο ίδιος ως αρμόδιος για τον Αθλητισμό, θα βρεθούμε στους Αγώνες όλες τις ημέρες, να τους παρακολουθήσουμε, να τους χαρούμε και τυχόν να αντιμετωπίσουμε, αν και ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί, ό,τι πρόβλημα κι αν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής.

Είμαι αισιόδοξος για τη διοργάνωση. Και ήδη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές, αθλητές αλλά και στην Οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε! Είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου